CUGET LIBER-blog public românesc!

21/11/2009

Vrem TVR Chişinău !

Filed under: petitie,Recomandări — Alex @ 01:03
Tags: ,

TVR, Guvernului, Parlamentului si Preşedinţiei României, precum si Guvernului, Parlamentului si Preşedinţiei Republicii Moldova

Deschiderea unui studio teritorial al Televiziunii Române la Chişinău a devenit o necesitate in urma evenimentelor din aprilie 2009 in Basarabia, deoarece posturile de televiziune româneşti au fost singurele care au relatat obiectiv situaţia politică şi au luat pulsul străzii în acele zile grele în care tinerii din Basarabia au decis să-şi ia viitorul în propriile mâni, ignorând preţul sângelui cu care aveau să-şi plătească libertatea de gândire şi exprimare.

Considerăm acest lucru impetuos necesar nu doar din cauza că Republica Moldova a fost cândva parte a României Mari. O informare obiectivă asupra realitătilor si schimbarilor prin care trece aceasta straveche provincie românescă în drumul său spre europenizare şi emancipare de sub influenţa post-sovietică în care se zbate şi în care este ţinută încă prizonieră de către anumite forte oculte ce nu vor să-şi piardă privilegiile, iar in acelasi timp TVR Chişinău ar contribuii decisiv la schimbarea percepţiilor negative pe care anumiţi basarabeni incă le mai au despre România ,datorită propagandei anti-romăneşti de pe timpul URSS-ului si a PCRM (Partidul Comunist din Replubica Moldova), readucănd valoarea şi adevărul prin dreptul sau ştiinţific in casele unor oameni care prea mult timp au fost văduviţi in mod nedrept si brutal de ele.

Populaţia din Republica Moldova este de etnie română, iar un număr de peste 500 000 de persoane deţin în prezent cetăţenia română. Aceasta nu doar că permite, dar şi impune autorităţile de la Bucureşti să ia o atitudine decisivă în protejarea şi promovarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor săi de dincolo de Prut.

Statul Român este obligat să efectueze investiţii în viitorul acestor cetăţeni. Trecutul istoric trebuie respectat iar interesele naţionale, astăzi, trebuie sa fie promovate şi dincolo de frontiere. Primul pas spre obţinerea unor progrese vizibile în acest sens ar fi informarea corectă despre evoluţia procesului de comunicare politică şi perspectivele de colaborare economică, socială şi culturală dintre cele două state vecine, pentru că doar aşa cele două ramuri ale românismului se vor putea dezvolta sănătos şi în mod echitabil.

Faptul că TVR are studiouri locale în mai multe oraşe din România, dar nu şi la Chişinău este o discriminare faţă de basarabeni.

Înfiinţarea unui studio local al Televiziunii Române a fost dintotdeauna o necesitate, neglijată, din păcate, de persoanele şi instituţiile responsabile. Această necesitate a sporit după evenimentele din 7 aprilie 2009. Atunci conducerea comunistă de la Chişinău a dus o amplă campanie de dezinformare a populaţiei şi denigrare a forţelor democratice, precum şi a Statului Român. Anterior,TVR a fost eliminată în mod abuziv de pe piaţa mediatică din Republica Moldova, ceea ce dovedeşte importanţa şi potenţialul ei. Întrucât situaţia politică de la Chişinău s-a schimbat, este datoria TVR să revină în casele moldovenilor. Considerăm absurdă orice dispută privind indentitatea etnică a basarabenilor, astfel încât ar fi discriminatoriu din partea TVR să neglijeze românii din Republica Moldova. Totuşi, nu putem să nu ţinem cont de factorii istorici şi politici care au influenţat situaţia din Republica Moldova, astfel încât difuzarea şi preluarea TVR 1 ,TVR 2 ,TVR 3 ,TVR INFO ,TVR CULTURAL ,TVR Internaţional şi TVR HD de către firmele locale de cablu şi deschiderea unui post local TVR Chişinău ar fi soluţiile optime ce-ar echilibra potentialul mass-mediei în limba română comparativ cu mass media rusească predonminantă incă după aproape 20 ani de la câştigarea independenţei Moldovei de est faţă de URSS.

Ar fi fost datoria morală a TVR să fi fost prima televiziune din România care să fi făcut demult acest pas spre normalitate. Indiferent de motivele care au împiedicat acest lucru, ar fi ruşinos pentru TVR să nu-şi îndrepte greşeala prin deschiderea unui studio la Chişinău şi să contribuie la democratizarea şi modernizarea societăţii, dar şi la stimularea relansării contactelor între românii de pe cele două maluri ale Prutului prin informaţia oferită.

Respectă-ţi trecutul şi viitorul!

Petiţia poate fi semnată aici

Campanie iniţiată de bloggerii de pe ambele maluri ale Prutului!


53 comentarii »

  1. Mult succes in realizarea acestui obiectiv

    Comentariu de Trafic de Libera Cugetare Necenzurata — 21/11/2009 @ 09:02 | Răspunde

  2. Prostituatele politice si tradatorii de tara scuipa in sufletul nostru, a Neamului Moldovenesc numindu-ne romani si mintindu-ne copiii precum ca noi vorbim limba romana! Vom lupta prin orice mijloace pentru apararea statalitatii Tarii Republica Moldova, Limbii Moldovenesti, vom promova valorile nationale! Arderea tricolorului tiganesc arborat antilegal pe sediul unei institutii publice constituie un manifest de protest, un act de aparare plauzibil savarsit din intentii patriotice! Noi nu sintem romani! Noi purtam cu demnitate de veacuri denumirea de Popor Moldovenesc! Necatind la asemanarea limbii romane – o limba artificial create odata cu unirea unui grup de etnii intr-un stat de stransura numit – romania, cu Limba Moldoveneasca aceste limbi sint diferite iar Poporul Moldovenesc nu are nimic comun cu statul romania, din contra Poporul Moldovenesc uraste tot ce se numeste roman, lucru care-l putem demonstra si prin faptul ca din cele mai vechi timpuri la Moldoveni in Limba Moldoveneasca cuvintul roman este un cuvint de ocara prin care se intelege:
    roman – CURVA, LEPADATURA, BORATURA, LICHEA, TARFA, TIGAN, SPURCACIUNE, etc. Aici sirul sinonimelor cuvintului roman poate continua la nesfarsit cu alte ocari si injurii necenzurate pe care din mitove etice nu ne putem permite sa le mentionam! TRAIASCA REPUBLICA MOLDOVA!
    DUCETIVA NAHUI CU TVR CHISINAU!

    Comentariu de patriotul Moldovei — 21/11/2009 @ 11:53 | Răspunde

    • +1000

      Comentariu de max — 21/11/2009 @ 11:56 | Răspunde

    • E totul clar cu tine 😡 ,tu nici moldovean nu esti ma ,esti un moldobou adevarat cu coarne si ai nevoie urgenta de tratare.

      Comentariu de Alex — 21/11/2009 @ 11:57 | Răspunde

    • vai de capu tau ma ! ce fel de patriot al moldovei eshti dak luptzi impotriva celora ce ne sunt fratzi ? suntem parte trup shi suflet din neamul romanesc, idiot indobitocit ce eshti! tzi-au pus capastru in bot cei de la est shi acuma tragi cu sirguinta telega kremlinului; dar nu uita ca telega e facuta din oasele neamurilor tale, care n-au acceptat ca urmashii lor sa ajunga dobitoacele cuiva iar pentru asta au ajuns sa se distreze in siberia, la caldutz shi foarte distractiv, pe ritmuri de „saiuz nerushimii…” pacat ca in lok sa deporteze lepadaturile, i-au deportat pe oamenii cei mai harnici, intzeleptzi shi conshtientzi de cine sunt cu adevarat.

      Comentariu de yo ! — 21/11/2009 @ 12:52 | Răspunde

      • yo,degeaba ca asta nu intelege,e un mancurt zombificatde ocupanti.

        Comentariu de Alex — 21/11/2009 @ 12:57 | Răspunde

      • Esti pierdut in spatiu si timp, propaganda si prostie!!!!!!
        Daca „moldovenii” de care zici tu nu sunt la origine romani, atunci de ce tu scrii intr-o lomba ce seamana foarte mult cu a mea???? (sau plagiezi din ceva mai bun decat stii tu!!!) Te CREZI patriot dar nu ai tara, nici identitate!! uite-te in jur si ai sa vezi ca cei din jurul tau nu au nevoie de medicamente antipsihotice si admit adevarul : SUNTEM FRATI DE SANGE CU TOTII!!!! fie ca stam in Ardeal, Muntenia, sau scumpa ta MOLDOVA!!!
        PS daca nu-ti place dute-n tara pe care o visezi in fiecare noapte: la fiecare spital e o sectie de psihiatrie!!!!! ai bilet gratuit din partea mea!!!!

        Comentariu de andi — 24/11/2009 @ 10:54 | Răspunde

    • Uitati- va ca si aici mancurtii-comunisti-fascisti-zombati stirnesc ura interetnica , rusi contra romani, Cu cine o sa lupti ma dobitocule , deobicei cei care nu stiu nici o boaba in istorie sunt niste fricosi si lasi , sau poate speri la rusii din Balti si la smirnov, idiotule sau cum sa-ti mai spun .
      Propun administratorului acestui site sa identifice individul si sa depuna o cerere la procuratura, ca de altfel nu-i invatam minte, si asa cu toti mancurtii si la munca in folosul comunitatii cum au facut ei cu buneii nostri.

      Comentariu de Sergiu Scutaru — 22/11/2009 @ 00:18 | Răspunde

    • Dorim TVR la Chisinau!
      Unirea este un drept istoric . Infaptuirea UNIRII este temporal amanata de politica imperiala a Rusiei, de mancurtzii (cu meste 2), PCRM .
      Poporul se desteapta si acest proces nu-l poate opri nimeni.
      Sunt mandru de toti care in conditia de continuarea politicii de mancurtizare a populatiei , mentin treaza mintea .
      Mihai . Italia.

      Comentariu de Mihai — 22/11/2009 @ 11:59 | Răspunde

    • Dorim TVR la Chisinau!
      Unirea este un drept istoric . Infaptuirea UNIRII este temporal amanata de politica imperiala a Rusiei, de mancurtzii (cu meste 2), PCRM .
      Poporul se desteapta si acest proces nu-l poate opri nimeni.
      Sunt mandru de toti care in conditia de continuarea politicii de mancurtizare a populatiei , mentin treaza mintea .
      Traeasca Republica Democrata Moldoveneasca 1918!
      Mihai . Italia.

      Comentariu de Mihai — 22/11/2009 @ 12:02 | Răspunde

    • Esti un excrement al Uniunii Sovietice si nu un exponent al poporului moldovean! Daca vrei sa vorbesti si sa scrii moldoveneste , esti liber sa treci Nistrul si s-o faci; doar acolo vei mai gasi ceea ce cauti… Descreierati ca tine nu si-au dorit o R. Moldova, ci o RSSM. Ceea ce imi displace e ca ai tai copii se vor bucura de rezultatele noastre, ale romanilor adevarati, adica vor fi europeni cu drepturi europene…

      Comentariu de Elle — 23/11/2009 @ 09:34 | Răspunde

    • SOMNUL RATIUNII NASTE MONSTII!!!!!!!

      Comentariu de andi — 24/11/2009 @ 11:01 | Răspunde

  3. VREM TVR CHISINAU

    Comentariu de Andrei — 21/11/2009 @ 12:35 | Răspunde

  4. VREM TVR ACUM!

    Comentariu de Andrei — 21/11/2009 @ 12:36 | Răspunde

  5. TVR LA CHISINAU

    Comentariu de Andrei — 21/11/2009 @ 12:36 | Răspunde

  6. vrem tvr in republica moldova

    Comentariu de mihaela — 21/11/2009 @ 12:58 | Răspunde

  7. Si eu foarte mult doresc cat mai multe posturi romanesti, inclusiv si TVR!

    Comentariu de Comendant — 21/11/2009 @ 13:01 | Răspunde

  8. Dorim sa avem TVR CHISINAU!

    Comentariu de Gabriel — 21/11/2009 @ 13:11 | Răspunde

  9. Intoarceti-ne TVR-ul, sursa veridica si inteligenta de informare

    Comentariu de Sergiu — 21/11/2009 @ 13:37 | Răspunde

  10. e necesar acest program

    Comentariu de vadim — 21/11/2009 @ 13:39 | Răspunde

  11. Pentru 2…ba corcitura ruseasca nenorocita ce esti…tu eshti moldovan bai taranule!!!
    da noi suntem romani basarabeni…limba moldoveneasca o vb tu shi timpitu ala de Voronin…shi din cauza unor bidli ca voi..populatia care traieste la tara shi priveshte numai ORT(canalu 1 rus) in fiecare zi!Si in acelashi tim vb in strada romana…ca efect nu avem sa ashteptam de cit resultate de genu:shi fashi bai…eti fa la o parte…shi ganeshti bai…ma duc sa ma tusui…hai sai futem un stacan cu jin…bem pa pidiseat…oprit marshrutca la sfetafor shi multe multe altele…limbajul pe care il foloseste o mare parte a populatiei in RP.MOLDOVA cum zic rusii(ni v pizdu ni v crasnuiu armiiu)!!!Nu shtim sa vb nici limba romana frumos nici limba rusa corect!!!shi din doa limbi vorbite greshit am format o alta limba schimonosita…ride toata lumea de noi…shi cind mai aparea Voronin pe la tv puteai sa te bati cu capu de pareti de rushine…shi cind ma gindesc ca ne-a reprezenta 8 ani in toata lumea ai iai iai…uitate sa vezi numai cit de frumos vb Lupu ..Filat..Chirtoaca..lu domnu Ghimpu ii dam crezare el vine din epoca comunishtilor da oricum este o foarte mare diferenta intre el shi limbaju lui Voronin!!!Cred ca ar fi mai bine sa mergi sa-ti dai vrio doua palme poate iti revii la realitate…shi sa nu te tot dai cu parerea ta de cioban comunist in numele unui intreg popor!!!
    Ai grija de mechlea ta degradatule!!!

    Comentariu de Oleg_bv — 21/11/2009 @ 13:51 | Răspunde

  12. vrem tvr-chisinau,pentru o apropiere mediatica si informationala intre r.moldova si romania

    Comentariu de Alexandru — 21/11/2009 @ 15:15 | Răspunde

  13. V-au preluat stirea (voastra a blogerilor celor din Basarabia) acum 30 min. pe Ziua.

    Comentariu de George — 21/11/2009 @ 17:03 | Răspunde

    • Ei si ce daca au preluat,a mai fost o petitie tot catre TVR si preluata de Ziua in care ceream ca saptamanal sa faca o emisiune de 1 ora in care sa se discute tot ce e legat despre R.Moldova,rezultatul -cateva emisiuni si gata,se pare ca nu prea ii intereseaza pe cei de la Bucuresti de noi,printre care sunt si cateva sute de mii de cetateni romani.

      Comentariu de Alex — 21/11/2009 @ 20:13 | Răspunde

  14. Si totusi, daca la Chisinau e un guvern „liberal democrat”, acesta ar fi trebuit ca la vizita de saptamana trecuta sa isi manifeste deschiderea pentru oferirea unei noi licente pentru TVR.

    Asta deoarece pana in prezent sunt in vigoare inca limitarile facute de guvernarea comunista.

    Comentariu de George — 21/11/2009 @ 17:11 | Răspunde

  15. Dorim sa avem TVR CHISINAU!

    Comentariu de ion — 22/11/2009 @ 00:03 | Răspunde

  16. Sunt pentru TVR 1 in MOldova

    Comentariu de Roman — 22/11/2009 @ 00:14 | Răspunde

  17. Nu inteleg, unde se semneaza peitia ?

    Comentariu de Vitalicus — 22/11/2009 @ 12:07 | Răspunde

  18. Bravo, ideea super…….. dar asa sa ne ajute Dumnezeu

    Comentariu de basarabean — 22/11/2009 @ 12:57 | Răspunde

  19. Eu si familia mea din 4 persoane suntem pentru TVR CHISINAU.

    Comentariu de Andrei — 22/11/2009 @ 15:44 | Răspunde

  20. Bravo! Ideea e extraordinara…Cat mai repede cu atit mai bine 😉

    Comentariu de Sabin — 22/11/2009 @ 18:03 | Răspunde

  21. TVR la Chisinau asteptam cu mare nerabdare

    Comentariu de VIOREL — 22/11/2009 @ 20:00 | Răspunde

  22. În locul la ORT că mai puţini ruşi sunt ca noi vorbitori de limbă română

    Comentariu de Dumitru — 22/11/2009 @ 20:09 | Răspunde

  23. Mai , pina vine TVR ,nit ne dezbina si mai tare . Cind oare o sa piara monstruozitatea asta de televiziune.
    Procuratura trebuie sa se autosesizeze , pericol de razboi civil . Propun sa fie colectate semnaturi impotriva acestei televiziuni si de angajat avocati care sa dea in judecata nit pentru dezinformare si stirnire a urii interetnice in Moldova , dovezi sunt foarte multe. uite una proaspata.

    Comentariu de Sergiu Scutaru — 22/11/2009 @ 21:51 | Răspunde

  24. Uitati-va cumpun ei accentele, cum ridica tonul , pe ruseste, dar nici nu este o rusa curata, este clar cui duc ei mesajul. http://www.youtube.com/watch?v=Qalgt0d_0cw

    Comentariu de Sergiu Scutaru — 22/11/2009 @ 22:17 | Răspunde

  25. E nevoie de TVR in mediul mediatic din RM.

    Comentariu de vasilicafarafrica — 23/11/2009 @ 01:38 | Răspunde

  26. HAI ROMANIA!!!!

    Comentariu de SD — 23/11/2009 @ 10:17 | Răspunde

  27. asa sa fie

    Comentariu de styopka — 23/11/2009 @ 12:03 | Răspunde

  28. Multumim pentru ca sustineti initiativa!

    Comentariu de Angy — 23/11/2009 @ 14:49 | Răspunde

  29. […] Vrem TVR Chişinău ! […]

    Pingback de Top 5 titluri ciudate de pe wordpress « Claudiunitisor's Blog — 23/11/2009 @ 23:36 | Răspunde

  30. Marian Lupu:”RM in vecii vecilor!” Poporul si mai departe o sa traiasca cite 3 luni in Russia si o saptamina acasa, sau ani intregi in UE si o luna acasa. Dar noi vom primi salarii de ministri, deputati si presedinte, principalul e sa aduca bani si sa cumpere cu preturi mai mari ca in RU si UE. RM – piata de importuri – petrol ,gaze, energie, produse alimentare din RO,UKR,RU,UE. E dulce independenta, dar nu pentru toti. Nu mai vedem noi bine in RM in vecii vecilor. Ce sa faci … 1 DECEMBRIE , POPORUL HOTARASTE– UNIRE!!!))))))
    TOTI IN PMAN!!! )))))

    Comentariu de Sergiu Scutaru — 23/11/2009 @ 23:39 | Răspunde

  31. Vrem TVR in RM!

    Comentariu de mg — 24/11/2009 @ 10:09 | Răspunde

  32. VREM TVR CHISINAU! si toate Basarabia!

    Comentariu de Valeriu — 24/11/2009 @ 16:13 | Răspunde

  33. Vrem tvr Chisinau,avem nevoe strigenta

    Comentariu de Novac Alexei — 29/11/2009 @ 18:39 | Răspunde

  34. Vrem TVR Chisinau cu acoperire pe toata tsara.

    Comentariu de costel — 18/01/2010 @ 11:19 | Răspunde

  35. vrem tvr

    Comentariu de Sergiu — 18/01/2010 @ 22:03 | Răspunde

  36. Susţin iniţiativa de lansare a TVR Chisinau.

    Comentariu de Andrei Munteanu — 18/01/2010 @ 22:13 | Răspunde

    • P.S. Trebuie de muncit şi pentru a convinge lumea, inclusiv pe autorii ştirilor cu privire la: „Политка новых властей – антисоциальная” (Politica noii guvernări – antisocială), că, de fapt, NU ESTE POLITICA NOII GUVERNĂRI ATÂT DE ANTI-SOCIALĂ PE CÂT POLITICA FOSTEI GUVERNĂRI – CRIMINALĂ. Ori, după atâtea dezmăţuri criminale, care erau evidente şi pe timpul fostei guvernări, dar şi mai mult de pe urma desecretizărilor recente, se impune întrebarea – cu-i îi mai trebuie atâtea speculaţii?

      Comentariu de Andrei — 18/01/2010 @ 22:34 | Răspunde

  37. cind odata se va termina haosul asa.?.?.?.?
    cind vom trai si noi odata si odata bine?.?.?.?.
    consider ca totusi noua guvernare va face treaba…in curind….chiar de ne este greu.
    sunt pro tvr chisinau….si sper sa aduca lumii adevarul.

    Comentariu de nicu — 18/01/2010 @ 23:11 | Răspunde

  38. Vrem TVR Chisinau

    Comentariu de Daniel — 19/01/2010 @ 04:34 | Răspunde

    • Susţin iniţiativa de lansare a TVR Chisinau.

      Comentariu de dudu — 19/01/2010 @ 08:37 | Răspunde

  39. sint la 4000km distanta de casa si am tvr, dar parintii mei nu- vrem tvr chisinau…

    Comentariu de sergiu — 19/01/2010 @ 15:18 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.