CUGET LIBER-blog public românesc!

26/06/2013

Ziua Drapelului National

Filed under: Felicitare,Recomandări,stirea zilei,Stiri — Alex @ 11:24
Tags:

drapelul_nationalZiua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această zi va fi marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.

Cele trei culori care apar pe steag ar fi fost folosite în documentele oficiale încă din timpul lui Mihai Viteazul şi se regăsesc şi pe diverse structuri de scuturi şi steme.

Drapelul tricolor a fost folosit prima data în Ţara Românească în 1834, ca steag de luptă, când domnitorul Alexandru Ghica a prezentat sultanului spre aprobare modelul drapelelor şi pavilioanelor navale de luptă.

sursa : RGN

3 comentarii »

 1. Ai spus ca ar trebui sa fie organizate manifestari culturale si educative insa am citit astazi intr-un ziar ca tinand cont ca s-a decretat zi de doliu national nu este permis sa aiba loc asemenea evenimente.

  Comentariu de Stiri mondene — 26/06/2013 @ 20:37 | Răspunde

  • nu e permis sa te distrezi,dar organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei nu incalca cu nimic ziua de doliu

   Comentariu de Alex — 26/06/2013 @ 21:21 | Răspunde

   • Defapt ai dreptate… Am inteles eu gresit. In ceva ziar stiu ca am citit dar nu stiu de ce am ramas pe ideea aia, cum spui si tu nu are de ce sa incalce ziua de doliu evenimente educative spre exemplu.

    Comentariu de Stiri mondene — 27/06/2013 @ 00:15 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: