CUGET LIBER-blog public românesc!

14/02/2013

Cand sa-l crezi pe Baconschi: cand isi bate joc si da transmisia TVR lui Plahotniuc sau cand zice ca Vlad Filat alege statul de drept și consecvența pro UE


Baconschi_FilatRepublica Moldova are de ales între statul mafiot și statul de drept. Declarația îi aparține fostului ministru de externe, Teodor Baconschi.Fostul ministru de Externe al României îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să susțină inițiativa de reformare a alianței de guvernare, propusă de Vlad Filat, scrie jurnal.md, preluat de Romanian Global News.

„Premierul moldovean Vlad Filat a decis să propună o revizuire a acordului politic de la baza Alianței pentru Integrare Europeană. Ca și alti vecini, Republica Moldova are de ales între statul mafiot si statul de drept. Vlad Filat alege statul de drept și consecvența pro-europeană. Sper ca toți cetățenii lucizi din RM să-l susțină pentru a nu da ceasul istoric înapoi”, afirmă Baconschi.

Este acelasi Baconschi, care ca ministru de externe a avut o contributie fundamentala (si gratie amabasadorului Lazurca) la acordarea dreptului de transmisie a TVR in R. Moldova, “mafiotului” Vlad Plahotniuc. Si acest lucru in pofida avertismentelor date de lideri de opininie de pe ambele maluri ale Prutului si a presei, inclusiv Romanian Global News.

Atunci Baconschi a ales sa joace alaturi de un agent de influenta al Rusiei la Bucuresti si sa isi bata joc de transmisia TVR dincolo de Prut.

Reclame rusesti bagate in timpul jurnalelor TVR, oprirea emisiunilor care ar fi putut ofensa Rusia si introducerea de filme in locul acestora sunt doar cateva din modalitatile in care Plahotniuc, cu voia lui Baconschi si Lazurca, si-a batut joc de dorinta basarabenilor de a urmari emisiunile postului national al Romaniei.

Inconsistenta si incoerenta care au marcat mandatul lui Baconschi sunt completate acum de declaratii de acest fel care demostreaza inca odata calitatea profesionala a personajului.

Dat afara din postul de ministru de externe, Baconschi face deservicii in continuare Romaniei prin astfel de declaratii care pot face pe unii sa confunde pozitia personajului cu pozitia oficiala a statului roman.

Filat si Plahotnic actorii aceluiasi regizor

_Filat_Plahotnic

„Actorii” Vlad Filat si Vlad Plahotniuc

In mod evident escaladarea diferendelor dintre cei doi oligarhi politici de la Chisinau, Filat si Plahotniuc, a fost coordonata de acelasi centru de comanda, iar ruptura din cadrul AIE face jocul aceluiasi centru de comanda care practic isi realizeaza scopul de a arunca in aer posibilitatea semnarii celor trei acorduri pe care cel de-al doilea stat romanesc urma sa le semneze cu Uniunea Europeana.

In mod evident Moscova si-a realizat planul de a destabiliza AIE. Ramane de vazut daca influenta SUA, UE si a Romaniei vor fi suficient de puternice pentru a intoarce lucrurile.

Prin anuntul sau de ieșire a PLDM din prevederile Acordului de constituire a AIE si prin votul alaturi de comunisti, in Comisia juridica din Parlament, Filat compromite, in aceeasi masura ca actiunile mafiote ale lui Plahotniuc, evolutiile pozitive remarcate de UE si eforturile Romaniei de a fixa in toamna data de semnare a acordurilor cu UE.

In mod evident in viata politica a celui de-al doilea stat romanesc se impune aparitia unei a treia forte, o platforma care sa reuneasca toate fortele civice si politice ce doresc o evolutie rapida si sigura a R. Moldova si intrarea populatiei de dicolo de Prut sub umbrela de securitate si democratie a NATO si UE. Acasta nu poate fi decat calea europeana prin reunirea cu Romania.

Cei care cred in aceasta cale, singura rezonabila si realizabila pe termen scurt, trebuie sa lase la o parte orgoliile personale si politice si sa inceapa sa munceasca la acest proiect, care poate fi cu adevarat un proiect national. Este singurul proiect care se poate opune avansului rusesc catre Prut.

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: