CUGET LIBER-blog public românesc!

28/12/2012

Mihai Ghimpu renunta de dragul AIE la unionism

Filed under: indignare,Recomandări,Scandalos,Stiri — Admin @ 12:56
Tags: , , ,

Mihai GhimpuPreşedintele Partidului Liberal (PL) din Republica Moldova, Mihai Ghimpu, a afirmat că dacă partidul său s-ar declara în mod explicit în favoarea unirii cu România, coaliţia de guvernare de la Chişinău, Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE), ar dispăreasi din cauza asta renunta la unionism (n.a.Dar a fost el vreo data macar unionist ? ) .

Liderul PL a spus într-un interviu la RFI că experienţa trecutului arată că partidele declarate unioniste nu au reuşit să convingă electoratul.

Merg în teritoriu şi oamenii îmi spun: „Domnule Ghimpu, noi mai mult ținem cu dumneavoastră, sunteți cinstit, corect, spuneți adevărul, dar nu putem să vă votăm, deoarece vreți să ne uniți cu România”. Dacă noi am merge strict pe această cale, le-am permite acelora care au fost la putere după 1990 să revină la guvernare„, spune Mihai Ghimpu.

PL face parte din majoritatea parlamentară, alături de Partidul Liberal Democrat (PLDM), condus de premierul Vlad Filat şi de Partidul Democrat (PDM), condus de președintele Parlamentului, Marian Lupu, ambele partide fiind non-unioniste, iar Opoziţia, Partidul Comuniștilor (PCRM) și Partidul Socialiștilor (PSRM), sunt vehement anti-unioniste. PL are doar 12 deputați din 101.

Liderul PL spune că după două secole de ocupație rusească, cetățenii din Republica Moldova nu sunt încă pregătiți să accepte un partid deschis unionist. El adaugă că există și alte obiective importante, cum ar fi desprinderea de dominația rusească, iar o dispariție a AIE ar compromite aceste obiective ale partidului pe care-l conduce.

Mihai Ghimpu a declarat la RFI că a propus autorităților de la București să adopte o lege, prin care să atribuie cetățenia română tuturor acelora care au fost cetățeni ai României înainte de 1940 și urmașilor lor, fără să mai fie nevoie de o cerere, ca în prezent, dar că propunerea sa nu a fost luată în considerare.

Liderul PL a declarat recent că nu va face niciodată cerere de redobândire a cetățeniei române.

 

sursa : www.rfi.ro

Reclame

4 comentarii »

 1. ii vine mintea la cap dar tirziu

  Comentariu de Roman Zanoaga — 28/12/2012 @ 19:03 | Răspunde

  • dupa tine vad ca mama prostilor e gravida mereu

   Comentariu de Alex — 29/12/2012 @ 13:03 | Răspunde

 2. Domnul Ghimpul face parte din Allianta pentru integrare Moldova in uniunii europene.El nu vrea sa pareseste allianta pentru ca PL controleaza ministerul de Apararii,cel mai important ministerul.El este prounionism si proromania.Pl este o representativa pentru reintegrara romania si sustina unirea republica moldova cu neamul nostru romania.Domnul Ghimpul este antcomunisti si a sustinut interzicerea simbolurile comunistilor.Dar in Pl sunt niste rusofoni care face si foloseste smichere si inselatoare.Rusofonii controleaza PLDM,PD,PCMR,PSRM etc.

  Comentariu de John Onoje — 31/12/2012 @ 14:36 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: