CUGET LIBER-blog public românesc!

17/09/2012

Vlad Filat vrea cu tot dinadinsul sa devina un nou Lukashenko


Disperat ca ar putea pierde tronul, Lukashenko de la Chisinau continua sa bata campii punand marsurile unioniste pe acelasi plan cu actiunile extremistilor rusofoni

Vlad Filat vrea cu tot dinadinsul sa devina un nou Lukashenko. Dupa umilintele indurate fara replica la Moscova si dupa ce a pus R. Moldova intr-o situatie proasta prin reprezentarea deplorabila in fata conducatorilor de la Kremlin, intors acasa continua sa bata campii amestecand graul cu neghina, in speranta ca astfel va reusi sa creasca confuzia si sa poata prosti cetatenii R. Moldova.

Daca declaratiile sale, inainte de plecarea la Moscova, impotriva Marsului Unionist le puteam considera un fel de plecaciune in fata celor cu care urma sa se intalneasca, un fel de politete de sluga mai pe romaneste, iata insa ca ultimele declaratii facute dupa intoarcerea de la Moscova il introduc pe premierul celui de-al doilea stat romanesc in categoria ticalositilor.
Daca stagiile lui Diacov in cadrul serviciilor ruse de informatii sunt cunoscute, trebuie sa recunoastem ca nu sunt inca informatii despre asemenea stagii urmate de Filat, cu toate ca unitatea unde acesta a facut armata era subordonata KGB-ului.

Evenimentele și acțiunile din ultima perioadă, cum ar fi inițierea referendumurilor, chemarea la nesupunere civică, chiar și marșul unioniștilor, nu sunt întâmplătoare declara Vlad Filat, care crede că sunt „elemente” care urmăresc „să pună Republica Moldova pe baricade”, scrie jurnal.md.

Declarația a fost făcută de Vlad Filat în contextul îndemnului său, adresat cetățenilor săptămâna trecută, de a nu participa la Marșul Unirii.

„Am analizat foarte bine situația, am colectat date, pentru a înțelege exact care sunt scopurile și cine sunt interesați ca aceste acțiuni să aibă loc. Nu vreau ca noi să identificăm imaginea dușmanului statului. Vreau doar să reiterez: este o diferență enormă între dreptul de a-ți exprima opinia și în a acționa împotriva statului, în cazul dat RM.
Aceste lucruri urmează a fi spuse. Nu este vorba doar despre aceste marșuri. Marșurile sunt elementul vizibil. Există și elemente subversive, cum am mai spus, acestea fiind chemare la nesupunere civică”, a declarat premierul aseară, în cadrul unei emisiuni televizate.

Or, potrivit premierului, acțiunile din ultima perioadă „aduc atingere gravă intereselor RM”.

„Nu cred că este întâmplător că anume în această perioadă de timp s-au amplificat anumite lucruri, inclusiv organizarea referendumurilor, chemarea la nesupunere civică, această agresivitate etc. Avem anumite elemente care doresc să pună RM pe baricade. Acest obiectiv al lor va eșua, deoarece noi vom contrapune norma legală.
Vorbesc despre acțiunile organizate de unii sau de alții. Nu văd drept diferite aceste acțiuni și nu fac diferență între unii și alții, respectându-le opțiunea. Scopul este de a discredita RM”, a declarat Vlad Filat, în cadrul emisiunii Replica, la Prime.

Premierul a asigurat, în context, că orice acțiuni subversive vor fi contracarate categoric. „Sunt limite peste care nu se poate să se treacă. Am făcut apel către cetățeni ca să nu se lase folosiți de inamicii RM. Sunt oameni care se lasă prinși în aceste porniri fără ca să știe anumite lucruri”, a mai spus misterios Filat.

Adica cei 10.000 de oameni care au participat la Marsul Unionist si au chemat la integrare europeana rapida a celui de-al doilea stat romanesc, prin reunirea cu Romania, sunt dusmanii R. Moldova?

Adica cei care vor limba romana in Constitutia celui de-al doilea stat romanesc sunt dusmanii R. Moldova?

Adica cei care vor retragerea trupelor ruse din raionele de est ale R. Moldova si transparenta in procesul de negocieri privind conflictul transnistrean, sunt dusmanii R. Moldova?

Raspunsul este unul singur. Nu acestia sunt dusmanii R. Moldova si cetatenilor sai.

Unul din dusmanii R. Moldova este Vlad Filat care minte cetatenii R. Moldova legat de integrarea europeana al carui termen nu-l stie si pentru care nu poate garanta ca va fi vreodata.

Un alt dusman al R. Moldova este tot Vlad Filat care a mintit cetatenii R. Moldova ca va creea conditiile pentru ca vinovatii represiunii din aprilie 2009 sa infunde puscaria, iar acestia se plimba liber si servesc noul stapan, adica pe Filat.

Dusman al R. Moldova este tot Vlad Filat care duce negocieri paguboase, in spatele majoritatii cetatenilor R. Moldova, cu Rusia si Germania, doar pentru a-si alimenta orgoliul personal si iluzia ca este un personaj bagat in seama de Merkel si Putin. Saracul! Daca ar sti cat conteaza pentru acestia!

Un alt dusman al R. Moldova este tot Vlad Filat care a promis ca cetatenii R. Moldova o vor duce mai bine sub guvernarea sa dar care nu a reusit decat sa-si creasca propria avere uitand de amaratii care l-au votat.

Dusman al R. Moldova este tot Vlad Filat pentru ca incearca controlarea presei si cumpara constiinte pentru a manipula cetatenii R. Moldova. A pune in slujba minciunii si manipularii mass-media doar pentru a incerca sa controlezi masele este o crima impotriva libertatii de gandire si la la libera exprimare, iar cel care o face este un criminal de constiinte.

Dusmani ai R. Moldova sunt si Voronin si toata gloata de imbecilizati pe care o taraste dupa el gen Dodon, Selin si alte scule ruginite uitate de Moscova intre Prut si Nistru.

Daca continua sa aduca prejudicii cetatenilor R. Moldova prin creeare de piedici reunirii cu Romania si astfel intrarea intr-un spatiu european de securitate si prosperitate, Vlad Filat nu va fi decat o alta scula in menajeria penibila a rusofonilor condusi de Voronin si de Moscova.
sursa:Romanian Global News

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: