CUGET LIBER-blog public românesc!

06/08/2012

Scenariul violenţelor extremiştilor rusofoni de la Bălţi pregătit în întâlnirile lui Rogozin cu Sevciuk şi Formuzal

Filed under: dosare ultrasecrete,Scandalos,stirea zilei — Admin @ 16:02

Cu cateva zile inainte de Marsul Unirii de la Balti si de violentele extremistilor rusofoni, reprezentantul lui Putin pentru regiunea transnistreana Dmitri Rogozin, s-a intalnit cu liderul separatist Evgheni Sevciuc si cu bascanul gagauz Mihail Formuzal, ofiter acoperit al serviciului de informatii militare al Federatiei Ruse, transmite Romanian Global News.

 

Ambii si Sevciuc si Formuzal au fost prezenti la Balti in timpul violentelor. Sevciuc a fost reprezentat simbolic de steagurile separatiste transnistrene prezente in randurile extremistilor rusofoni, iar Formuzal a fost prezent personal in fruntea unui grup de batausi adusi cu el de la Comrat.

Este evident ca grupurile de extremisti ale diverselor formatiuni rusofone prezente pentru a provoca violenta la Balti, de la membrii Partidului Comunist la Liga tineretului rus, PatriHotii Moldovei si partidul lui Selin, au fost coordonate si finantate pentru a fi prezente si a incerca sa perturbe marsul pasnic al unionistilor.

Sursa finantarii organizatiilor extremiste rusesti este amabasada Rusiei la Chisinau si serviciile secrete rusesti prezente la Tiraspol. Lucrul acesta este cunoscut inclusiv de SIS ca si de serviciile secrete ale NATO prezente in regiune.

Coincidenta intalnirii dintre Rogozin si cei doi agenti rusi la post de la Tiraspol si Comrat, respectic Sevciuc si Formuzal, chiar inainte de marsul unionist de la Balti, este dovada clara a implicarii lui Rogozin in organizarea violentelor provocate de gruparile extremiste rusofone.
Nu numai atat, in postarea facuta pe o retea de socializare Rogozin, luand exemplul lui Putin, pune presiune pe autoritatile de la Chisinau incercand sa le determine sa intrerupa legaturile cu Bucurestiul. Acesta scrie ca „atâta timp cât Chişinăul se pregătește de unirea cu România, nu poate fi vorba de reglementarea conflictului transnistrean”, scrie www.moldova.org.

Totodată, prin intermediul unei alte reţele de socializare, oficialul de la Moscova anunta si intalnirea cu bașcanul autonomiei găgăuze, Mihail Formuzal.
„M-am întâlnit de asemenea cu șeful Autonomiei Găgăuze din Moldova Mihail Formuzal. M-a chemat în ospeție în Găgăuzia ortodoxă. De ce nu?”, a scris Rogozin pe Twitter.

În comunicatul de presă difuzat de serviciul de presă al liderului de la Tiraspol se menţionează că în cadrul întrevederii „s-au discutat probleme ce țin de situația social-economică a cetățenilor ruși care locuiesc pe teritoriul regiunii transnistrene”.

Nu putem sa nu observam ca ofensiva ruseasca in Basarabia, dar si la Bucuresti prin agentii de influenta din presa si partide, are loc pe fondul unei imbecilizari complete a clasei politice de la Bucuresti care se canibalizeaza reciproc uitand de interesele nationale romanesti.

Locul acestei clase politice complet anenantizate de interese obscure de grup sau neromanesti, trebuie luat de miscari civice puternice care sa-si asume apararea intereselor nationale.

Iar acest lucru se petrece deja.

SURSA: RGN

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: