CUGET LIBER-blog public românesc!

31/07/2012

Viceministrul rus de Externe, deranjat că R. Moldova a interzis simbolurilor comuniste


Neavand pic de rusine fata de memoria zecilor de milioane de victime ale regimului criminal sovietic comunist, viceministrul de Externe al Federației Ruse, Grigorii Karasin, se arată revoltat față de decizia Republicii Moldova de a adopta legea privind interzicerea simbolurilor comuniste, transmite Romanian Global News.

Karasin menționează că prin această hotărâre Republica Moldova și-ar bate joc de ruși și transnistreni, informează kommersant.ru.

„Delegația noastră s-a întâlnit la Chișinău cu președintele Nicolae Timofti și cu ministrul de Externe. În cadrul convorbirilor noastre, noi am subliniat faptul că Rusia, în calitate de țară, care are pe „drapelul victoriei” secera, ciocanul și steaua, nu va putea privi liniștit niciodată o astfel de decizie. Pentru noi este un sacrilegiu și chiar aș putea spune – o batjocură”, a declarat viceministrul de Externe rus.

Nesimtirea lui Karasin merge si mai departe afirmand ca agentura comunista de dincolo de Prut ar fi “fortele sanatoase din R. Moldova”!
Karasin a spus că nu exclude ca forţele sănătoase din Republica Moldova, cu timpul, să protesteze împotriva acestei decizii și să dea ulterior o apreciere juridică acestui „tip de acţiuni necugetate”. „Trebuie să ții cont de etică şi să te gândești cum va reacționa partenerul tău la o decizie pe care ai luat-o. Din păcate, în acest caz, nu a fost așa”, a precizat viceministrul de Externe al Rusiei.

În același timp, acesta a spus că adoptarea acestei legi va afecta relația Chișinău – Tiraspol, pentru că regiunea separatista are pe drapel secera și ciocanul.

 

sursa:RGN

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: