CUGET LIBER-blog public românesc!

30/07/2012

Directorul SIS confirma spiritul KGB din institutie dar nu spune nimic de infiltrarea SIS de catre serviciile rusesti

Filed under: dosare ultrasecrete,Recomandări,Scandalos,Stiri — Admin @ 19:30
Tags: , , ,

Valentin Dediu

Directorul interimar al Serviciului de Informatii si Securitate, Valentin Dediu, face dezvăluiri referitor la greutătile întâmpinate în procesul de reformare al institutiei.Potrivit lui, spiritual kagebist încă mai bântuie între peretii institutiei.Cei mai multi dintre angajatii SIS au trecut prin scoala KGB-ului si sunt obisnuiti să lucreze după practicile de atunci, scrie union.md, preluat de Romanian Global News.

”Practica KGB-ului evident a fost acuzată şi dezaprobată fiindcă au fost nişte practici care asigurau securitatea clasei politice, a guvernării de atunci. Tot ce se făcea pe lăuntric era mai mult un serviciu de securitate decât un serviciu de inteligenţă, de informaţii, de a informa societatea, de a preveni pericolele. Era un sistem care se concentra supra păstrării puterii şi a nu admite ca cineva din exterior să obţină informaţii despre situaţia reală.

Evident că multe practici au rămas în activitatea serviciului”, a declarat Dediu în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.
Dediu spune că cel mai greu este să schimbi mentalitatea lucrătorului care a fost instruit, educat din tinereţe, cu acele metode de reprimare.
”Evident şi astăzi mai există, chiar la unii tineri ofiţeri, aceste deprinderi de a interzice, de a reţine, de a nu admite”, dezvăluie Dediu.
Totusi, afirmă el, există voinţă în interiorul serviciului pentru a se reforma, dar si imboldul din exterior este puternic.

Cititi si:
Cutremur in SIS. Mai multi ofiteri de informatii din SIS denunta KGB-izarea si mafiotizarea Serviciului de Informatii si Securitate de la Chisinau

Serviciile Ruse de informaţii controlează încă structuri importante ale SIS

SURSA:RGN

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: