CUGET LIBER-blog public românesc!

20/07/2012

ALEXANDRU URSU TRADAT DE AUTORITATILE DE LA CHISINAU ,CONTINUA SI AZI SA FIE PRIZONIERUL POLITIC AL SEPARATISTILOR PRO-RUSI DE LA TIRASPOL.


Alexandru Ursu, polițistul aflat în detenția ilegala a separatististilor pro-rusi de la Tiraspol si tradat de autoritatile de la Chisinau

Rudele lui Alexandru Ursu, polițistul aflat în detenția ilegala a separatististilor pro-rusi de la Tiraspol  de aproape trei ani sunt extrem de dezămăgite de rezultatele reuniunii în formatul 5+2, care a avut loc la Viena. Deși au primit asigurări că situația lui Alexandru Ursu va fi pusă în discuție în cadrul reuniunii, promisiunile s-au dovedit a fi false, scrie www.moldova.org, preluata de Romanian Global News.
Tatăl deținutului, Timofei Ursu și soția acestuia, Irina Lozinscaia au lansat un apel către conducerea Republicii Moldova, în speranța că durerea lor va fi auzită:
La 12-13 iulie 2012, în or. Viena, Austria a avut loc o nouă rundă de negocieri în formatul 5+2. Probabil, este un pas dificil, dar, aceste negocieri au adus roade bogate procesului de negocieri, atît Chișinăului, cît și Tiraspolului. Tindem să credem că, acest format este unicul format în cadrul căreia pot fi atinse anumite scopuri, fie evidențiate anumite probleme.
Noi, rudele lui, Alexandru URSU colaboratorul de poliție din Hagimus, deținut în închisoarea nr.1 de la Hlinaia, rl Grigoriopol (regiunea transnistreană), cu speranță am așteptat realizarea promosiunilor Domniilor voastre, în vederea discutării subiectului privind eliberarea polițistului din detenția administrației separatiste.
Din păcate, așteptările noastre au fost surpate …Am fost șocați să aflăm din sursele mass-mediei, difuzate în stînga Nistrului că cazul eliberării lui Alexandru Ursu nu a fost discutat la Viena… Ne rămîne decît să ne facem o promtă concluzie, că Statul RM nu vrea să-și apere cetățeanul său, în special soarta unui polițist moldovean.
Timp de 2 ani, suntem alinați cu răspunsuri evazive din partea Domniilor voastre, la care se mai adaugă și cele ale procuraturii… Nimic concret și clar…
Vă reamintim că pe 29 iulie 2012 se împlinesc 3 ani de detenție ilegală a fiului și soțului nostru. Venim, cu plecăciune către Dvs să accelerați eforturile în vederea eliberării fiului și soțului din detenția ilegală.

Sotia si tatal detinutului politic de la Tiraspol

Sotia si tatal detinutului politic de la Tiraspol

Totodată, vă rugăm să ne informați despre evoluțiile discuțiilor cu privire la eliberarea fiului și soțului din detenția ilegală.
Locuitorilor şi cetăţenilor din regiunea de est a Republicii Moldova nu le sunt asigurate şi protejate drepturile şi libertăţile fundamentale.  Un astfel de caz este şi cel al lui Alexandru Ursu, locotenent de poliţie din satul Hagimus, raionul Căuşeni, care a fost răpit la 21 iulie 2009 de către structurile ilegale de la Tiraspol.
Au trecut trei ani de la răpirea sa, dar şi până astăzi autorităţile de la Chişinău se declară neputincioase în rezolvarea acestui caz.
Asociaţia Promo-LEX, care a monitorizat până acum situaţia poliţistului, a lansat un apel prin care cere participanţilor la reuniunea formală „5+2” de la Viena, care va avea loc în perioada 12-13 iunie, să includă pe agenda discuţiilor situaţia lui Alexandru Ursu, precum şi eliberarea imediată şi necondiţionată din detenţia ilegală.
Contactat de Moldova.ORG, tatăl poliţistului, Timofei Ursu, a ţinut să cere sprijinul întregii societăţi civile din Republica Moldova. „De trei ani umblăm pe la uşile mai multor demnitari, însă rezultatul e zero. Luni am fost la Chişinău, am primit asigurări de la un funcţionar de la Ministerul de Interne, care la rândul său a fost asigurat de Eugen Carpov că la Viena se va discuta despre cazul feciorului meu, dar cine ştie. Avem nevoie de susţinerea mai multor oameni simpli din întreaga ţară, să cunoască toată lumea despre faptul că a fost reţinut ilegal şi poate aşa se va face presiuni şi asupra regimului ilegal de la Tiraspol să-l elibereze pe Alexandru”, spune Timofei Ursu.

sursa:RGN

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: