CUGET LIBER-blog public românesc!

11/07/2012

Maldaboul Marian Lupu, s-a intalnit cu agentii securitatii ucrainiene care lupta impotriva romanilor din Ucraina


Moldoboul Lupu la taifas cu antiromanii din Odesa

Intr-un comunicat care are toate atributele stalinismului sovietic, Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova anunta ca  “În cadrul întrevederii, reprezentanții diasporei l-au informat pe Președintele Parlamentului că moldovenii stabiliți în Ucraina desfășoară proiecte cultural-științifice și artistice, alte activități de păstrare a identităţii naţional-culturale a persoanelor originare din Republica Moldova”, transmite Romanian Global News.

Ideea ca romanii/moldoveni din Sudul Basarabiei(reg. Odesa) ar fi “diaspora”, termen utilizat atunci cand vorbesti de cei care au emigrat din tara de bastina, adica nu ar fi bastinasi acolo unde locuiesc in prezent, demonstreaza tampenia care inca bantuie prin mintea lui Marian Lupu, inghetata in epoca lui Stalin. Prostia merge chiar mai departe in comunicatul cu pricina, acesta vorbind de “moldovenii stabiliti in Ucraina”.
Este greu de decelat daca este vorba de ticalosie sau de prostie crasa.

Dar asta nu este tot! Cu cine credeti ca s-a intalnit Lupu la Odesa? Ei bine cu fratelele sau in ale stalinismului, agentul antiroman al serviciilor secrete ucrainiene, Anatol Fetescu.
In concordanta cu tezele serviciilor secrete ucrainiene un analfabet de talia lui Fetescu nu putea pomeni la randul sau, in cadrul discutiilor, decat de “moldovenii din diaspora”.
Cert este ca cei doi s-au inteles in  “antrenarea diasporei  în calitate de actor pentru consolidarea statalității și dezvoltarea ţării de baştină”.
Si apropos, localitate unde a mers Lupu, compact romaneasca se numeste Satul Nou si nu Novosiolovka asa cum debiteaza “ucrainienii”de la  Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova .

Saracii! Daca prostia ar durea….!

Pentru a savura un text stalinist emis in zilele noastre Romanian Global News reia intregul comunicat emis de “inteligenta” Direcție comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova:

Chișinău, 10 iulie 2012 – Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a avut ieri o întrevedere cu reprezentanții diasporei moldovenești din Ucraina, în timpul vizitei de lucru la Odesa.

În cadrul întrevederii, reprezentanții diasporei l-au informat pe Președintele Parlamentului că moldovenii stabiliți în Ucraina desfășoară proiecte cultural-științifice și artistice, alte activități de păstrare a identităţii naţional-culturale a persoanelor originare din Republica Moldova.

În același context, Preşedintele Asociaţiei naţional-culturală a moldovenilor din Ucraina,  Anatol Fetescu, a menționat că moldovenii din diasporă se informează referitor la situația social-politică din Moldova și susțin progresele înregistrate de către țara noastră în implementarea reformelor. Reprezentanții diasporei au pledat pentru consolidarea relațiilor cu autoritățile moldovenești, inclusiv prin acordarea, de către autorități,  a suportului pentru activitățile desfășurate, inclusiv prin oferirea de titluri de carte, seturi de materiale promoţionale etc. De asemenea, reprezentanții diasporei au mai solicitat suportul Președintelui Parlamentului în construirea unui Centru cultural moldovenesc la Odesa.

La același subiect, Președintele Parlamentului Marian Lupu a menționat că diaspora moldovenească şi asociaţiile ei obşteşti din Ucraina sunt percepute ca una din verigele dezvoltării relaţiilor cu țara vecină, dar și la promovarea bunei imagini a Moldovei. Marian Lupu a menționat că vizita la Odesa se înscrie în contextul dinamizării relaţiilor bilaterale moldo-ucrainene pe multiple planuri, atât la nivel central, cât şi la cel regional. Întărirea legăturilor dintre cele două state este în consonanţă cu procesul de integrare europeană a Republicii Moldova şi a Ucrainei, iar un element important al cooperării, potrivit Preşedintelui Parlamentului, îl constituie diaspora moldovenilor în Ucraina și, respectiv, diaspora ucraineană în Moldova.

În același context, Marian Lupu a opinat în favoarea elaborării unor politici ce ar asigura relaţii mai strânse, multidimensionale şi de lungă durată dintre diaspora moldovenească şi Moldova. Autoritățile Republicii Moldova, a menționat șeful Legislativului, trebuie să premediteze, prin activități de promovare și susținere, o colaborare în ascensiune şi o abordare eficientă de antrenare a diasporei în calitate de actor pentru consolidarea statalității și dezvoltarea ţării de baştină.

În continuarea întrevederii cu diaspora, Președintele Legislativului a vizitat localitatea Novosiolovka (reg. Odesa), locuită compact de moldoveni. Autoritățile locale l-au informat pe Marian Lupu referitor la viața social-economică și culturală a localității, șeful Parlamentului vizitând grădinița din localitate, școala, alte instituții din localitate. În vizită la grădiniță, copiii l-au întâmpinat pe oaspetele de la Chișinău cu cântece și poezii, iar Marian Lupu le-a oferit în dar un televizor.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

sursa:RGN

Reclame

Un comentariu »

  1. Lupu este anti-roman pentru el invatat la rusia si sprinjinul limba rusa.El nu este adevarat basarabian.

    Comentariu de John Onoje — 11/07/2012 @ 17:55 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: