CUGET LIBER-blog public românesc!

28/06/2012

Germania si Rusia isi arunca in lupta pentru federalizarea (rusificarea) celui de-al doilea stat romanesc agentii de influenta.


Federalizarea Republicii Moldova ar putea soluționa conflictul transnistrean, declara europarlamentarul bulgar, Kristian Vigenin co-președintele Adunării Parlamentare a Parteneriatului Estic Euronest pentru Svabodnaia Evropa, preluata de Romanian Global News.

Kristian Vigenin

„Populația și pretinșii demnitari din regiunea transnistreană ar trebui să fie pentru o astfel de decizie. Personal, consider că aceasta poate fi o soluție pentru că nu mai putem tărăgăna cu această criză. Și dacă acest pas va reuni țara, atunci de ce să nu fie făcut?”, declara Vigenin.

Absolvent al scolii in limba germana, facand parte din Comitetul de Cooperare Parlamentara UE-Rusia, europarlamentarul bulgar pare croit pentru a fi un bun lobbyst al intereselor ruso-germane de federalizare (citeste rusificare) a celui de-al doilea stat romanesc.

Surse citate de Arena.md sustin ca Kristian Vigenin este apropiat anumitor cercuri politice (şi nu numai) de la Berlin, care de altfel l-au şi promovat şi susţinut. Aşadar, el lansează mesaje specifice diplomaţiei germane, care în acord cu Kremlinul vor să impună Chişinăului un model anume pentru soluţionarea diferendului cu separatistii din regiunea transnistreana.

Si pentru ca agentul de influenta este bulgar si pentru ca unii lideri bulgari din raionul Taraclia au avut de carand cateva intalniri de taina cu Mihail Formuzal, bascanul Gagauziei, si pentru ca nu mai departe de data de 26 iunie, bascanul a facut o vizita liderului separatist Evgheni Şevciuk la Tiraspol unde in conditii de maxima discretie (asa au crezut ei!) au stabilit coordonarea eforturilor si etapele pe care urmeaza sa le parcurga in procesul de federalizare a R. Moldova, este foarte posibil sa asistam la aparitia unui alt subiect al federalizarii si anume al zonei Taraclia, locuita compact de aproximativ 65.000 de bulgari, carora Bulgaria, pe tacute, le-a si acordat cetatenie bulgara fara ca cineva din UE sa zica ceva.

Sursele citate susţin că, pe fondul negocierilor între Chişinău şi Tiraspol, Sofia este interesată să introducă zona Taraclia în ecuaţia federaţiei (ori a confederaţiei) conturată de Moscova şi Berlin.

Miscarea bulgarilor s-a activat brusc in luna martie 2012, cand Reprezentanţii minorităţii bulgare din Republica Moldova s-au plâns de „măsuri de discriminare fără precedent” impuse de autoritatea centrală – guvernului bulgar şi diplomaţilor străini de la Chişinău.

Reprezentanţii comunităţii din şi din jurul oraşului Taraclia, zonă cu o populaţie importantă de etnici bulgari, au cerut ajutorul guvernului de la Sofia, după o reuniune de urgenţă a Consiliului local.

Întâlnirea a avut loc după ce comunitatea locală bulgară a devenit îngrijorată în legătură cu “măsurile impuse de noile autorităţi din R. Moldova, care le afectează drepturile, ducând la sistarea finanţării pentru regiunile cu populaţia de origine bulgară, precum şi încetarea susţinerii pentru şcolile bulgare şi pentru predarea limbii bulgare”.

Intregul angrenaj pus la cale de diplomatia germana si rusa are ca scop transnistrizarea intregului teritoriu dintre Prut si Nistru si rusificarea acestuia, proces care ar urma sa stopeze definitiv in opinia Berlinului si Moscovei procesul din ce in ce mai rapid de reunire a celor doua state romanesti.

Devenind practic agentul Moscovei in cadrul acestul proces, Germania de astazi se pozitioneaza in aceeasi postura ca si Germania nazista in cadrul pactului Ribentropp-Molotov.

Nu numai atat. Fiind alaturi de interesele rusesti impotriva intereselor unui alt stat membru NATO si UE, organizatii din care Germania face parte, aceasta se descalifica ca aliat de incredere si numai in fata Romaniei ci si in fata altor membri ai NATO, pusi poate peste ceva vreme in situatia de a avea un conflict cu Rusia si cand s-ar regasi cu Germania de partea cealalat a baricadei.

Romanian Global News reaminteste ca in  decembrie 2011, hackerii (Anonymus) au spart site-ul agenției de analiză geopolitică internațională, Stratfor, iar  Wikileaks a publicat informațiile sustrase de Anonymus. Documentele preluate de UNIMEDIA conțin e-mailuri confidențiale despre ce planuri ar avea Rusia și Germania în privința reglementării conflictului transnistrean.

Lauren Goodrich, senior-analist pe Eurasia la Stratfor, autoarea mesajului, scrie că Angela Merkel și premierul rus Vladimir Putin s-au întâlnit anul trecut (2011) la ședința ONU, la Geneva, unde au decis că trebuie să ajungă la o înțelegere în ce privește R. Moldova și Transnistria. În urma acesteia, Moscova și-ar spori influența în zonă. „Propunerea a fost făcută de Germania, după ce a primit în scris solicitările Kremlinului. Propunerea constă în faptul că Transnistria va primi o reprezentare de 5-15% în Parlamentul R. Moldova. Asta ar duce la demiterea Guvernului, deoarece transnistrenii s-ar alia cu comuniștii, care vor depăși numeric așa zisa coaliție pro-europeană de la Chișinău.

Asta ar însemna că la Chișinău se va învesti un guvern pro-rus”, se spune în e-mailurile Stratfor, publicate de Wikileaks.

În schimb, Rusia ar fi deschisă pentru a permite UE și OSCE să-și introducă pacificatorii și alți militari în Transnistria. „Rusia nu a spus nu, dar e deschisă pentru o asemenea posibilitate. Rusia s-ar simți confortabil, deoarece trupele sale vor rămâne în Transnistria, iar Guvernul va fi oricum unul pro-rus”, se mai spune în text.

E-mailurile secrete Stratfor spun că propunerea ruso-germană ar veni sub umbrela programului de politică externă UE-Rusia, care nici nu a fost bine format (n.r. la acea dată).

„Motivul pentru care moldovenii iau în considerație această propunere este pentru că această soluție vine de la Germania. Moldoveni iubesc atenția germană, îi face să se simtă importanți. Mai mult, nemții oferă și niște „morcovi” – investiții economice și ale promisiuni. Cei care duc negocierile la Chisinau privind problema transnistreana sunt Filat și Leancă. Filat crede că dacă el va ajunge la un compromis pe problema transnistreană, aduce investiții germane, este persoana conectată cu Germania, popularitatea lui va crește considerabil. Coaliția de la Chișinău este fragedă, nu este exclus ca fiecare să o apuce pe drumul său dacă va fi necesar. Asta îl va ține pe Filat în joc indiferent de ce se va întâmpla. Filat nu este pro-european sau pro-rus, el este pro-el. El se gândește la viitorul său politic. Acum, negocierile privind acest plan ar trebuie să înceapă de la propunerea formatului 5+2, semnată și coordonată de Bruxelles. Germanii și rușii, însă, cunosc că nimeni la Washington sau Bruxelles nu va semna pentru asta. Deci, ei își doresc să facă Moldova și Transnistria să semneze între ele un acord conform planului elaborat de Moscova și Berlin. Washingtonul și Bruxelles vor face presiuni ca acordul să treacă prin ei, dar Berlinul și Moscova se vor arăta indiferenți, nu vor susține această propunere. SUA nu este deloc fericită cu privire la ce se întâmplă, dar nu vrea o confruntare cu Rusia acum în Moldova, deoarece sunt alte probleme pe alte paliere, între Moscova – Washington. SUA le va cere Lituaniei, Poloniei, României și Marii Britanii să facă presiuni asupra celor 3 partide de la Chișinău, ca să nu accepte planul ruso-german. Pe România nu se pot bizui, pentru că le este în cot”, se mai spune în e-mailurile Goodrich publicate de Wikileaks.

Pana acum actiunile diplomatice si operatiunile informationale ale urmasilor lui Stalin si Hitler in ceea ce priveste evolutia celui de-al doilea stat confirma in intregime dezvaluirile Wikileaks

Documentele aici

sursa: RGN

Reclame

3 comentarii »

  1. […] ce putem afla din articolulhttps://cugetliber.wordpress.com/2012/06/28/germania-si-rusia-isi-arunca-in-lupta-pentru-federalizare…:Federalizarea Republicii Moldova ar putea soluționa conflictul transnistrean, declara […]

    Pingback de GERMANIA SI RUSIA ISI ARUNCA IN LUPTA PENTRU FEDERALIZARE(RUSIFICAREA) CELUI DE-AL DOILEA STAT ROMANESC AGENTII DE INFLUENTA | ajna-blogging-press — 30/06/2012 @ 13:05 | Răspunde

  2. UNICA CE POT COMENTA ESTE CA DACA PRIVESTI CU ATENTIE IMAGINEA DE MAI SUS OBSERVI CA PUTIN SI ANGELA MERKEL SEAMANA CA FRATE SI SORA. TE MAI PUI! DE LA SLUJBELE SECRETE GERMANE SI RUSE TE POTI ASTEPTA LA CE VREAI !

    Comentariu de sergiu — 01/07/2012 @ 17:51 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: