CUGET LIBER-blog public românesc!

21/06/2012

EXCLUSIV: GERMANIA INSISTA ASUPRA FEDERALIZARII R.MOLDOVA.SECRETELE ÎNTÂLNIRII FILAT – ŞEVCIUK.


Surse ale Romanian Global News de la Chisinau si Berlin au declarat ca in cadrul intalnirilor de la Rottach-Egern prilejuite de conferinta „Privind promovarea măsurilor de consolidare a încrederii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean”, diplomatii germani au insistat pentru a se accepta o formula de federalizare a R. Moldova.

Vladimir Vasilievici Filat & Evghenii Shevchuk

In cadrul discutiilor a fost invocata inclusiv Gagauzia care ar putea fi parte a procesului de federalizare. Diplomatii germani merg astfel mai departe in aplicarea planului ruso-german de transnistrizare a intregului teritoriu al R. Moldova.
Sub acoperirea unor discutii de interes economic si social cum ar fi restabilirea de urgență a rutelor de pasageri prin Tiraspol spre mai multe orașe din Rusia si Ucraina, dar și reluarea circulaţiei pe podul peste râul Nistru, în apropierea satelor Bâcioc şi Gura-Bâcului, esenta discutiilor a fost procesul de federalizare, proces care in opinia strategilor de la Moscova si Berlin, ar impiedica reunirea celor doua state romanesti si ar mentine influenta Moscovei asupra intregului teritoriu al R. Moldova.
Diplomatii germani au sugerat utilizarea unor alti termeni decat cel de “federalizare” care sa imbrace procesul intr-o formula acceptata de populatie.Cu alte cuvinte populatia sa fie manipulata pentru a accepta ceea ce Moscova si Berlinul vor sa-i impuna.

Reamintim ca premierul Vlad Filat și liderul separatististilor de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, au zburat în Germania cu același avion.
„Eu cred că este un lucru foarte bun. Ar fi fost naiv dacă zburăm cu avioane diferite. Vom avea posibilitatea să comunicăm în continuare, o să avem discuţii mai multe, în diferite formate”, a comentat Filat înainte de plecare.
Filat și-a exprimat speranța că va semna cu liderul separatist noi înţelegeri. „Care se referă la viaţa oamenilor. Aşa cum am vorbit: libera circulaţie, comunicaţii, transport şi aşa mai departe”, a adăugat Filat fara a sufla insa o singura vorba despre subiectul principal al discutiilor si anume despre federalizare.

Conferinta a fost organizata sub egida OSCE, cu sprijinul Irlandei, care exercită preşedinţia OSCE şi al Guvernului german. Printre participanţi se numără negociatorii politici, şefii grupurilor de lucru sectoriale de la Chişinău şi Tiraspol, reprezentanţii formatului „5+2” şi alţi actori internaţionali antrenaţi în rezolvarea conflictului. Personajele principale ale evenimentului sunt Prim-ministrul Vlad Filat şi asa zisul lider de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, care înainte de deschiderea conferinţei au făcut o plimbare în parcul din apropierea edificiului unde se desfăşoară conferinţa. Intregul eveniment este ghidat de catre diplomatia germana, care dealtfel isi si impune punctele de vedere.
Reprezentantul special pentru Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală în cadrul Ministerului Afacerilor Externe german, ambasadorul Patricia Flor, a transmis tuturor salutări din partea Ministrului Federal al Afacerilor Externe al Germaniei, Guido Westerwelle. Ea s-a arătat impresionată de nivelul înalt al conferinţei, precum şi de progresul înregistrat în procesul de negocieri în ultima perioadă. Patricia Flor a declarat că Germania va continua să susţină procesul de reglementare a conflictului transnistrean şi de consolidare a măsurilor de încredere între cele două maluri ale Nistrului.
Reamintim ca ambasadorul Patricia Flor este cea care intr-o intalnire cu ambasadorul R. Moldova la Berlin, a facut presiuni pentru federalizarea R. Moldova. Notele convorbirilor dintre cei doi au fost facute publice de surse ale Romanian Global News de la Berlin si au fost preluate si dezbatute pe larg de presa.
Si Ucraina este interesata de rezolvarea conflictului transnistrean

Ministrul de externe al Ucrainei, Konstantin Grișcenko, in cadrul sedintei Consiliului Permanent al OSCE  de la Viena a declarat ca Ucraina pledează pentru consolidarea rolului OSCE în reglementarea conflictelor „îngheţate”, şi în special celui transnistrean. Ministrul de externe al Ucrainei a prezentat programul președinției ucrainene pentru 2013.

sursa: RGN

Reclame

11 comentarii »

 1. Tare imi pare rau ca aliatii nu au sters Germania de pe harta lumii in timpul celui de al 2-lea razboi mondial. Americanii mai bine aruncau cele doua bombe nucleare nu asupra Japoniei ,dar asupra Germaniei

  Comentariu de Alex — 21/06/2012 @ 14:08 | Răspunde

 2. Nemtii vor iara sa conduca Europa.

  Comentariu de Andreea — 21/06/2012 @ 19:18 | Răspunde

  • sa-si puna pofta in cui daca nu vor sa repete soarta din timpul celui de al 2-lea razboi mondial

   Comentariu de Alex — 21/06/2012 @ 23:30 | Răspunde

 3. de ce să arunce și de ce să șteargă? mai bine conaționalii noștri să nu fie atât de lipsiți de cultură și verticalitate!!!

  Comentariu de ADRIAN — 21/06/2012 @ 19:58 | Răspunde

 4. Germania vrea sa puna mana pe Europa,sa faca din UE un imperiu german si pentru asta iar au intrat in cardasie cu rusii si vor sa redeseneze harta Europei

  Comentariu de Alex — 21/06/2012 @ 23:28 | Răspunde

 5. SA REZISTAM OCUPATIEI AGRESIVE SI CINICE RUSEASTI !!! IMPREUNA SUNTEM O FORTA !!!
  ROMANIA !!! TE IUBIM !!!

  Comentariu de ROMAN basarabean cu actele in regula !!! — 22/06/2012 @ 00:29 | Răspunde

  • vor dracii multe,dar n-o sa le permitem !

   Comentariu de Alex — 22/06/2012 @ 16:36 | Răspunde

 6. sunt niște nemernici, dar filat e prost de rage

  Comentariu de Tatiana — 22/06/2012 @ 00:59 | Răspunde

  • ..ca boul la poarta cea noua 😀

   Comentariu de Alex — 22/06/2012 @ 16:34 | Răspunde

  • posteaza linkul de articolul asta peste tot ,ca lumea nu stie ce ni se pregateste,multi au uitat de planul Kozak

   Comentariu de Alex — 22/06/2012 @ 16:35 | Răspunde

 7. Merkili caput!!!

  Comentariu de Dmxmd — 22/06/2012 @ 16:53 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: