CUGET LIBER-blog public românesc!

15/06/2012

Filat iar se joaca cu focul. Vrea schimbarea ministrului educatiei de la Chisinau ca urmare a faptului ca acesta a readus Istoria Romanilor in scoli


Primul ministru Vlad Filat ar putea înlocui pe ministrul Educaţiei, Mihai Şleahtiţchi, cu fiul lui Petru Lucinschi, Chiril, care este, în prezent, preşedintele comisiei parlamentare pentru cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, scrie portalul epresa.md, preluat de Romanian Global News.

Intentia lui Filat a fost facuta publica chiar de Chiril Lucinschi, la o întrunire cu membrii PLDM din diferite raioane.

Informatia este data in mediile de presa de la Chisinau cum ca PLDM, adica partidul ar vrea inlocuirea lui Şleahtiţchi. Este o minciuna. Filat nu i-a putut ierta lui Şleahtiţchi gestul reparatoriu si procedura corecta prin care acesta a readus Istoria Romanilor in scolile basarabene si vrea sa-l schimbe.

Ministerul Educaţiei, sub conducerea lui Mihail Şleahtiţchi, a readus Istoria Românilor în şcoli, iar în sesiunea de Bacalaureat 2012 au avut loc, în premieră, acţiuni masive ale ministerului şi a CCCEC împotriva infracţiunilor la examene, ceea ce a provocat nemulţumiri în rîndul unor deputaţi în Parlament.

 

Chiril Lucinschi, asemenea tatalui sau, Petru Lucinschi sunt considerati de mediile informate de la Chisinau, apropiate cercurilor de interese rusesti.

Consultate de Romanian Global News, mai multe organizatii civice de la Chisinau au declarat ca intentia de a schimba ministrul educatiei pentru a elimina Istoria Romanilor din scoala, va avea un raspuns ferm, iar Filat va avea o vara fierbinte, in strada la Chisinau.

 

sursa: rgn

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: