CUGET LIBER-blog public românesc!

01/06/2012

SCANDALOS.Reuniune a serviciilor secrete la Chisinau. ROMANIA LIPSESTE !

Filed under: indignare,Recomandări,Scandalos — Alex @ 22:16
Tags: , , , , , ,

În calitate de observatori, la reuniune participă delegaţii ale serviciilor speciale din Germania, Franţa şi Italia, scriehttp://elldor.info, preluat de Romanian Global News.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a participat joi, 31 mai, la şedinţa Consiliului conducătorilor organelor de securitate şi serviciilor speciale (SORB)din statele-membre ale Comunităţii Statelor Independente (CSI), care se desfăşoară în perioada 30 mai – 1 iunie la Chişinău.
Agenda evenimentului cuprinde „un schimb de informaţii cu privire la activitatea grupărilor ilegale transfrontaliere implicate în acapararea activelor financiare şi de alt tip ale întreprinderilor de stat şi private”.

in discursul rostit la reuniune, şi preşedintele Nicolae Timofti a ţinut să abordeze acest subiect.
„S-au intensificat, în Republica Moldova, dar şi în alte state ale CSI, aşa-numitele atacuri „raider” asupra proprietăţilor private şi de stat. Aceste inginerii financiare, realizate cu participarea unor structuri ale sistemului judecătoresc şi, uneori, ale reprezentanţilor unor organe de forţă, pot fi şi trebuie să fie deconspirate şi combătute, prin efortul comun al serviciilor speciale pe care le conduceţi”, a spus Nicolae Timofti.
Preşedintele celui de-al doilea stat romanesc a menţionat că „zona geografică în care se găseşte Republica Moldova reprezintă o provocare permanentă pentru serviciile de securitate”.

“Cooperarea serviciilor noastre speciale cu cele din statele CSI şi din Occident este o garanţie a faptului că vom putea riposta împotriva activităţilor criminale şi teroriste, dar şi împotriva extremismului”, a subliniat preşedintele Republicii Moldova.

Nicolae Timofti a declarat că el personal şi celelalte persoane din conducerea Republicii Moldova susţin şi vor sprijini în continuare “eforturile şi activităţile pe care le desfăşoară SIS-ul în cadrul sistemului de parteneriat cu serviciile speciale din CSI şi, fireşte, cu serviciile din ţările membre ale Uniunii Europene”.
“Interesul vital al cetăţenilor noştri este ca statul să asigure ordinea publică şi supremaţia legii. Acest obiectiv se poate realiza prin tehnici speciale şi prin inteligenţă. Sunt caracteristici ale serviciilor speciale”, a accentuat în discursul său Nicolae Timofte.

Din comunicatele de presa ale SIS nu a reiesit ca Romania ar fi fost reprezentata ca observator la reuniune ca si alte state din UE cum ar fi Franta, Germania sau Italia. A fost invitata si a declinat invitatia sau a fost “omisa”?

 

sursa : RGN

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: