CUGET LIBER-blog public românesc!

01/06/2012

Pactul Ribbentrop-Molotov v.2 Germania face in continuare jocul Rusiei la Chisinau.


Germania face in continuare jocul Rusiei la Chisinau. Vizite secrete la Berlin ale oficialilor din R. Moldova si vizite oficiale ale oficialilor germani la Chisinau

Aflat in vizita la Chisinau, Manfred Grund, membru al Comisiei de politică externă al Bundestag-ului german şi preşedinte al Forului Germania-Moldova de la Berlin a declarat în cadrul Clubului de presă de la Chişinău ca Republica Moldova şi-ar putea atinge obiectivele de integrare în Uniunea Europeană chiar dacă nu ar reuşi să reintegreze teritoriul transnistrean, conflictul transnistrean ramanand nerezolvat.

Manfred Grund spune că regiunea transnistreană este văzută de către partenerii europeni ca un teritoriu unde Rusia şi-a pus cizma militară pentru a-şi împiedica vecinii să realizeze alte opţiuni decât o zonă de influenţă a Federaţiei Ruse şi dacă aceasta va bloca soluţionarea conflictului transnistrean, atunci se va admite posibilitatea R. Moldova de a adera la UE fără această regiune.

Traducand ce spune Grund am putea intelege ca UE ar putea admite ca regiunea transnistreana sa ramana sub ocupatie ilegala ruseasca si evident prin prezenta armatei ruse, care poate fi oricand suplimentata, Rusia sa poata ameninta in continuare frontiera NATO si UE. Evident oficialul german se pare ca iubeste interesele rusesti, povestea cu integrarea in UE fara regiunea transnistreana fiind doar un carlig cu rama pentru pesti prosti.

El continua cu o alta diversiune de asta data indreptata direct impotriva Romaniei si romanilor din cele doua state romanesti.

Facand pe nestiutorul in ale istoriei si uitand ca românii din R. Moldova a fost despartiti de românii din Tara Mama de catre doi criminali a a caror “opera” se pare ca Manfred Grund vrea sa o continue, acesta, asemenea lui Stalin, inventeaza un popor „moldovenesc” care ar exista pe cele doua maluri ale Nistrului si care asemenea poporului german ar putea sa se uneasca candva!

Oficialul german declara, evident diversionist, că atunci când a căzut zidul berlinez prima declaraţie a nemţilor a fost că ei sunt poporul, ei iau deciziile, iar a doua a fost că ei sunt un singur popor. Manfred Grund s-a întrebat dacă nu pot şi moldovenii de pe ambele maluri ale Nistrului să facă o astfel de declaraţie!

Ticalosia neamtului si jocul sau pro-rusesc se vad de la o posta. Adica nu pe cele doua maluri ale Prutului este acelasi popor roman care urmand modelul german ar trebui sa se uneasca, ci pe cele doua maluri ale Nistrului ar fi acelasi popor “moldovenesc” care cine stie, cand se plictisesc rusii si isi iau de buna voie armata de ocupatie, ar putea sa se uneasca!

Si neamtul continua manipularea facand pe unii papagali de la Chisinau si nu numai din presa, sa creada ca ar fi ceva neintelegeri intre Rusia si Germania in privinta planurilor comune…

El lasa sa se inteleaga ca Angela Merkel şi fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev au avut o înţelegere în privinţa soluţionării conflictului transnistrean şi germanii chiar doresc să se găsească soluţii viabile pentru finalizarea conflictului, dar ei nu mai sunt siguri că noul preşedinte rus, Vladimir Putin, va dori să moştenească memorandumul ruso-german.
Evident un foarte prost joc tactic facut de oficialul german, care poate fi chiar suspectat de prea putina inteligenta.
Stim cu totii ca Medvedev a fost si va fi doar o marioneta a lui Putin si stim la fel de bine ca cea care castiga olimpiadele de limba rusa organizate de unitatea militara sovietica langa care s-a nascut in Germania de Est, actualul cancelar Angela Merkel, este intr-o comuniune profunda cu Vladimir Putin…Unii zic chiar ca suspect de profunda! Suspect din punct de vedere al securitatii nationale germane si a NATO, nu va ganditi la altceva…

Romania, adica cei interesati din Romania, sunt la curent in mod cert cu jocurile ruso-germane.
Ceea ce este insa ingrijorator este modul in care oficiali de la Chisinau incearca, intr-un mod total netransparent pentru opinia publica, sa faca parte din acesta complicitate ruso-germana!

De ce in ultimele doua saptamani, mai intai Carpov si mai apoi Leanca, fac vizite secrete la Berlin unde au tot felul de intalniri la fel de discrete? Stie opinia publica din R. Moldova ce negociaza in secret Leanca si Carpov cu rusii si nemtii la Berlin? Daca nu au nimic de ascuns opiniei publice si nu se tem de reactia acesteia de ce acestia nu isi anunta in mod transparent vizitele si agendele vizitelor din capitala Germaniei?

Ceea ce uita si Leanca si Carpov si evident sefii lor (apropo presedintele Timofti si colegii de coalitie ai lui Leanca si Carpov or fi stiut de vizite si de agenda?), este ca nemtii si rusii, desi au impresia ca sunt singuri prin zona, se inseala amarnic. Mai este cineva. Cineva important si puternic care de pe mare, din aer si de pe pamant studiaza cu atentie jocurile pro-rusesti a celor cateva gaze mancurtizate de la Chisinau. Indiferent ca ele se fac la Berlin, Chisinau si Moscova!

sursa:  RGN

5 comentarii »

 1. Comentariu de Alex — 01/06/2012 @ 22:09 | Răspunde

 2. ceva se pune la cale….

  Comentariu de Vlad — 02/06/2012 @ 22:43 | Răspunde

 3. Are dreptate oficialul german, noi poporul moldovenesc de pe ambele parti ale Nistrului ar trebui sa ne unim.

  Comentariu de ВЕДОМОСТИ — 15/06/2012 @ 12:39 | Răspunde

  • are pe dracu dreptate way popor maldavenesc,noi romanii de pe ambele maluri ale Prutului trebuie sa ne unim

   Comentariu de Alex — 15/06/2012 @ 13:36 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: