CUGET LIBER-blog public românesc!

12/01/2012

Documente care dovedesc că Viorel şi Victor Ţopa au fost administratorii companiei de la care a pornit atacul asupra celei mai mari bănci din Moldova


Mesaj anonim expediat la redacţia Adevărul, dar şi la mai multe instituţii de presă. Acesta conţine mai multe extrase din registre care arată că cei doi oameni de afaceri au fost din anul 2008 beneficiarii companiei ofshore Merchant Outpost.

Este vorba de cazul atacurilor de tip raider asupra Moldova-Agroindbank, în urma cărora mai mulţi acţionari sloveni și olandezi au rămas în vara anului trecut fără circa 28% din acţiuni. Una din firmele offshore care au preluat acţiunile MAIB era Merchant Outpost.

În mesajul anonim expediat către presă sunt prezentate două documente, care arată că formal acţionar al companiei Merchant Outpost Company este cetăţeanul ucrainean Yuriy Osiyan. De facto acesta nu avea nici-un drept, iar drepturile şi obligaţiunile sunt împărţite 50% la 50% între Viorel şi Victor Ţopa.

CLICK AICI să vezi documentele care atestă că Viorel şi Victor Ţopa au fost administratori ai companiei Merchant Outpost

Acesti doi afacerişti, fratii Topa, deţin compania, care a încercat să preia 28 % din acţiunile MAIB.
Atunci a fost atacat prin aluzii PDM-ul şi Plahotniuc de către PLDM şi, personal, de Filat în alianţă cu fraţii Ţopa… şi acum, iată că s-ar putea să fie ei înşişi autorii atacului raider.
Merchant Outpost Company a fost înregistrată la 16 mai 2008 pe insulele Seychelles, cu un ucrainean ca şi director formal. Dar firma a fost cumpărată de la structuri din spaţiul CSI, specializate în asistenta afacerilor din off-shore, ceea ce ar putea explica implicarea arbitrajului din Sanct-Petersburg, Rusia.
S-ar putea întâmpla, ca şi în spatele investitorilor sloveni şi olandezi de la MAIB să stea ascunşi tot oameni de afaceri din Moldova, lucru sugerat inclusiv de ex-premierul Ion Sturza.

P.S.Apropo ,odata ce Viorel Topa este in cautare si se ascunde de justitie le sugerez celor de la Procuratura Generala sa-i intrebe pe cei de la ADEVARUL.MD si in special pe Ion Preaşca pe unde se ascund alde Viorel şi Victor Ţopa

sursa:adevarul.md

Reclame

Un comentariu »

  1. Bravo!
    Октавиан в ударе!… )))

    Comentariu de Paradizzzz — 12/01/2012 @ 23:04 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: