CUGET LIBER-blog public românesc!

14/12/2011

Parlamentul European cere organizarea de noi alegeri, libere și corecte in Rusia

Filed under: mass-media,stirea zilei,Stiri — Admin @ 20:50
Tags: , ,

Parlamentul European cere organizarea unor noi alegeri, libere si corecte, precum și o investigare imediată și completă a informațiilor din rapoartele care se referă la frauda și intimidarea folosite în alegerile din Rusia, la 4 decembrie, și salută demonstrațiile din Rusia ca expresie a voinței populare, printr-o rezoluție adoptată miercuri, 14 decembrie.

Deputații europeni subliniază că desfășurarea alegerilor au arătat că Rusia nu îndeplinește standardele alegerilor așa cum sunt ele definite de OSCE și și-au exprimat adânca îngrijorare cu privire la rapoartele care indică fraudă, la analizele preliminare ale raportului OSCE/ODIHR privind încălcări procedurale, lipsa de imparțialitate a presei, hărțuirea monitorilor independenți și lipsa separației dintre partid și stat.
Rezoluția subliniază că procesul de înregistrare a dus la excluderea mai multor partide din opoziție și a subminat serios libertatea de asociere, competiția politică și pluralismul încă de la început. Parlamentul cere organizarea de noi alegeri libere și corecte după înregistrarea tuturor partidelor de opoziție.
Deputații salută demonstrațiile din Rusia ca o expresie a voinței poporului rus de a se bucura de democrație și condamnă represiunea de către poliție a demonstrațiilor pașnice. Parlamentul cere o investigare imediată și completă a tuturor informațiilor expuse in rapoarte privind fraudă si intimidare, precum și penalizarea  celor găsiți vinovați.
Parlamentul cere Președintelui Consiliului European, Președintelui Comisiei și Înaltului Reprezentant pentru politică externă să ridice aceste chestiuni la Summitul UE-Rusia care se va desfășura la 15 decembrie.
Deputații au reiterat preocuparea privind situația drepturilor omului în Rusia, absența statului de drept și a unei justiții independente. Rezoluția cere UE și Rusiei să accelereze negocierea noului Acord de Parteneriat si Colaborare. Parlamentul European dorește un Acord cu prevederi legale obligatorii care să includă toate domeniile legate de democrație, statul de drept și respectarea drepturilor omului.
Rezoluția subliniază importanța impulsionării parteneriatului energetic cu Rusia și subliniază că furnizarea de resurse naturale nu trebuie să fie folosită ca instrument politic.
În final, rezoluția mai subliniază că provocările internaționale, în special cele legate de situația din Siria și Iran, nu pot fi rezolvate fără o abordare coordonată care să includă și Rusia.

SURSA: http://www.europarl.europa.eu

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: