CUGET LIBER-blog public românesc!

05/05/2011

Scandalos:Fostul sef al SIS-ului, Artur Reşetnicov, nepotul liderului comunist Vladimir Voronin cetatean roman? Oare sunt autoritatile romane atat de incompetente?!


Artur Reşetnicov ex-director al Serviciului de Informaţii şi Securitate al RM

Artur Reşetnicov, nepotul liderului comunist Vladimir Voronin, ex-director al Serviciului de Informaţii şi Securitate şi deputat din partea PCRM în Parlamentul de la Chişinău, este, începând de marţi, 3 mai 2011, oficial cetăţean român, scrie Timpul.md, preluat de Romanian Global News.

Marţi, 3 mai, Ministerul Justiţiei al României a publicat ordinul nr. 225/P din 3 mai 2011 „privind aprobarea redobândirii cetăţeniei române unui număr de 416 persoane”. În lista persoanelor care au solicitat redobândirea cetăţeniei române cu menţinerea domiciliului în străinătate figurează, sub numerele 296 şi 297, soţii Reşetnicov, Alina şi Artur. Potrivit sursei, Reşetnicov a depus dosarul în 2010.

Surprinzător sau nu, dar fostul şef al SIS neagă faptul că cele două nume care figurează în lista dată publicităţii de autorităţile de la Bucureşti s-ar referi la el şi soţia sa. Deputatul comunist a declarat pentru „Ziarul de Gardă” că informaţia nu este veridică şi că el se consideră „moldovean”, motiv din care nu ar fi fost posibil să devină cetăţean român. Corespondentul special al TIMPULUI de la Iaşi, însă, ne-a informat contrariul. Şi anume, că Artur Reşetnicov din lista amintită este tocmai acel Artur Reşetnicov care a fost consilierul lui Vladimir Voronin, preşedintele RM în perioada căruia relaţiile moldo-române au fost cele mai reci.
În funcţia de director al Serviciului de Informaţii şi Securitate Artur Reşetnicov a fost numit la 1 noiembrie 2007, cu votul deputaţilor comunişti şi creştin-democraţi, iar în octombrie 2009 acesta a fost înlocuit cu actualul director, Gheorghe Mihai.

Amintim că în luna februarie 2010, după ce a fost audiat de către Procuratura Generală în dosarul 7 aprilie, în calitate de martor, Artur Reşetnicov a declarat că deţinea informaţii precum că la protestele de atunci trebuiau să participe 2000 de tineri din România, „care urmau să sărbătorească Marea Unire şi să scandeze lozinci antistatale”, iar după intervenţia SIS hotarul l-au trecut doar 15 persoane.

Romanian Global News cere autoritatilor romane competente efectuarea unei anchete care sa lamureasca aceasta chestiune, iar in cazul in care Artur Reşetnicov a dobandit cetatenia romana, cerem retragerea imediata a acesteia, lui si familiei lui, precum si demiterea celor responsabili. 

sursa: RGN

Reclame

8 comentarii »

 1. Hummmm… ! Interesant, cat de sincer a fost cand a iscalit declaratia „ca nu a intreprins actiuni impotriva Romaniei” ??? Si cum s-a intamplat ca actiunile lui Resetnicov nu au fost calificate de catre functionari ca actiuni impotriva Romaniei?

  Comentariu de Pavel — 05/05/2011 @ 18:26 | Răspunde

  • E strigator la cer,dobitocul asta de Resetnicov de 2 ani rage ca Romania a avut un amestec in protestele din aprilie 2009,dar astia de la cetatenie parca sunt in Antarctida,n-au auzit si n-au vazut nimica.Si ca el sunt inca foarte multi.

   Comentariu de Alex — 05/05/2011 @ 20:54 | Răspunde

  • Mai fratilor, de data aceasta Artur Resetnicov e cu totul alta persoana, este un locuitor al r-ului Edinet care nu are nici in clin nici in mineca cu Resetnicov fost director SIS.
   PS. Este prietenul meu si am facut mare haz pe cele intimplate 🙂

   Comentariu de Alexei Burlac — 28/10/2011 @ 14:22 | Răspunde

 2. N-are cum sa fie acel Resetnicov, nepotul lui Voronin. Pur si simplu pe sotia kgbistului o cheama Ala, nu Alina. Cetatean roman a devenit un oarecare Artur Resetnicov din Edinet.

  http://www.timpul.md/articol/resetnicov-nu-are-cetatenie-romana-23124.html

  Comentariu de Nelu — 06/05/2011 @ 19:43 | Răspunde

  • Ala poate fi o forma scurta de la Alina

   Comentariu de Alex — 06/05/2011 @ 21:34 | Răspunde

 3. Hummmm… ! Interesant, cat de sincer a fost cand a iscalit declaratia “ca nu a intreprins actiuni impotriva Romaniei” ??? Si cum s-a intamplat ca actiunile lui Resetnicov nu au fost calificate de catre functionari ca actiuni impotriva Romaniei?
  +1

  Comentariu de Winifield — 11/05/2011 @ 21:07 | Răspunde

 4. Lumea spunea ca erau la juramant oameni care plangeau, atat de puternic e sentimentul re-dobandirii unei cetatenii pierdute, putin se gandesc la semnificatia acestui fapt, putin stau mai mult de un minut pe ganduri cand pronunta asa ceva „Jur să fiu devotat patriei şi poporului român, să apăr drepturile şi interesele naţionale, să respect Constituţia şi legile României.”… DRAMA aceasta a RM este una fara precedent! Din pacate putini au ramas sinceri si corecti fata in primul rand de ei insisi! Acest tanar e ca multi altii, niste Pavlici Morozovi contemporani, stersi si rasfatati, el si-a luat prin cetatenie o simpla jucarie sa-i fie interesant si comod in viata pe care o traieste! Testul cumplit si important va fi cand va avea nepoti in jur si va trebuie sa le povesteasca adevarul… ei, sangele, doar nu merita sa fie pacaliti! dar daca vor fi pacaliti inseamna ca n-au fost niciodata IUBITI!

  Comentariu de izium si plastilina — 11/05/2011 @ 23:39 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: