CUGET LIBER-blog public românesc!

19/04/2011

Chişinău, o capitală care supravieţuieşte cu 40 milioane euro pe an


Dorin Chirtoaca

„Deşi majoritatea banilor din bugetul nostru merg total inexplicabil către susţinerea instituţiilor statului, am reuşit ca, în numai patru ani, să ne achităm integral toate datoriile şi să procedăm la un set de reforme menite să asigure desprinderea primăriei de sistemul organizare sovietic”, a spus edilul-şef al Chişinăului.
Potrivit lui, analizând cifrele amintite, probabil că ne-am gândi că orice capitală europeană ar fi intrat demult în faliment cu un asemenea buget, însă la Chişinău s-au făcut şi investiţii.
Chirtoacă a dat ca exemplu faptul că reţeaua publică de transport a fost dotată cu 100 de autobuze noi, iar cu ajutorul Băncii Mondiale au fost obţinute credite pentru reabilitarea drumurilor şi modernizarea reţelei subterane de canalizare.

Mai mult, primăria, inspirată după modelul din România, a demarat un program de tip „Prima casă”, care asigură accesul la creditare a persoanelor cu venituri medii pentru îmrumuturi pe o perioadă de 25-30 de ani.

„A fost posibil să supravieţuim pentru că am renunţat să mai subvenţionăm regiile publice care erau pe pierderi şi ne-am orientat către subvenţionarea individuală a celor cu venituri mici, asigurându-le acestora ajutoare de până la 40% din costurile întreţinerii lunare”, a adăugat Dorin Chirtoacă.

sursa: http://www.evz.ro/

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: