CUGET LIBER-blog public românesc!

05/03/2011

Ce au in comun fratii Ţopa si Mocanu ?


2005. La indicatia lui V. Voronin, frecventa postului Pervii Kanal Moldova a fost luata de la Chiril Lucinschi, Analitic Media Grup, si data lui Virgil Topa (Media Satelit, unde sotia sa Ludmila era unic fondator).

Acest eveniment s-a produs cand Sergiu Mocanu se afla in functia de conslier al presedintelui Voronin.

Ulterior, in Media Satelit au mai intrat in calitate de fondatori urmatoarele persoane: Marinela Bujoreanu (30%), Cujba Rodica (17%), Topal Xenia (16%) si fratele Ludminei, sotiei lui Virgiliu Topa – Petru Puscasu (37%).

August 2006. Virgiliu Topa a falsificat actele si i-a atribuit cumnatului sau Petru Puscasu 96,598% din cota firmei Media Satelit. Ceilalti actionari l-au atacat pe Virgiliu in judecata pentru a-si restabili drepturile lezate de coproprietar.

Ianuarie 2007. Fiind in proces de litigii, actionarii au decis sa isi vinda cotele in Media Satelit. Astfel postul nimereste in gestiunea lui Vlad Plahotniuc.

Noii proprietari s-au dus la Moscova unde au aflat ca firma achizitionata are datorii imense. S-a descoperit ca datorita manipulatiilor lui Virgiliu, postul a retransmis semnalul ORT in perioada 2005-2007 fara a achita redeventele postului din Rusia.

Nota: Sergiu Mocanu, fiind responsabil de relatiile externe ale lui Voronin, a primit cateva scrisori de la Ministrul Afacerilor Externe a Rusiei, unde era atentionat ca Postul Pervii Kanal Rusia nu primeste banii pentru retransmisie. La rugamintea lui Virgiliu, Mocanu a retinut cu 20 de zile scrisorile, fara a le arata lui Voronin. Acesta a si fost, de fapt, motivul demiterii lui Mocanu din functia de Consilier prezidential, dupa ce Voronin a aflat de scrisori.

Aprilie 2010. Plahotniuc a inaintat o pretentie catre V. Topa si toti fostii actionari sa returneze platile pe care postul a fost nevoit sa le suporte.

Mai 2010. Ca raspuns la pretentiile inaintate, fostii actionari Media Satelit se adreseaza la Procuratura Generala cu rugamintea de a-l trage Virgiliu la raspundere pentru falsificarea actelor companiei Media Satelit, pentru ca nu vor sa suporte cheltuielile invocate. Cererea a fost transmisa la CCCEC pentru examinare.

Iulie 2010 . Virgiliu l-a angajat pe Mocanu sa denigreze fondatorul Prime.

sursa: http://dpt-deepthroat.blogspot.com/

Reclame

8 comentarii »

 1. FILAT + ȚOPII = DRAGOSTE SAU ȘANTAJ?
  “Cu cât mai mult îi cunosc pe oameni, cu atât mai mult îmi plac câinii”. La această frază preferată a celui mai sumbru erou al anilor 40, Adolf Hitler, am revenit ieri seara după câteva descoperiri făcute la o bere cu niște amici cu epoleți şi fără.
  În primul rând, continui să fiu nedumerit de “sensațiile” apărute “din pod” doar de dragul de a salva planeta. Nu îmi vine să cred că peste noapte, postul meu românesc preferat pe care l-am așteptat la fel de mult ca o mare Unire, a transformat un fost consilier comunist și principalul ingredient al celor mai mari scandaluri din ultimul timp în news-makerul Nr.1, martirul care își pune în pericol viața pentru a salva Moldova de mafie. Sau poate patronii Jurnal tv, precum afirmă toți – cei trei frați Țopi (Virgil, Victor și Viorel), au avut un vis prost și s-au sculat cu stângul?
  O altă conicidență. Din senin, la emisiunea Fabrica pe Publika tv, premierul Vlad Filat, atotprezent ca Duhul Sfânt, se arată extrem de nemulțumit de faptul că CINEVA deține controlul asupra posturilor de televiziune ORT Modova și 2+. În timp ce planeta Moldova turue de zvonurile că sunt mediile „sursei tuturor relelor de pe lume”, Vlad Plahotniuc, premierul face ochi mari, umflă fălcile, mișcă din sprâncene neștiind ale cui sunt, dar taaaaaare mai dorind ca ele să devină “publice” și să ofere TUTUROR șanse egale.
  Nu vedeam nici o legătură între aceste trei personaje până la a 4-5 halbă de bere, când, din senin am descoperit că realitatea țesută cu grijă în jurul nostru pare a fi alta.
  Tot mai insistent circulă zvonuri că cei trei frați Țopi au un “buchet” de dosare de te i-a groaza. Doar câteva dintre ele căpătate pe timpul noii guvernări și uitate pe poliță.
  Viorel Țopa
  – Fals și uz de fals, spălare de bani
  – Furt în proporții deosebit de mari de la Banca de Economii
  Victor Țopa
  – Sechestrarea și tortură a unei persoane în vârstă pentru cedarea unor cote din afaceri
  Virgil Țopa
  – Fals și uz de fals, însușiri în proporții deosebit de mari
  – Omor din culpă cu părăsirea locului accidentului
  Repet că nu le-am ținut lumânarea și nici dosarele nu le-am văzut, dar zonurile privind existența acestora devin din ce în ce mai insistente.
  Aici și s-au pus toți crenvuștii în lanț. Cum de rămân “îngețate” dosarele deschise de noua guvernare? Care este dijma plătită de cei trei frați Țopa pentru a dormi liniștit? Fiind atât de ușor șantajabili cu redeschiderea dosarelor nu “iesă acum din piele” promovând ex-comunistul Sergiu Mocanu ce nu s-a mai văzut la postul anticomunist Nr.1? Nu ar fi călcat cineva cu așa dosare și pe gâtul mamei numai să nu-i fie sechestrate averile sau să facă 25 de ani pentru omor și eschivare de la răspundere? Și cine dacă nu Premirul Vlad Filat este în putere să “îngețe” sau să ”dezghețe” destine?
  Și ultima întrebare. Știind cine ar putea fi autorii, unde sunt scrise și discutate scenariile noului teatru de păpuși pentru maturi? Nu pare a fi la Hotelul Nobil Club, ci și mai aproape de centrul capitalei …

  http://dpt-deepthroat.blogspot.com/

  Comentariu de Alex — 05/03/2011 @ 15:22 | Răspunde

 2. {CATEVA INFORMATII UTILE PENTRU AUTORUL ACESTUI ARTICOL:}
  [1] Sunt Viorel Topa, Virgiliu este fratele meu mai mare. Virgiliu si Mocanu nu se cunosc. Eu niciodata nu am avut interese in businessul mediatic, in el a fost doar Virgiliu. Victor Topa si Viorel Topa nu sunt frati, ba chiar mai mult, nu sunt nici rude. Ma mandresc ca suntem prieteni;
  [2]Virgil Topa a invatat la MGU Moscova, de unde are relatiile preitenesti stranse cu multi de acolo, inclusiv presedinti si directori ai canalelor rusesti, inclusiv „Pervyi” (ORT). Pe aici a si ajuns sa se apropie de interactiunea cu „Pervyi Moldova”;
  [3] Virgiliu a fost deposedat (expropriat) de Plahontiuc ca si multi altii. Conform regulilor lui Plahtniuc, dupa expropiere intervin imediat dosare penale insinuate la CCCEC si Procuratura Generala, de asemenea se include si o campanie regizata/platita prin mass-media, un exemplu fiind ceea ce puteti citi mai sus;
  [4] PUNETI-VA O INTREBARE SIMPLA: CINE ESTE STAPANUL „PRIME/PERVYI KANAL”? – VIRGIL TOPA SAU VLADIMIR PLAHOTNIUC!
  *(este informatie publica, despre care s-a scris mult – straniu ca nu cunoasteti lucruri elementare) 🙂

  Comentariu de Viorel Topa — 05/03/2011 @ 21:24 | Răspunde

 3. Articolul e preluat de pe alt site ,asta daca n-ati observat lincul de mai jos,cum a fost scris asa si l-am postat,fara ca sa fie redactat.Personal stiam ca nu sunteti frati ,adica am auzit,n-am vazut dovezi in legatura cu asta,dar titlul se refera anume la fratii Topa si Mocanu.Raspunsul l-a intrebare il gasiti in articol .
  P.S.Personal ma indoiesc ca ati fi chiar Topa in persoana,mai degraba unul care s-a lasat pacalit de Mocanu ,dar mai precis e tipul care semneaza pe UNIMEDIA ca Zamolxys 😀

  Comentariu de Admin — 05/03/2011 @ 22:01 | Răspunde

 4. Pentru „Admin”: sunt „chiar” Viorel Topa si doar am considerat necesar sa clarific unele lucruri, asta in caz ca va intereseaza si adevarul. In rest, desigur, autorul/autorii sunt liberi sa scrie ce cred, in diferenta de Plahotniuc, eu nu planific sa-i atac in judecata, sechestrandu-le averile.

  Comentariu de Viorel Topa — 07/03/2011 @ 18:05 | Răspunde

  • Aveti probleme cu limba romana ?! ca ati luat in ghilimele cuvantul chiar . 🙂 .
   CHIAR, -Ă, chiari, -e, adv., adj. I. Adv.1. Tocmai, întocmai, exact. Pornește chiar acum. ♦ Însuși, singur, nu altcineva sau altceva decât… Era chiar copilul lui. 2. Până și, încă și. Chiar prin somn tot simțea. ♦ Încă; deja. Chiar de la început. ♦ (Precedat de „nici“) Măcar. ♦ (Urmat de propoziție concesivă introdusă prin „dacă“ sau „de“) Și în cazul. Mă așez chiar dacă nu mă poftește nimeni. 3. În realitate, cu adevărat, într-adevăr. Iată că chiar vine. 4. (Înv.) În mod clar, lămurit. II. Adj. (Înv.) Clar, curat, pur, limpede. – Lat. clarus.
   Sursa: DEX ’98

   Comentariu de Admin — 08/03/2011 @ 13:32 | Răspunde

 5. Fratii (1970) – Movie…

  Fratii is a Movie of 1970 made in Romania. Director: G. Gheorghe, Mircea MoldovanCast: Violeta Andrei, George Calboreanu, Florina Cercel, Ilarion Ciobanu, Dumitru Furdui, Stefan Mihailescu-Braila, Constantin Neamtu-Ottonel, Draga Olteanu Matei, Emanoil…

  Trackback de Fratii (1970) - Movie — 28/03/2011 @ 14:27 | Răspunde

 6. si de unde eu trb sa cred eventualele aiureli de aici? ce? dati probe, scrisori, etc…? curat manipulare in stil kgb-ist.scrieti aici si despre „preluarea legala” a tvr-ului aici. de ce nu scrieti ,a? slabo?

  Comentariu de traianus — 14/09/2011 @ 08:42 | Răspunde

  • Mai intai invata-te sa scrii corect romaneste mancurtule,dupa asta pune intrebari.

   Comentariu de Alex — 14/09/2011 @ 20:49 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: