CUGET LIBER-blog public românesc!

12/02/2011

Filat si reteaua lui de traficanţii de ţigări au intrat în „şomaj tehnic”


Nu doar poliţiştii de frontieră şi vameşii sunt speriaţi de arestările din vămi care au avut loc în ultimele zile. Dar si Filat cu restul traficaţintilor care aduceau ţigări în Romania şi-au luat o pauză, fapt care a dus inevitabil la scumpirea ţigărilor de contrabadă de pe piaţa neagră.
Ultima confiscare mai importantă de ţigări de contrabandă a avut loc luni, în Punctul de de trecere cu Republica Moldova, de la Rădăuţi Prut. „ Au fost găsite ascunse într-o maşină 1400   cartuse de ţigări. O persoana din anturajul lui Filat care avea ascunse ţigările a fost amendată cu 10.000 de lei şi i s-a confiscat şi maşina. Oricum, săptămâna aceasta nu am mai confiscat nicio ţigară de pe traseele care comunică cu punctele de frontieră. ” a spus Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt IJPF Botoşani.
Mai mult, vameşii au primit ajutoare de la colegii lor din ţară. „Avem două echipaje mobile venite de la Bucureşti şi Iaşi care ne ajută la controalele din vamă cât şi de pe trasee. În două zile traficul de persoane a scăzut cam cu 30%.” a spus Ion Ungureanu, şeful Vămii Stânca.
Cu alte cuvinte, atat Filat cat si care aducea cele mai mari cantităţi de ţigări si restul traficantilor marunti a renunţat să mai facă contrabandă de când a izbucnit scandalul de corupţie din vămi. Speriaţi de amploarea acţiunilor, atât poliţiştii de frontieră cât şi vameşii au înteţit controalele în punctele de trecere a frontierei, lăsându-i să treacă graniţa doar pe cei care au la ei două pachete de ţigări, atât cât prevede legea.
Acest lucru a dus la scumpierea pachetului de ţigări de contrabandă care se vinde pe piaţa neagră cu 50 de bani sau chiar un leu. Nici bişniţarii de ţigări nu se mai expun în Piaţa Centrală a Botosanilor aşa cum o făceau până acum. Ei au devenit mai discreţi şi nu mai poartă la ei ţigările pe care le au scoase la vânzare.

Reclame

5 comentarii »

 1. Chiar nu cred ca a spus cea de la politia de frontiera romana ca persona era din anturajul lui Filat. Daca vrei sa faci uz de niste declaratii, macar le reprodu cum trebuie

  Comentariu de iulian — 16/02/2011 @ 11:50 | Răspunde

 2. http://blogulluivalentyn.blogspot.com/2011/02/atentie-domnule-filat-zboara-capete.html
  Am scris si eu la tema asta, dar haideţi să cât de cât corecţi şi cu raţiune. Când condamnăm trebuie să o facem cu probe. Cum poţi susţine că acea colaboratoare a spus că au fost reţinute persoane din anturajul lui Filat? Prezintă te rog şi probe. Filat dacă şi duce ţigări în România el nu se complică cu 140 de pachete, mai degraba cu 1400000 de cartuşe întrun transport

  Comentariu de Valentyn — 21/02/2011 @ 15:41 | Răspunde

  • Cred ca e o gresala cu cifra ,ca dupa amenda e clar ca au fost mai multe,am sa verific.

   Comentariu de Admin — 21/02/2011 @ 19:32 | Răspunde

 3. … ŞACALII BASARABIEI MODERNE/ CU PERFIDIE O IMPART LA NESFIRSIT/ IAR NOI LA NESFIRSIT LE DEDICAM POEME/ IN LOC SA-I RIDICAM IN FURCI LA NESFIRSIT…..

  Comentariu de Iurie Osoianu — 27/02/2011 @ 01:47 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: