CUGET LIBER-blog public românesc!

17/12/2010

Culmea prostiei:Sorin Ovidiu Vîntu a depus la dosar un act medical pentru probleme cardiologice semnat de un ginecolog

Filed under: Scandalos,Stiri,umor — Alex @ 20:08
Tags:

Judecătorul Camelia Bogdan a spus vineri că nu înţelege de ce un act medical ce viza probleme cardiologice este semnat de un medic ginecolog.

La termenul din 6 decembrie Sorin Ovidiu Vîntu a depus la dosar o copie a unei recomandări făcute de şeful unei clinici vieneze privind internarea omului de afaceri în această unitate.

Judecătorul Bogdan le-a cerut avocaţilor lămuriri suplimentare şi să depună la dosar originalul acestei recomandări medicale.

Referitor la această problemă, Sorin Ovidiu Vîntu a precizat că s-a operat în urmă cu trei ani la clinica medicală respectivă, intervenţia chirurgicală fiind făcută de specialistul acestei clinici, un profesor universitar în cardiologie care de altfel şi-a dat acceptul cu privire la această recomandare semnată de şeful clinicii. Mai precis, Vîntu a arătat că recomandarea a fost făcută în mod efectiv de cardiologul său şi doar documentul redactat a fost semnat de şeful clinicii care este ginecolog.

Judecătorul nu s-a arătat convins de aceste precizări şi a cerut ca până la termenul din 7 ianuarie 2011 apărarea omului de afaceri să depună documentul în original, redactat în limba engleză.

La termenul anterior în acest dosar, în 6 decembrie, lui Sorin Ovidiu Vîntu i s-a făcut rău, el primind permisiunea instanţei să plece la spital, dar cu condiţia ca la următorul termen să aducă acte medicale.

În 12 octombrie, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul instanţei supreme i-au trimis în judecată pe Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan pentru favorizarea infractorului şi pe Alexandru Stoian pentru complicitate la această infracţiune.

Procurorii au stabilit, în urma probatoriului administrat, că în perioada octombrie 2009 – ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu a transmis din totalul sumei anuale de 200.000 euro, „convenite cu condamnatul Popa Nicolae”, două tranşe de 50.000 euro, respectiv 20.000 euro.

„Suma îi era necesară condamnatului pentru a se ascunde, în scopul de a nu fi descoperit de autorităţile îndrituite să pună în executare mandatul european de arestare emis pe numele său, pentru executarea pedepsei de 15 ani închisoare la care a fost condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă şi executorie”, potrivit procurorilor.

În acest scop, arată procurorii, Sorin Ovidiu Vîntu a identificat şi modalităţile concrete de transfer al banilor, menite să prevină identificarea tranzacţiilor şi persoanelor implicate în aceste operaţiuni. Astfel, transferul sumei de 50.000 euro a fost pus în executare de Octavian Ţurcan.

De asemenea, procurorii au mai stabilit că, la data de 11 noiembrie 2009, Sorin Ovidiu Vîntu, prin intermediul lui Alexandru Stoian, a transmis o altă tranşă, de 20.000 euro, sumă ce urma a fi folosită pentru plata diferitelor servicii de care Nicolae Popa avea nevoie pentru a nu fi descoperit de autorităţile judiciare.

După arestarea, lui Nicolae Popa, în 2 decembrie 2009, de către autorităţile judiciare indoneziene, Sorin Ovidiu Vîntu şi Alexandru Stoian „au desfăşurat acţiuni de sprijinire a infractorului Popa Nicolae, cu scopul îngreunării procedurii de extrădare a acestuia în România”, mai arată procurorii. Aceştia precizează că sprijinul s-a concretizat în demersuri de îngreunare a procedurilor de extrădare, „pentru a-l scăpa pe condamnat de închisoare şi a-l ajuta să rămână în Indonezia.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost eliberat în 16 septembrie, după o săptămână de detenţie. El a fost arestat, în noaptea de 9 spre 10 septembrie, alături de şoferul său, Alexandru Stoian, şi de omul de afaceri moldovean Octavian Ţurcan, Tribunalul Bucureşti emiţând atunci mandate, pentru 29 de zile, sub acuzaţiile de favorizarea infractorului, respectiv complicitate la această infracţiune.

Sorin Ovidiu Vîntu, Octavian Ţurcan şi Alexandru Stoian au interdicţie de a părăsi ţara pe durata cercetării judecătoreşti.

Reclame

4 comentarii »

 1. […] Continuare pe blogul  Cuget Liber […]

  Pingback de IN CAZUL VANTU,CULMEA CARDIOLOGIEI E GINECOLOGIA « CER SI PAMANT ROMANESC — 18/12/2010 @ 10:08 | Răspunde

 2. […] Continuare pe blogul  Cuget Liber […]

  Pingback de IN CAZUL SORIN OVIDIU VANTU,CULMEA CARDIOLOGIEI ESTE GINECOLOGIA « CER SI PAMANT ROMANESC — 18/12/2010 @ 10:11 | Răspunde

 3. […] Continuare pe blogul  Cuget Liber […]

  Pingback de IN CAZUL VANTU,CULMEA CARDIOLOGIEI ESTE…GINECOLOGIA « CER SI PAMANT ROMANESC — 18/12/2010 @ 10:16 | Răspunde

 4. ”Procurorul Elodiei” dezvăluie cum l-a audiat pe TATĂL FNI la… Jakarta…

  interesant… am adaugat un trackback pe blogul meu :)…

  Trackback de Pe scurt... — 23/12/2010 @ 02:48 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: