CUGET LIBER-blog public românesc!

24/11/2010

Saakaşvili la Chisinau : “Dacă vă integraţi voi, deschideţi calea şi pentru noi”


foto:jurnal.md

Președintele Mihai Ghimpu s-a intalnit cu președintele Georgiei, Mihail Saakașvili care se află intr-o vizita la Chișinău, transmiteRomanian Global News.

„Vizita face parte dintr-un turneu mai lung care se încheie la Chișinău, iar invitația am primit-o mai demult”, a declarat președintele Georgiei.

Acesta a ținut sa dea asigurari autorităților de la Chisinau ca „ Din toate discuțiile și întâlnirile, la Strasbourg, la Bruxelless la care am participat am văzut o deschidere foarte mare pentru Republica Moldova. Este un moment istoric de care trebuie să profitați acum. Sunt sigur că procesul de negocieri privind comerțul și regimul de vize cu UE va fi rapid finalizat. Nicio țară din regiune nu este atât de apoape de UE ca RM. Dacă vă integrați voi, dschideți calea și pentru noi”, a declarat Saakașvili.
Facand referire la unele declaratii ale fostului dictator comunist Vldimir Voronin, Saakașvili a precizat ca  „Și SUA, și UE știu că în Osetia a fost vorba de o ocupație”.

„Ne pare rău pentru toate aceste acuzații, dar el (n.r. Voronin) încurcă deserori încurcă „ocupația” cu „eliberarea”, s-a amuzat pe seama lui Voronin și Mihai Ghimpu.

Chiar dacă în 2005, când a vizitat Republica Moldova și a anunțat că-l susține pe Voronin la alegeri, președintele Saakașvili a ținut să explice pozitia sa de atunci.

„În 2005 Rusia ne-a sfătuit să nu venim și Republica Moldova. Acum ei dau sfaturi celor cu care noi nu vorbim. Acum din contra, toți ne-au sfătuit să venim aici. La Bruxelles, la Strasbourg, toți văd cu ochi buni prietenia noastră”, a spus președintele Goergiei.

În semn de mulțumire pentru „pentru colaborare și susținerea victimelor inundațiilor din vara acestui an”, președintele Saakașvili a fost decorat cu cea mai înaltă distincție a celui de-al doilea stat romanesc, „Ordinul Republicii”.

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: