CUGET LIBER-blog public românesc!

05/11/2010

Alerta rosie: Va calca Basescu si Filat pe urmele lui Hitler si Stalin ?


O stire inspaimantatoare pentru romani circula in mediile diplomatice de la Chisinau, dar si de la Bucuresti. Romania s-ar pregati ca luni, 8 noiembrie, atunci cand Primul ministru de la Chisinau, Vlad Filat,  vine la Bucuresti la o reuniune internationala, sa fie semnat „Tratatul de frontiera…” intre cele doua state romanesti. Adica sa se consfiinteasca consecintele Pactului Ribbentro- Molotov.

Se pare ca in sedinta guvernului de la Bucuresti din data de 3 noiembrie a fost aprobat un text al „Tratatului de frontiera…” dintre Romania si R. Moldova. Chestiunea nu apare pe ordinea de zi facuta publica de executivul de la Bucuresti.

Cum cateva ore inaintea sedintei Guvernului Romaniei, diplomatii rusi ai ambasadei Rusiei dintr-o capitala importanta a Europei stiau deja ca in data de 8 noiembrie se va semna „in sfarsit Tratatul de frontiera cu Romania”, nu este greu de presupus cine sta in spatele lobbyului extrem de intens a eventualei semnari a acestui document criminal cu Istoria si cu interesul national al romanilor.

S-a vorbit in ultima luna despre semnarea unui „Acord” care sa reglementeze regimul de trecere a frontierei, insa iata ca denumirea de „Tratat de frontiera”, demonstreaza lipsa de profesionalism a diplomatilor apartinand MAE de la Bucuresti in fata diplomatilor pregatiti de Moscova de la Chisinau.

Sau poate oamenii Moscovei erau de ambele parti ale mesei daca s-a putut ajunge la un asemenea rezultat !?

Sunt pareri la Chisinau ca textul nu este chiar al unui „Tratat de frontiera” si ca este mai mult tehnic. Iurie Leanca declara la un moment dat asa ceva, citat de presa de la Bucuresti.

Este doar o pacaleala. Atunci cand in titlul documentului apare clar „Tratat de frontiera…”, el va fi interpretat ca atare de toata lumea. Si va fi invocat la nivel international astfel.

Speranta ca un asemenea document, purtand acest titlu sa nu fie semnat, este in acest moment doar la Presedintele Traian Basescu. El poate bloca rusinea semnarii unui asemnea document criminal, care ingroapa definitiv sutele de mii de romani care au pierit in gulagul sovietic sau jertafa sutelor de mii de soldati romani, de pe ambele maluri ale Prutului, care au murit pentru ca romanii sa fie impreuna.

Daca Traian Basescu va accepta semnarea, in forma actuala, a unui asemenea document, Istoria romanilor nu va retine nimic din ce a facut bun pentru romanii de dincolo de Prut, ci pe piatra sa de mormant va fi doar amintirea consfiintirii in anul de gratie 2010 a Pactului Ribentropp-Molotov.

Impotriva romanilor.

Se discuta intens ca cei care promoveaza intens semnarea acestui document in forma actuala ar fi ministrul de externe Teodor Baconschi, intoxicat de consilierul sau Armand Gosu. Evident documentul este intens cerut de Asociatia de Politica Externa de la Chisinau si de cativa membrii ai guvernului Filat.

Vom sti pe data de 8 noiembrie daca instrumentele Moscovei si Berlinului de la Bucuresti si din Chisinau sunt mai puternice decat demnitatea unui Neam.

Sursa :  http://www.rgnpress.ro

Reclame

Un comentariu »


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: