CUGET LIBER-blog public românesc!

03/11/2010

Studenţii basarabeni vor alege schimbarea până la capăt!


Pe data de, 2 noiembrie, la ora 13.00, în incinta Casei de Cultură a Universităţii de Stat din Moldova a avut loc întâlnirea preşedintelui Mihai Ghimpu cu studenţii de la USM. La eveniment au fost prezenţi peste cinci sute de studenţi.  În discursul său Mihai Ghimpu a vorbit despre realizările Partidului Liberal şi ale AIE pe parcursul anului de guvernare, dar şi problemele care încă nu au fost rezolvate şi care urmează să fie soluţionate după alegerea noului Parlament, la 28 noiembrie, scrie Vocea Basarabiei, preluata de Romanian Global News.

Mihai Ghimpu a prezentat oferta electorală a PL, acordând o atenţie deosebită prevederilor din programul electoral ce ţin de plasarea tinerilor specialişti în câmpul muncii şi atragerea investiţiilor externe în scopul creării noilor locuri de muncă. De asemenea, s-a abordat problema reformării sistemului de învăţământ universitar, astfel încât studenţii să poată contracta credite pentru studii, iar odată cu absolvirea şi angajarea lor în câmpul muncii să poată rambursa în rate creditele contractate.

S-au abordat de asemenea teme de politică externă, Mihai Ghimpu prezentând poziţia Partidului Liberal în privinţa orientării strategice a Republicii Moldova: integrarea europeană trebuie să fie prioritatea numărul 1 a republicii. Relaţiile cu România sunt foarte importante, ea ajutându-ne în repetate rânduri şi în diferite domenii, atât în perioada inundaţiilor din 1994, cât şi în cazul dezastruoaselor inundaţii din vara acestui an. De asemenea, creditul de 100 de milioane euro acordat de România a contat foarte mult pentru Republica Moldova, ca şi asistenţa diplomatică acordată în cadrul eforturilor republicii de a se integra în Uniunea Europeană. Concluzia preşedintelui a fost că România este şi trebuie să fie partenerul strategic în vederea integrării europene.

A doua parte a întâlnirii a fost dedicată întrebărilor studenţilor. Aceştia au abordat subiectul elucidării evenimentelor din aprilie 2009 şi al pedepsirii celor care se fac vinovaţi de crimele şi maltratările comise cu un an şi jumătate în urmă. Raspunsul preşedintelui a fost că fosta guvernare comunistă a distrus probele care au existat, iar sistemul judecătoresc este unul care tergiversează şi el pedepsirea celor vinovaţi, din cauza incertitudinii legate de alegerile din noiembrie. „Ei ştiu că Mihai Ghimpu e un liberal  şi nu conduce într-un stil totalitar, iar dacă s-ar întoarce Voronin, ei riscă să îşi piardă funcţiile, de ar lua acum o decize în defavoarea lor”, a menţionat preşedintele. Dumnealui şi-a exprimat speranţa că după alegerea noului legislativ şi desemnarea guvernului adevărul va ieşi la iveală.

La finalul întâlnirii, Mihai Ghimpu a îndemnat studenţii să dea dovadă de verticalitate şi demnitate, pentru că ei reprezintă viitorul republicii, să se mobilizeze şi să participe la alegerile din 28 noiembrie 2010, făcând o alegere clară pentru schimbarea până la capăt, în favoarea Europei şi democraţiei.

Reclame

3 comentarii »

 1. Gabi Stati tot poate deveni un element crucial in viata tinerilor. Cu forte noi si resurse, cu suport din partea tinerilor, el poate fi si un ajutor al fortelor liberale si democratice.

  Comentariu de Valentin — 03/11/2010 @ 18:48 | Răspunde

  • O voce nu poate face nimic in parlament in afara de asta sunt slabe sanse sa treaca pragul electoral,sfatul meu daca nu vrei sa-ti irosesti votul e sa votezi PL 😉

   Comentariu de Alex — 03/11/2010 @ 19:04 | Răspunde

   • El deja are multi sustinatori si oricum daca accede va fi sprijinul partidelor liberale, orientat anume pe tineri, ar fi foarte bine sa reuseasca..

    Comentariu de Valentin — 03/11/2010 @ 19:29 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: