CUGET LIBER-blog public românesc!

03/11/2010

Sergiu Mocanu:„Bugetarii” de la CCCEC au averi de milioane de euro


Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției (CCCEC) este condus în prezent de un grup criminal, coordonat de Viorel Chetraru, directorul centrului. Grupul este format de oameni înarmați care acționează sub acoperirea legii, au salarii de bugetari, dar cu averi care se ridică la milioane de euro.

Declarațiile au fost făcute de către liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu, care a realizat o investigație a averilor unor șefi de direcție de la CCCEC. „La CCCEC lucrează peste 400 de oameni, majoritatea dintre ei sunt ofițeri cinstiți. Centrul este condus însă de un grup criminal, format din persoane care au salarii în jur de 3500 de lei, dar am descoperit că au scrise pe numele lor vile și afaceri prospere”, a declarat Sergiu Mocanu.

„Cei mai bogaţi oameni din ţară intră în vizorul lor, sunt supuşi investigaţiilor, iar mai apoi averile lor sunt preluate”, a adăugat Sergiu Mocanu. Echipa lui Sergiu Mocanu a prezentat detalii despre fiecare cobaborator al CCCEC în parte, astfel:

1. Viorel Chetraru, directorul CCCEC, 36 de ani, vechimea în munca de 14 ani, venituri legale de 50 de mii de euro pentru activitatea de 14 ani – casă cu 3 nivele, suprafaţa 400m2, situată pe str. Academician Natalia Gheorgiu 32, preţul de piaţă – peste un milion de euro.

Casă în construcţie pe 2 loturi, oraşul Codru, str. Popov, împreună cu alte bunuri, maşini, loturi, mobilă cu o valoare totală de 3 mln euro.

2. Sârcu Valeriu, şeful Direcţiei Serviciului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, 47 ani, vechimea în muncă 25 ani, venituri legale 80 mii euro – casă cu 3 nivele, suprafaţa 300 m2 în oraşul Codru, str. Soarelui 117. Casă cu 1,5 nivele în oraşul Hânceşti, maşini de lux, apartamente şi business cosmetelogic, mobilă de lux  – valoarea depăşeste 4 mln euro.

3. Tulbure Ştefan, şef adjunct al Direcţiei Generale pentru Combaterea Crimelor Economice, 36 ani, vechimea în muncă 14 ani, venituri legale de 45 mii euro – casă cu 3 nivele în Bubueci  pe o suprafaţă de 500m2, maşini de lux, animale exotice – valoarea 2 milioane de euro.

4. Tabarcea Marcel, şeful Direcţiei Crime Economice, 36 de ani, vechimea în muncă 14 ani, venituri legale 45 mii euro – casă cu 2 nivele în oraşul Codru, maşini de lux – valoarea totală peste un mln de euro.

5. Calev Anatol – şef adjunct al Direcţiei Crime Economice, 36 ani, vechimea în muncă 14 ani, venituri legale 45 mii euro – casă cu un nivel, suprafaţa de 150 m2 în oraşul Codru, apartament în casă de lux, afaceri în domeniul reclamei, crescătorie de peşte, imobiliare, automobil de lux – valoarea totală de 2 milioane de euro.

„Am reușit să documentăm averile doar ale 5 din cei 9 care formează detașamentul lui Vlad Plahoniuc de la CCCEC”, a spus Sergiu Mocanu, precizând că în curând va face publică și averea și a celorlalți colaboratori de la CCCEC și care stau în spatele lui Vlad Plahoniuc: Iurie Ciorbă, directorul adjunct al Direcției Combaterea crimelor economice, Iurie Stoian, Aurel Suhan și Bogdan Zumbreanu, directorul adjunct al Direcţiei Generale Urmărire Penală.

Sergiu Mocanu, care candidează la alegerile parlamentare din 28 noiembrie pe lista Partidului pentru Neam și Țară (PpNȚ) afirmă că acest grup l-a ajutat pe Vlad Plahoniuc să-și facă avere. „Acest Aurel Suhan, mâna dreaptă a lui Vlad Plahoniuc, este șeful Secției asigurări secrete de la CCCEC. Secția a primit cel mai performant utilaj pentru a intercepta convorbirile telefonice ale oamenilor care reușesc să pună pe roată o afacere. Astfe, cei care au o cifră de afaceri mai mare intră în vizorul lor, încep investigațiile operative, apoi se trimit echipe mobile pentru a-i stoarce de bani. Anume așa Plahotniuc a reușit să-și însușească Hotelul Național și hotelul Codru, Victoriabank, frecvențe TV, dar și afacerile mai multor oameni de business din Moldova”, a adăugat liderul Mișcării Antimafie.

Totodată, omul de afaceri Viorel Țopa, unul dintre susținătorii campaniei Antimafie, susține că informațiile referitor la averile ofițerilor de la CCCEC, expuse mai sus, sunt accesibile în registrele cadastrale. „Imaginați-vă obrăznicia oamenilor care învinuiesc pe alții că nu achită ceva din impozite, ei singuri având salarii de 3500 lei și averi de milioane de euro”, a spus Țopa. „Fenomenul mafiei a împărțit lumea din Moldova în două categorii: prima o constituie oamenii de peste hotare, iar cea de-a categorie eeste cei care stau pe vază și așteaptă alegerile, prentu că știu că dacă mafia vine la putere este caput cu noi”, a mai spus Viorel Țopa.

La rândul său, Gheorghe Susarenco, candidat la funcția de deputat pe lista PpNȚ, a precizat că astfel de fenomen, când instituții precum CCCEC sunt scoase de sub controlul statului, nu există nici într-o țară din lume. „Acest Centru de la bun început a fost scos de sub influența statului, de sub controlul judectoresc. Toate organele de drept, începând cu șeful statului, trebuie să lupte cu acest viciu care ne-a adus unde suntem acum”, a spus Susarenco.

Membrii Mișcării Antimafie susțin că de venirea acestui grup criminal în fruntea CCCEC este vinovată și actuala guvernare. „Partidele liberale nu şi-au îndeplinit misiunea, lăsând acest detaşement combativ să înăduşe iniţiativa privată din R. Moldova. Halal de aşa liberalism! Marian Lupu protejează mafia și vrea să o aducă pe lista PD în parlament”, a adăugat Sergiu Mocanu.

„Sunt averile unor oameni care sunt plătiți din impozitele oamenilor. Acești băieți, bugetari la stat, își ridică vile și își deschid afaceri, aparent prospere pentru că nimeni nu-i verifică. Pe de altă parte oamenii mor de foame, iar tinerii noștri, membri ai Mișcării Antimafie, sunt bătuți când lipesc afișe electorale de indivizi veniți într-un BMW și cu numere astupate cu un ziar. Trăim într-o țară mafiotă. PD înseamnă mafie. Niciun dubiu să nu aveți că fac acest lucru conștient. Ei sunt bandiți și criminali care vor să ajungă în politică. Să ne ferească Dumnezeu pe toți dacă ei să pună mâna pe putere”, a menționat un alt membru al Mișcării Antimafie, Răzvan Paveliu.

Liderii Mișcării Antimafie, care candidează la alegerile parlamentare din 28 noiembrie pe lista PpNȚ, promit că în pofida pericolului care îi paște vor face și alte dezvăluiri și sunt siguri că restul angajaților de la CCCEC, dar și de la alte organe de forță vor vota împotriva venirii mafiei în structurile statului. „Vlad Plahoniuc cheltuie o grămadă de bani ca PD să treacă pragul electotral. Ei știu că dacă nu trec în parlament, vor face puşcărie. Noi însă promitem să scoatem mafia afară din țară, biruindu-i la alegeri. Vom face chiar și mitinguri în fața castelelor lor, dacă va fi nevoie. Mafia trebuie să ajungă la pușcărie pe cael legală, iar pentru asta avem nevoie de votul dumneavostră”, a conchis optimist, Sergiu Mocanu.

sursa: unimedia.md.   ,   jurnal.md

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: