CUGET LIBER-blog public românesc!

07/09/2010

Filat continuatorul politicii lui Voronin:„Tratatul politic cu România trebuie semnat”


Vlad Filat

„Ce înseamnă intenţionaţi să semnaţi Tratatul politic cu România? Este poziţia noastră fermă: tratatul trebuie să fie. În plus, acest document se află, în prezent, în faza de analiză. Este în derulare un proces de negocieri. Cu alte cuvinte, acest tratat trebuie să existe şi va fi semnat”, a declarat premierul de la Chişinău, Vlad Filat, într-un interviu pentru publicaţia Kommersant.

Potrivit premierului, majoritatea cetăţenilor vad Republicii Moldova ca un stat suveran şi independent şi e normal să fie aşa.

În ceea ce priveşte situaţia de la Tiraspol, Filat a afirmat că „nu există alternative la unificarea Moldovei cu Transnistria”. „Este o chestiune care poate fi rezolvată într-o atmosfera corespunzătoare. Problema în cauză poate fi rezolvată numai cu acei oameni care adopta decizii. De aceea îmi permit să nu comentez calităţile domnului Smirnov. Vreau numai să spun că a avut loc un foarte scurt schimb de păreri. Cred că punem dialoga şi înţelege pe viitor. Exista o vorba: niciodată să nu spui niciodată. Nu există alternativa pentru unificare. Şi cred că Smirnov înţelege acest lucru. Problema rezidă în climatul de încredere pe care trebuie să-l asigurăm. Cu asta trebuie început”, este de părere premierul.

Referindu-se la relaţiile, nu tocmai bune, cu Rusia, Vlad Filat speră că lucrurile se vor schimba după alegerile parlamentare. „Cred că după alegeri. Deşi sper că în răstimpul rămas până la scrutin vom reuşi să lăsăm la o parte emoţiile şi ne ocupăm de ceea ce ne leagă şi trebuie să ne lege de Rusia. Mă refer la relaţii bune şi posibilitatea de a privi în viitor, departe de câmpul emoţional în care suntem acum. Scopul guvernării mele este simplu – asigurarea unor relaţii de parteneriat cu Moscova la nivel strategic. Vreau să adaug că este greşit să priveşti acţiunile Moscovei drept masuri de răspuns sau represalii”, a conchis oficialul moldovean.

sursa:  jurnal.md.

Reclame

3 comentarii »

  1. Te-ai deconspirat totalmente Iuda parsiva ,JOS CU TINE!

    Comentariu de Alex — 07/09/2010 @ 14:07 | Răspunde

  2. Semnarea unui astfel de tratat inseamna recunoasterea pactului Ribbentrop-Molotov,numai mancurtii pot semna asa ceva.

    Comentariu de Bigboss — 07/09/2010 @ 14:09 | Răspunde

  3. si ce daca se semneaza acest tratat…intrati in europa si se duc granitele…vom fi iarasi cine am fost si chiar mai mult

    Comentariu de doctor — 11/09/2010 @ 12:54 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: