CUGET LIBER-blog public românesc!

07/09/2010

AIE, pe urmele lui Plahotniuc, amenință presa!


FRATII DE CUGET A LUI MURUIANU 🙂

Democrație și libertatea cuvântului, până la proba contrarie. Deși s-au declarat mari apărători ai presei până nu demult, liderii Alianței pentru Integrare Europeană amenință acum presa cu sancțiuni, pe motiv că aceasta ar avea prea multă libertate.

Liderii AIE au declarat, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, că acest aspect va fi discutat chiar în Parlament și că ar putea fi adoptat un pachet de sancțiuni în acest sens.

„Ne-am pierdut undeva, în această libertate deplină, pe care ne-am dorit-o și care este utilizată cinic de anumite instituții de presă. Vom discuta și vom aproba reglementări, așa încât cetățeanul să nu fie de dimineață până seara mințit de la televizor”, a declarat premierul Vlad Filat.

Imediat după eșuarea referendumului, liderii AIE s-au grăbit să arunce pisica în grădina presei, care nu ar fi informat suficient societatea în privința referendumului din 5 septembrie.

Pe de altă parte, analiștii politici dau vina pe partide, care, spun analiștii, au pornit dintr-un punct greșit atunci când s-au grăbit să promoveze candidații la președinție prin intermediul panourilor, și nu au promovat ideea referendumului, în sine.

„Tot orașul, toată țara, a fost împânzită cu imaginile liderilor AIE. Este referendum, nu alegeri prezidențiale”, a criticat analistul Anatol Țăranu campania pentru referendum, desfășurată de AIE.

AIE a devenit ținta criticilor mai ales după ce s-a ferit să-și asume responsabilitatea prezenței scăzute la vot. „Ajungând în vârful piramidei puterii, liderii Alianţei au trecut pe linie moartă toate mesajele lor justiţiare. După un an de la venirea la putere, niciun mare grangur (mafiot) din anturajul lui Voronin nu a ajuns la pârnaie. Ba mai mult decât atât, după ce a fost declanşat „războiul mafiilor”, augusta familie prezidenţială a lui Voronin a dispărut de pe agenda publică, nimeni nici nu mai vorbeşte despre milioanele Tatălui şi ale Fiului… Consternaţi, moldovenii s-au simţit vânduţi şi trădaţi. Ce motivaţie au avut aceşti moldoveni să ia duminică cu asalt urnele de vot?”, scrie și jurnalistul Constantin Tănase.

Recent, și omul de afaceri Vlad Plahotniuc a amenințat că va acționa în judecată instituțiile mass-media, dar și persoanele care vor răspândi acuzațiile despre acesta. Plahotniuc s-a ținut de cuvânt chiar: a atacat în judecată două posturi TV (Jurnal TV și Publika), dar și pe oamenii de afaceri Victor şi Viorel Ţopa pe motiv că i-ar fi subminat cinstea și reputația.

SURSA: http://jurnal.md/ro/news/aie-pe-urmele-lui-plahotniuc-amenin-a-presa-192331/

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: