CUGET LIBER-blog public românesc!

19/07/2010

Dupa nemţi,şi englezii sunt impotriva redobandirei cetatenii romane de catre basarabeni


Click pentru a mari imaginea

Dupa ce  Marea Britanie a acordat, numai anul trecut, peste 130.000 de cetăţenii indienilor, pakistanezilor si altor emigranti sud-est asiatici, jurnalistii britanici de laThe Daily Telegraph, inspirati probabil din aceleasi surse rusesti ca cei de la Der Spigel, au inceput sa se teama de un imaginar drob de sare care ar sta deasupra bietilor muncitori ai Marii Britanii. Ei bine cine credeti ca este de vina? Evident Basescu pentru ca da basarabenilor cetatenia romana.

Tampenia ziaristilor britanici de la The Daily Telegraph, este uriasa si daca nu ar friza o manipulare ordinara cu iz de bani rusesti, atunci nu ar putea fi decat prostie, si inca una „cu craci”.

Tot acest ziar ameninta, ducand o campanie antiromaneasca, ca odata cu integrarea Romaniei in UE, valuri de barbari romani vor ocupa locurile de munca ale bietilor britanici si ca sistemul de siguranta interna al Marii Britanii se va prabusi sub loviturile nimicitoare ale infractorilor romani. Campania, s-a dovedit  a fi doar o mare fumigena pentru pampalaii care cumparau fituica.

Marea problema pe care de fapt o au cei care stau in spatele articolelor din Germania si Marea Britanie si care cu siguranta au in spate interese rusesti, este ca Basarabia si basarabenii revin inapoi acasa. Adica revin inapoi in neamul de care au fost rupti, revin in Tara Mama, Romania, nu numai cu sufletul ci si institutional, luand inapoi ce le-a fost luat cu forta tancurilor rusesti si cu intelegerile de culise de care nici britanicii nu sunt straini, adica cetatenia romana.

„România a deschis o uşă din dos a drumului către UE, care îi va îndreptăţi pe sute de mii de emigranţi din Moldova, o fostă republică sovietică săracă, să muncească şi să ceară beneficii sociale în Marea Britanie”, scrie indignata publicatia britanica.

„Mai mult de 900.000 de moldoveni cu origini româneşti au cerut în România paşapoarte, un document care le va permite libera circulaţie în Marea Britanie. Până la 120.000 de solicitări de paşapoarte româneşti au fost deja rezolvate şi alte 800.000 sunt în procesare, ceea ce alimentează temerile unei migraţii în masă înspre Vest dinspre Moldova, una dintre cele mai sărace ţări din Europa de Est, situată între România şi Ucraina, scrie Daily Telegraph, cu ochii in lacrimi…

Si pentru ca tot trebuia gasit un vinovat cine putea fi altul decat Basescu:

„Traian Băsescu, preşedintele României, a promis tuturor moldovenilor care se consideră români, adică majoritatea în ţara cu o populaţie de 3,6 milioane, că vor putea să circule liber atât în România, cât şi în UE. El a cerut să fie primite pe lună 10.000 de cereri de acordare a cetăţeniei României dintr-o ţară unde PIB-ul pe cap de locuitor este echivalent cu cel al Sudanului”, scrie fituica britanica.

Publicaţia îl citează pe Sir Andrew Green, un papagal cu accente extremist xenofobe, preşedinte al organizaţiei neguvernamentale MigrationWatch, un grup de presiune antiimigraţie, care a spus: „Este uimitor că aproape un milion de moldoveni au aplicat pentru cetăţenia română. Este esenţial ca Marea Britanie să reacţioneze, împreună cu partenerii ei din UE, altfel ne vom confrunta cu un nou val de forţă de muncă ieftină care ar fi cel mai neplăcut lucru în vremuri de recesiune”.
Publicaţia aminteşte că şi Ungaria şi-a schimbat recent legile pentru a le permite etnicilor maghiari din întreaga Europă de Est să ceară cetăţenie, iar Bulgaria a emis peste 60.000 de paşapoarte macedonenilor.

Potrivit unui raport al UE, citat de Romanian Global News, în 2008, la nivelul întregii Uniuni Europene 696.000 de persoane au devenit cetăţeni ai unui stat membru. Cele mai multe cereri de acordare a cetăţeniei le-a aprobat Franța (137.000), urmată fiind de Regatul Unit(129.000) şi Germania (94.000). Iata ca Romania nu se afla in primele trei clasate din UE. Conform logicii articolelor antiromanesti care au aparut deja in Germania si iata marea Britanie, urmatorul articol va apare in Franta.

Evident articolul din The Daily Telegraph, nu povesteste un cuvintel despre cele 130.000 de cetatenii acordate de Marea Britanie in 2008, in mare parte pakistanezilor si indienilor…

La asa deontologie asa articol, iar pentru asa articol cecul se incaseaza de obicei de undeva de la Moscova!

sursa: rgn

Reclame

5 comentarii »

 1. Este evident ca sunt niste articole la comanda.

  Comentariu de Vitalicus — 19/07/2010 @ 18:41 | Răspunde

  • Da,ai dreptate,multe tari nu doresc ca in UE sa fie o Romanie puternica si mare si fac tot posibilul ca sa buna bete in roate.Dar va fi asa cum noi dorim,romanii.

   Comentariu de Alex — 20/07/2010 @ 00:20 | Răspunde

 2. Cum adică „englezii sînt împotrivă”? Este „The Daily Telegraf” purtătorul de cuvînt al naţiunii engleze?

  Comentariu de mariusmioc — 27/07/2010 @ 22:29 | Răspunde

  • Desigur ca nu,doar nu scrie in titlu ca toti englezii 😉

   Comentariu de Alex — 28/07/2010 @ 12:32 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: