CUGET LIBER-blog public românesc!

16/07/2010

Politia de la Chisinau a ramas a comunistilor lui Voronin sau poate Filat vrea continuitate?


„Basarabia pamant romanesc!” asa au strigat romanii de pe cele doua maluri ale Prutului la partida Olimpia -Dinamo .

Numeroşii fani ai lui Dinamo Bucureşti, prezenţi pe stadionul Zimbru din Chişinău, la partida Olimpia-Dinamo strigand „Basarabia pământ românesc” şi „jos comunismul”

Numeroşii fani ai lui Dinamo Bucureşti, prezenţi pe stadionul Zimbru din Chişinău, la partida Olimpia-Dinamo, din cadrul Europa League, scor 0-2, au cântat „Basarabia pământ românesc” şi „jos comunismul”, scrie Jurnal Sportiv, preluat de Romnian Global News.
Astfel s-a adeverit anticipările scrise de JURNAL Sportiv şi Prosport România asupra faptului că basarabenii nu vor fi uitaţi de suporterii care vor sosi la Chişinău.
Suporterii aveau inscripţii pe tricouri Harta României, în care era integrată şi Basarabia. Fanii veniţi din România, dar şi mulţi alţii din Basarabia s-au unit  i-au şi s-au  susţinut în scandări.

Politia de la Chisinau a ramas a comunistilor lui Voronin sau poate  Filat vrea continuitate?

Poliţia de dincolo de Prut, nu stim la ordinul cui, in timpul evenimentului sportiv, Olimpia Bălţi- Dinamo Bucureşti, a făcut din nou guvernul de la Chisinau  de răsul lumii si în România.

"Garcea"de Basarabia : 'De ce sunteti imbracati totuna? " 🙂

La câteva ore până la începerea meciului de pe 15 iulie, care s-a disputat pe stadionul Zimbru din Chişinău, pierdut de echipa din Balti cu 0-2, jucătorii din Romania, ieşiţi la plimbare prin centrul Chisinaului, au fost opriţi, de către poliţie, motivul? „de ce sunteţi îmbrăcaţi în aceeaşi culoare şi de acelaşi tip?”, informează echipa Prosport, care erau alături de jucătorii dinamovişti.
Într-o ţară civilizată, cu poliţişti bogaţi în cultură generală, care se mai uită şi la ştiri, ar fi ştiut că în acestă zi, atât de importantă pentru sportul basarabean, că la Chişinău soseşte una din cele mai bune echipe de fotbal din România, destul de titrată chiar şi pe plan european, că nu toţi ajung în penultimul act al unei competiţii europene, precum Dinamo a făcut-o, acei agenţi i-ar fi oprit, dar să le ceară autografe şi să se fotografieze cu ei.

Fratii gemeni a lui Garcea din Basarabia 🙂

Însă nici autorităţile angajate cu ordinea la stadionul Zimbru în timpul partidei nu au fost cu mult mai bogaţi în „arta fotbalistică”, odată ce dinamoviştii au deschis scorul, Pulhac, minutul 41, a început şi spectacolul în sectorul fanilor români, aceştia dansând, cântând şi utilizând o torţă, fapt, se pare, ieştit din comun pentru mascaţii politiei inca comuniste, care i-au bruscat pe suporterii lui Dinamo, mai mult imediat după terminarea meciului, unii au fost reţinuţi şi urcaţi în dube, dar după rugămintea lui Andone, antrenorul lui Dinamo: ” Gata, ajunge, vă rog frumos să-i eliberaţi! S-a terminat meciul”, au fost eliberaţi, nu până ce au trecut şi pe la secţie.

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: