CUGET LIBER-blog public românesc!

27/06/2010

28 iunie 1940-Ziua ocupaţiei sovietice şi a comemorării victimelor regimului totalitar comunist


Primăria municipiului Chişinău va instala, pe data de 28 iunie a.c., în Piaţa Marii Adunări Naţionale, o piatră comemorativă. Ulterior, pe acest loc, din faţa sediului Guvernului, va fi edificat un monument în memoria victimelor ocupaţiei sovietice şi ale regimului totalitar comunist. O dispoziţie în acest sens a semnat primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, transmite Romanian Global News, citand un comunicat al Primariei de la Chisinau.  Potrivit unui decret a preşedintelui interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu, ziua de 28 iunie 1940 a fost declarată Zi a ocupaţiei sovietice. Anual, această zi va fi consemnată drept Ziua ocupaţiei sovietice şi a comemorării victimelor regimului totalitar comunist. La 28 iunie, vor fi coborâte în bernă drapelele de stat, iar la ora 10.00, va fi păstrat un moment de reculegere. Pe fondul supararii partii pro rusesti din AIE din cauza decretului dat de Mihai Ghimpu, acesta a declarat ca :„Partidul Liberal nu trebuie să alerge aşa cum vor ei. Nu am de gând să anulez decretul cu privire la 28 iunie”.„Nu am de gând să anulez decretul cu privire la 28 iunie pentru că aşa vrea Voronin sau alţii, care încearcă să ascundă adevărul”, a menţionat preşedintele interimar. De asemenea, Ghimpu a criticat colegii săi de Alianţă. „Dacă suntem parte componentă a AIE nu înseamnă că Partidul Liberal trebuie să alerge şi să făcă aşa cum vor ei. La Moscova du-te, flori depune, acorduri nu semna că nu le place, o limbă nu aşa se numeşte… Mai bine ar tăcea ca mine”, a precizat Ghimpu. Acesta s-a referit şi la Partidul Liberal Democrat din Moldova. „Cu cine s-a consultat PLDM, atunci când şi-a ales preşedinte în Consiliul Municipal Chişinău?”, a întrebat Ghimpu.

Reclame

2 comentarii »

  1. Dacă suntem parte componentă a AIE nu înseamnă că Partidul Liberal trebuie să alerge şi să făcă aşa cum vor ei. La Moscova du-te, flori depune, acorduri nu semna că nu le place, o limbă nu aşa se numeşte… Mai bine ar tăcea ca mine”, a precizat Ghimpu.

    +1

    Comentariu de b — 27/06/2010 @ 18:45 | Răspunde

    • AIE deja e de domeniul trecutului(ar fi bine si pd-ul sa aiba aceeasi soarta),sa vedem ce va fi dupa alegerile urmatoare.

      Comentariu de Alex — 27/06/2010 @ 20:17 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: