CUGET LIBER-blog public românesc!

30/04/2010

ION MURUIANU, VICTIMA ABUZURILOR JUSTIŢIEI


Ion Muruianu, „trofeul” actualei guvernări, este ameninţat cu o nouă procedură disciplinară de către ministrul justiţiei, Alexandru Tănase.

De data aceasta, Ion Muruianu, riscă să fie sancţionat pentru încercarea de a contracara un abuz comis de Natalia Moldovanu, în favoarea grupării tip „raider” a lui Vadim Ciornea (alias CAŞCEI), personaj cunoscut ca şi aparent coordonator a mai multor acţiuni de tip „corporate raider” şi prezent în mai multe articole ale publicaţiei noastre.

Mai exact, este vorba de litigiul dintre Î.S. „Energoatom” şi grupul de firme controlat de Caşcei, pe de o parte, şi „Remington Worldwide Limited Ltd”.

Totul pare să fi început pe 22 ianuarie 2009, când gruparea lui Caşcei a obţinut, prin intermediul Centrului de Combatere a Crimelor Economice şi Corupţiei (CCCEC) un act de revizie şi control, datat cu 16/07/2004, folosindu-l la contestarea unei hotărâri irevocabile, pronunţate în favoarea companiei „Remington Worldwide Limited Ltd”.

Fiind înaintată de către gruparea de raider condusă de Caşcei, conform algoritmului prestabilit, cererea de revizuire a ajuns să fie examinată chiar de judecătorul controlat de capul grupării de raider numit mai sus. Acesta s-a dovedit a fi Natalia Moldovanu.

Înţelegând că se afla în faţa unui atac de tip „raider”, „Remington Worldwide Limited Ltd” a fost nevoită să treacă la o contraofensivă, care în cazul dat, consta în răscumpărarea hotărârii judiciare irevocabile. Se pare că preţul încasat, ca titlu de răscumpărare, de către Natalia Moldovanu a fost de 50 000 EURO.

Dar se pare că doamna judecător a ignorat faptul că tributul a fost plătit şi a revizuit într-o manieră abuzivă hotărârea irevocabilă, pronunţată în favoarea „Remington Worldwide Limited Ltd”. Astfel, ea a facilitat o schemă frauduloasă tip „raider” în favoarea lui Caşcei, care conform principiului licitaţiei, a oferit cel mai bun preţ.

Compania „Remington Worldwide Limited Ltd” a devenit astfel victima unui amplu atac raider şi a trebuit să recurgă la mijloace nespecifice de apărare, pentru a pune capăt acestui atac, care a început de fapt în urma unui abuz judecătoresc.

În acest scop a fost declarată revizuirea asupra deciziei Curţii Supreme de Justiţie, prin care a fost admisă cererea de revizuire depusă de Î.S. „Energoatom”.

La 17/12/2009, Colegiul Economic al Curţii Supreme de Justiţie, din care făceau parte Ion Muruianu, Vasile Ignat şi V. Cherdivară a dispus admiterea revizuirii şi casarea deciziei din 22/01/2009, pronunţată din ordinul lui Caşcei.

Astfel, identificând un abuz admis de Natalia Moldovanu, pentru a pune în aplicare un atac tip „raider”, Ion Muruianu a considerat necesar să pună capăt acestuia prin aceleaşi practici folosite şi de judecătoarea numită mai sus.

Înţelegând că schema sa frauduloasă a fost identificată, Caşcei s-a retras din „jocul” iniţiat la Curtea Supremă de Justiţie şi şi-a îndreptat toată atenţia către Judecătoria Economică de Circumscripţie, pentru a da o nouă lovitură (cazul judecătorului Plugari, atacată de Procurorul General la comanda lui Caşcei pentru că nu s-a lasat implicat într-un atac raider).

Între timp, Ion Muruianu a devenit ţinta mai multor atacuri politice, din partea noii guvernări, declanşate în mare parte, prin intermediul ministerului justiţiei.

Din decembrie 2009, de când Vadim Ciornea a primit lovitura decisivă la Curtea Supremă de Justiţie, el nu a contestat acţiunile lui Muruianu şi le-a acceptat tacit, până în momentul în care a fost convins că Ion Muruianu are suficiente puncte slabe şi îşi pierde din ce în ce mai mult susţinerile de care beneficia până acum.

În această lună, Ion Muruianu părea să fi devenit suficient de vulnerabil. Cum Vadim Ciornea îl avea la îndemână pe consultantul său principal, Oleg Efrim, care se ştie că este mereu în apropierea ministrului Tănase, a încercat să profite de situaţie.

Alexandru Tănase, aflându-se în goana după „compromat” împotriva lui Ion Muruianu, a primit de la Oleg Efrim (care cunoaşte problema cu lux de amânunte), materialul necesar şi suficient pentru a-l compromite pe Ion Muruianu dar şi pe V. Cherdivară şi V. Ignat, judecători pe care Caşcei nu prea a reuşit să-i convingă în a-i susţine schemele frauduloase.

Astfel s-a reuşit „utilizarea” indirectă a ministrului Alexandru Tănase în promovarea schemelor „raider” a lui Caşcei, în timp ce ministrul justiţiei este văzut ca persoană care luptă împotriva corupţiei din sistemul judiciar.

„Investiţiile” efectuate de Caşcei, în promovarea consultatului principal al grupării sale, Oleg Efrim, care a participat activ în mai multe scheme frauduloase tip „raider”, puse în aplicare de gruparea lui Ciornea (cu scopul preluării de proprietăţi şi afaceri) îşi găsesc acum justificarea. Sau mai bine spus acum par să fie amortizate.

După deturnarea regimului Voronin, aceasta este cea de-a treia implicare directă a autorităţilor în vederea promovării intereselor lui Caşcei, care, în unele cazuri, a provocat şi conflicte politice în cadrul Alianţei.

De asemenea, demn de remarcat este faptul că Procuratura Anticorupţie şi Procuratura Generală, alături de Ministerul Justiţiei au fost în continuare uneltele lui Caşcei în promovarea schemelor sale de tip raider.

De aceea, cu acest prilej, considerăm necesar să atragem atenţia Ministrului Justiţiei că pretinsul abuz admis de judecătorul Ion Muruianu, Vasilie Cherdivară şi V. Ignat a fost îndreptat la contracararea unui atac „raider”, iniţiat în virtutea unui abuz admis de judecătorul Natalia Moldovanu, care nu putea fi contracarat decât prin intermediul unui alt abuz. Încercarea de a-l sancţiona de această dată pe I. Muruianu nu este altceva decât protejarea actului de corupţie în favoarea grupării de tip raider şi activităţilor „raider” în general – principala sursa de alimentare a corupţiei în justiţie.

Atât timp cât autorităţile nu vor găsi o modalitate de a modifica legislaţia, nu vor întreprinde acţiuni eficiente în vederea combaterii şi încriminării fenomenului „raider” şi vor continua să fie implicate în tot felul de abuzuri şi tertipuri care susţin atacurile „raider”, nu vor putea sancţiona judecătorii pentru admiterea unor acţiuni nespecifice care au scopul să pună capăt acestor atacuri frauduloase.

Nu susţinem abuzurile din justiţie şi mai ales când e vorba de cele ale judecătorului Ion Muruianu, persecutat la moment, în sensul adevărat al cuvântului. De această dată însă este necesar să se analizeze în esenţă faptele care i se impută.

Dacă Ion MURUIANU este pedepsit numai pentru faptele care nu satisfac interesele noii puteri politice şi aliaţilor acesteia (unul dintre ei fiind chiar „slăvitul” CAŞCEI), atunci cu ce se deosebesc abuzurile imputate lui Ion Muruianu de cele a acuzatorilor săi ?

Are oare Ministrul Tănase – care se însoţeşte, se ştie, de un membru al grupării de tip „raider” a lui CAŞCEI – dreptul moral să-l acuze de abuzuri pe Ion Muruianu, comise tocmai împotriva grupării lui CAŞCEI ?

Au coincis cumva interesele politice ale puterii cu acelea comerciale ale unor tâlhari ?

Atât Ministrul Justiţiei, Procurorul General cât şi Consiliul Superior al Magistraturii trebuie să preia exemplu Rusiei şi să acorde o mai multă atenţie fenomenului „raider”, bazat pe actul de corupţie şi să întreprindă măsuri eficiente, în vederea contracarării acestei molime sociale pentru a opri grupările de tip „raider” să se folosească de justiţie şi de alte instituţii cu drept de decizie, cu scopul de a-şi promova interesele. De asemenea, aceste grupări trebuie oprite în a-şi folosi influenţa şi în a-i intimida pe judecătorii care nu s-au lăsat amăgiţi de mrejele corupţiei şi care au încercat să împiedice schemele frauduloase.

Din nou, tragem un semnal de alarmă. Poate de această dată, la strigătul nostru, cineva va răspunde…

http://www.hicsuntleones.eu

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: