CUGET LIBER-blog public românesc!

25/03/2010

Dorin Chirtoacă divulgă nume concrete în cazul Valeriu Boboc


De la stanga la dreapta-1 Sergiu Gore, a.n. 1978 (nascut in s. Gura Bicului, r. Anenii Noi),2-politist sect.centru,3-Saachian Ruslan,4-Mocanu Alexandru ,

La aproape un an de la evenimentele din 7 aprilie 2009 și de la moartea lui Valeriu Boboc, tot mai multe informații și versiuni apar în legătură cu decesul tânărului de 23 de ani, găsit mort în noaptea din 7 spre 8 aprilie.

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a declarat marți, 23 martie, în cadrul emisiunii „Chestiunea zilei”, la Jurnal TV, că deține informații despre maltratarea tinerilor la 7 aprilie, care i-au fost dezvăluite de către o persoană din cadrul ministerului de Interne.

„Aproximativ 60 de poliţişti, îmbrăcaţi în civil, au primit ordin de la actualul comisar de poliţie, Serghei Cociorvă, să-i reţină pe cei aflaţi în perimetrul străzii Puşkin şi până la Parlament”, a menționat Chirtoacă.

Potrivit informaţiilor prezentate de primarul general, polițiștii au bătut, în noaptea din 7 aprilie, în apropierea Arcului de Triumf, un grup de tineri, printre care era se afla și Valeriu Boboc. „Cei care i-ar fi bătut pe acei tineri ar fi fost Ruslan Saachian şi Ghenadie Florea. Saachian este şeful Poliţiei criminale la Comisariatul General de Poliţie. După aceea, Saachian ar fi sunat la salvare, dar pe urmă s-a luat decizia ca Boboc să fie pus într-un automobil Niva al Batalionului Destinaţie Specială „Fulger”, despre care a anunţat anterior şi Spitalul de urgenţă”, susține Chirtoacă.

Primarul capitalei a dat asigurări că deține aceste informații de la o persoană care activează la MAI, menționând că informațiile urmează a fi verificate.

Dorin Chirtoacă mai crede că afirmaţiile recente ale ex-președintelui Vladimir Voronin, precum că Valeriu Boboc ar fi fost lovit și aruncat din Parlament, arată că „Voronin este un complice și un autor moral al tuturor acestor crime care au avut loc începând cu 7 aprilie”.

Serghei Cociorva-Comisar criminal al Poliţiei mun. Chişinău

Serviciul de presă al Comisariatului General de Poliţie a refuzat să comenteze afirmațiile primarului Dorin Chirtoacă, explicând că „doar Procuratura Generală, ca instanţă ierarhic superioară, poate să ofere informaţii despre figurarea uneia sau a altei persoane în evenimentele din 7 aprilie”. Solicitată de jurnal.md, șefa serviciului de presă al Procuraturii Generale, a spus că are nevoie de jumătate de oră pentru documentare, după care nu a mai răspuns la telefon.

Acum două săptămâni, Procuratura Generală a înaintat învinuirea finală ex-ministrului de Interne, Gheorghe Papuc, şi ex-comisarului general al municipiului Chişinău, Vladimir Botnari, în legătură cu neglijenţă în serviciu, soldată cu decesul lui Valeriu Boboc şi cu alte urmări grave.

sursa: http://jurnal.md

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: