CUGET LIBER-blog public românesc!

28/02/2010

Criminalii din politie cer sa fie amnistiati pe dosarele 7 aprilie


Sindicatul Demnitate, creat recent de catre colaboratorii organelor de drept si format in mare parte din politistii  criminali care au participat nemijlocit la maltratarea ,violarea protestatarilor participanti la protestele din aprilie, considera ca ar fi oportuna suspendarea urmarii penale pe toate cazurile penale legate de evenimentele din aprilie.

Potrivit conducerii sindicatului , aceasta masura ar trebui luata atat in privinta polistilor criminali, cat si in privinta participantilor la aceste evenimente, cu adoptarea unui act juridic cu privire la amnistiere.

“Prin acest act optam pentru pacea civica in societate, mai ales ca o asemenea initiativa a fost expusa anterior de catre alti oficiali”, a spun Mihail Lascu, presedintele sindicatului Demnitate, astazi, la Adunarea reprezentantilor subdiviziunilor MAI din Chisinau. Anterior, Voronin a fost cel care a cerut amnistierea tuturor participantilor la evenimentele din aprilie, insa acest proces nu a fost dus la bun sfarsit, comunistii refuzand sa adopte legea privind aministia tinerilor retinuti dupa 7 aprilie.

Reprezentantul Procuraturii Generale, prezent la adunare, sustine ca nici vorba nu poate fi de suspendarea urmarii penale in dosarele legate de evenimentele din aprilie.

“Este adevarat ca nu trebuie sa uitam cum colaboratorii de politie au fost batuti cu pietre, dar nu trebuie sa uitam si de partea a doua a evenimentelor. Se vorbeste mai pe ascuns. Vorbesc despre activiatea ilegala a politiei. Nu putem, nici vorba nu poate fi de suspendarea totala a unor dosare. Este necesar sa stim despre incalcarile care au fost comise. Atata timp cat au activat conform legii, noi vom apara pe toata lumea – judecatori, politisiti, etc.”, a spus Valeriu Diaconu, seful Aparatului Procuraturii Generale.

Politistii prezenti in sala s-au aratat nemultumiti de reactia procuraturii si s-au plans ca a fost prejudiciata imaginea tuturor, atunci cand s-a vorbit despre injosirea si maltratarea unei tinere intr-un comisariat din capitala.

n.a.Da de ce oare nu s-au gandit la asta atunci cand executau ordinele criminale ?

“A fost incalcata prezumtia nevinovatiei. Nu a fost dat numele persoanei care ar fi maltratat tanara. Nu este vorba despre toti politistii. Speram ca persoanele oficiale sa se abtina de la asemenea discursuri, pana nu va fi demonstrata vina colaboratorilor MAI”, a spus un colaborator de politie.

“Chiar daca esti politist, chiar daca ti s-a dat un ordin, ordinele criminale nu se executa. In cazul in care un politist a maltratat, a violat, a jefuit, atunci el trebuie sa raspunda in fata legii. In cazul in care un ministru, Papuc, ciubota sau altul, a dat ordnine ilegale, acesta trebuie sa fie tras la raspundere. Nu vom permite ca politia sa fie ‘crasha’ cuiva”, a declarat Gheorghe Susarenco, viceministrul Justitiei.

Politistii prezenti la adunare au criticat si denumirea monumentului, care urmeaza sa fie instalat in fata sediului Parlamentului. „Pentru istorie este poate o idee binevenita. Insa denumirea ‘victimele toruturii’ – prezinta acuzatii.Sa nu se primeasca ca cei care au stat sub ploaia de pietre si sunt nevinovati, sa fie acuzati”, a spus Oleg Budza, presedintele Confederatei Sindicatelor.

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: