CUGET LIBER-blog public românesc!

23/02/2010

RAIDERII FOSTULUI REGIM VORONIN VIN CU ACUZE, SĂ SE… SCUZE


Vadim Ciornea alias Caşcei

După ce şi-au burduşit băierile pungii cu vârf şi îndesat, pretinşii oameni de afaceri  care s-au bucurat din  plin de susţinerea regimului totalitar al lui Vladimir Voronin şi care  prin diverse scheme frauduloase, mascate de aparenţa legalităţii au ajuns să trăiască într-un lux indecent, stau acum cu inima cât un purice, deoarece se simt ameninţaţi de corectitudinea noii puteri.

Şi ce fac ei, în sensul acesta? Fug cumva, îşi ascund averile, sau încearcă penitenţa măcar acum în al 12-lea ceas ? Au de gând cumva să dea înapoi zecile de milioane de lei moldoveneşti pe care i-au fraudat de la bugetul de stat, sau să înapoieze bunurile şi valorile luate de la diverse companii cunoscute pe care le-au distrus şi denigrat prin diverse scheme de atac tip „corporate raider”? Vor cumva să recunoască faptul că s-au folosit de legăturile lor politice cu fosta putere şi de funcţionari şi magistraţi corupţi pentru a-şi atinge scopurile murdare şi a-şi spori averile?

Nu sub nici o formă. Simţindu-se cu musca pe căciulă şi că le ajunge cuţitul la os şi văzând că încet – încet încep să fie încolţiţi de unei magistraţi care deja nu se mai află sub călcâiul stăpânilor de „raider”  şi a unor politicieni care refuză să cadă în mrejele corupţiei şi refuză să le mai tolereze fraudele, cu un tupeu greu de imaginat se folosesc de diverse mijloace murdare pentru a aduce acuze altor persoane şi a le acuza de atacuri raider şi scheme frauduloase. Dar de fapt adevăraţii raideri, cei ţinuţi în braţe de Voronin  au început să arate cu degetul către personalităţi care au început să îi incomodeze şi prin diverse acuze să încerce denigrarea lor, tocmai pentru a se proteja pe ei înşişi şi averile obţinute prin fraude.

Mai exact, aşa cum hoţul strigă…. Hoţii, beţivul îi face pe alţii beţivii, raiderii susţinuţi de fostul regim totalitar al clanului Voronin, arată cu degetul şi strigă cât îi ţin plămânii: HUO, RAIDERII!

Cel mai edificator exemplu este însăşi cunoscutul personaj VADIM CIORNEA, prezentat de noi în numeroase articole precedente şi care în anumite cercuri este cunoscut cu denumirea de CAŞCEI şi ca fiind un puternic coordonator al unei grupări ce s-a ocupat de numeroase scheme frauduloase de tip „raider”. Nu ţinem decât să reamintim cazul firmei „Gasvat Grup” S.R.L, firmă folosită de  Vadim Ciornea, pentru a frauda bugetul de stat cu peste 25 milioane lei, şi am prezentat pe larg în articolele ce pot fi lecturate pe site-ul nostru cum s-a folosit numitul CAŞCEI  de funcţionari şi de magistraţi corupţi din sistemul justiţiei economice şi nu numai pentru a scăpa basma curată. Mai mult decât atât există suspiciunea, ce poate deveni certitudine, prin numeroase probe evidente, că aşa –zis „cinstitul” om de afaceri CIORNEA a fost implicat în numeroase atacuri „raider” operaţiuni de fraudarea bugetului de stat şi spălare a banilor săvârşite în interesul stăpânilor săi care până nu demult au stat cu mâna pe putere.

Dar nu vom mai zăbovi asupra acestor detalii. Nu vrem să arătăm decât simţindu-se strâns cu uşa şi nemaibucurându-se de susţinerea puterii, dl. Ciornea încearcă să se protejeze şi să facă vâlvă, acuzând alte persoane de atacuri raider şi aducem aminte doar cazul domnului Veaceslav Platon, deputat AMN, pe care domnul Ciornea îl acuză cu înverşunare. Mai mult decât atât, domnia sa pozează acum în om de afaceri onest şi chiar în victimă a atacurilor raider.

Poate vrea cumva şi vreo despăgubire morală, pentru „traumele” suferite? Cert este însă că raiderii sprijiniţi de puterea Voronin au lăsat orice bun simţ şi ruşine la o parte şi nu se dau în lături de la nimic pentru a scăpa cu faţa curată şi a-şi muşamaliza propriile fraude.

Este cert faptul că acei care l-au împins în faţă pe Ciornea, pentru a-şi aduna averi, în timp ce se aflau la putere, s-au folosit de această strategie pentru a scăpa de răspundere şi pentru ca atunci când va veni timpul să răspundă în faţa legii să aibă pe cine folosi drept paravan sau mai bine zis carne de tun. Acesta este preţul pe care trebuie să-l plătească Ciornea şi alţi servanţi de genul său, pentru plăcerea de a se afla lângă stăpân, când acesta se află pe tron şi pentru bucuria de a-şi roade ciolanul binemeritat.

Acum, Vadim Ciornea, care mai ieri se considera atotputernic şi fioros, actor în lumea oamenilor de afaceri, şi care activa sub brandul „Caşcei”, intimidând pe toţi în jur prin cruzimea sa inspirată din învăţăturile fasciste, pe care se pare că le considera drept scopul vieţii, a ajuns să ceară mila opiniei publice, organizând conferinţe de presă, în care se prezintă ca victimă, uitând de recentele sale fapte „eroice”.

Sau poate că renumitul Caşcei s-a izbăvit şi de simbolica sa fascistă pe care o avea aplicată pe haine şi pe lucrurile sale personale. Sau poate s-a convins că învăţăturile fasciste după care se ghidează conduce nu-l pot duce mai departe de banca acuzaţilor …

Iată mai jos câteva trimiteri la articole de unde se pot vedea clar intenţiile şi acţiunile lui Vadim Ciornea.

http://omg.md/Content.aspx?id=7032&lang=1
http://omg.md/Content.aspx?id=7035&lang=1
http://omg.md/Content.aspx?id=7031&lang=1

http://www.hicsuntleones.eu

Reclame

2 comentarii »

 1. 23/02/2010 Înscris în: mass-media — Admin @ 08:17
  Niciun comentariu până acum. »

  Niciun comentariu până acum.

  Feed RSS pentru acest post. Urmăreşte URI

  БЛИН НЕУЖТО АВТОРЫ НАДЕЯТСЯ НА ЧТО ТО -НАРОД ХОЧЕТ ЖИТЬ ТРУДИТЬСМЯ РАЗВИВАТЬСЯ РАСТИТЬ ДЕТЕЙ И НАСЛАЖДАТЬСЯ ЖИЗНЬЮ А ТАКИЕ ЗАЯВЛЕНИЮ ЭТОМУ НЕ СПОСОБСТВУЮТ

  Comentariu de 008 — 23/02/2010 @ 21:54 | Răspunde

  • A cui declaratii ai in vedere ,008 ?

   Comentariu de Alex — 23/02/2010 @ 22:17 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: