CUGET LIBER-blog public românesc!

15/11/2009

Criminalul care l-a maltratat pe Matasaru si-i cerea sa faca declaratii false,a fost numit comisarul Chisinaului.


tortura in izolatorul CGP,Cociorva S.P.,min 2`55“

A fost numit comisarul de Chisinau. Evenimentul nu a fost facut public

Cociorva Serghei Profirovici, originar din Cucuruzeni ,Orhei. In timpul lui Papuc a detinut mai multe functii importante in politie – comisar adjunct al municipiului Chisinau, sef al directiei operatiuni si misiuni speciale. Astazi noua guvernare l-a numit comisar de Chisinau. Nu stiu din care motive, dar presa tace.

Nu l-am cunoscut pe acest Cociorva (cu toate ca este de bastina dintr-un sat cu sotia mea si desigur, cu mama-soacra) pana la 8 aprilie 2009, in timpul torturilor din Comisariatul general de la Tighina 6. Atunci am fost fost surprins de vasta informatie pe care o poseda referitor familia mea, activitatea, cercul de prieteni, ]n general biografia mea de zeci de ani.

El este acel, care fara sa se prezinte, ma interoga de cu seara pana noaptea, in prezenta sefului politiei criminale CGP,Ruslan Saachian si ultimul reactiona la privirea sefului aplicandu-mi lovituri, cand i-i raspundeam nu pe placul sefului.Acest Cociorva dupa primul interogatoriul nocturn 8 aprilie 2009, mi-a dat timp sa ma gandesc in izolatorul CGP, la cele propuse daca vreau sa fiu lasat in pace, in puscarie sau in viata . Tot el este acela care a venit peste o zi cerandu-mi sa dau declaratii false precum ca liderii politici din opozitia de atunci mi-au finantat protestele cu porcul si magarul, iar scenariul ii apartine cunoscutei jurnaliste Lorena Bogza de la PROTV-Chisinau. Desigur ca am refuzar sa semnez aceste declaratii, spunandu-I ca a fost opinia mea, necazul meu si al familiei mele.

Despre toate acestea am declarat si procurorului militar, care investigheaza cazul de tortura a mea dupa evenimentele din aprilie. Din pacate, nu pot sa fac mai multe dezvaluiri in acest sens, pentru a nu prejudicial ancheta, dar promit ca le voi face dup ace va fi transmis dosarul in judecata.

Banuies si sunt aproape convins ca stupidul dosar al jumarilor, in care figureaza Gh. Brega si sotia mea, Julieta Savitchi, a fost gandit de acelasi Cociorva, cu concursul unor procurori din sectia cazuri exceptionale a Procuraturii Generale, cunoscuti opiniei publice pentru fabricarea mai multor dosare pe criterii politice. Aceste banuili mi le confirma faptul ca pretinsa parte vatamata, Gheorghe Vicol, nu este altceinewva decat nepotul lui Serghei Cociorva., iatr in cadrul dezbaterilor in judecata, atat Vicol, cat si mama acestuia, nascuta Cocioreva, au negat vehement orice legatura de rudenie cu Serghei Profirevici. Oamenii din Cucuruzeni au ramas uimiti cand au auzit despre aceasta. Avocatul meu chiar a facut o interpelare si a discutat cu primarul de Cucuruzeni, care i-a confirmat legatura de rudenie dintre Vicol si Cociorva, ins ape ultima suta de metri a refuzat sa prezinte un certificate confirmatory. Banuiesc ca a fost si de aceasta data mana lui Cociorva.

In timpul ce eram detinut in izolatorul din Orhei, am gasit limba comuna cu simpli politisti, care erau oameni de treaba. Acestea me-au spus ca-l cunosc pe Serghei Cociorva , ca este colonel si sef in MAI, originar din raionul Orhei si ca a fost de 2 ori la Comisariatul din Orhei pentru a face propaganda electorala in favoarea comunistilor.

Din discutiile pe care le-am, avut cu unii politisti, pe care ii cunosc drept unii cumsecade, acestea au ramas uimiti de cele povestite de mine referitor Cociorva si mi-au spus ca il cunoscut pe acest Cociorva drept un profesionist care munceste mult. Nu zic, poate o fi, in cazul meu nu avea odihna nici noaptea…Dar cum aduna dovezile…

La fel am ramas surprins, ca unul din politistii care m-a maltratat in Comisariatul General, Ghenadie Floreac, si care este cercetat penal dr catre Procuratura Militara pentru tortura, a fost avansat in functia de vice-comisar de Drochia.

Am observat ca pe rol de tapi ispasitori in majoritatea cazurilor figureaza politistii simpli. Iar acei procurori, care mai ieri fabricau dosare la comanda, lucreaza bine merci si instrumenteaza dosare impotriva lor…Ma intreb, oare asta sa fie scimbarea multasteptata, pentru care am luptat si am suportat tortura?

Anatol Matasaru

sursa: www.curaj.net

Reclame

6 comentarii »

 1. Poate-i neam cu Catana ?

  Comentariu de Vitalicus — 15/11/2009 @ 15:21 | Răspunde

 2. Nu importa cu cine e neam,Cociorva trebuie demis si bagat la puscarie pentru asta dar nu ridicat in grad.Numirea lui in functia de comisar ridica o multime de intrebari fata de actuala putere si e interesant de ce presa e muta la evenimentul asta.Oare cine sta in spatele numirei lui Cociorva ca comisar (scuze pentru cacofonie,dar merita : )

  Comentariu de Alex — 15/11/2009 @ 15:35 | Răspunde

 3. Oricum,cinu nu sunt ei infractorii rtebuie traşi la răspundere!

  Comentariu de Ion — 15/11/2009 @ 21:23 | Răspunde

 4. bUNA ZIUA, CINE ARE O POZA CU cOCIORVA, E IMPORTANT SA-L VEDEM CUM ARATA.

  Comentariu de FOTO — 16/11/2009 @ 09:53 | Răspunde

  • Am cautat si eu pe net,dar inca n-am gasit,cum o gasesc o pun aici ca sa-l vada lumea cum arata .

   Comentariu de Alex — 16/11/2009 @ 10:43 | Răspunde

 5. calaul meu a fost promovat de dusmanii lui ca Comisar de Chisinau !!
  am luptat contra celor corupti din organele de drept si nu contra celor onesti chiar si din politie.
  raman deceptionat de astfel de sakali/cocioarve care ca pasarea Pheonix revin si tot i-s mai multi.
  Intrebati orice politist din Orhei,cine-i Cociorva si ce facea el in campania electorala,adunind tot efectivul in Comisariat la SOBRANII….

  Comentariu de matasaru2004 — 16/11/2009 @ 20:44 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: