CUGET LIBER-blog public românesc!

30/10/2009

„MOBIASBANCA”, VICTIMA RAIDERULUI CAŞCEI


promomobiasDespre faimosul „CAŞCEI”, alias VADIM CIORNEA (probabil un mare fan al lui Adolf Hitler, că altfel nu se poate explica tactica pe care o foloseşte şi simbolica aplicată pe lucrurile ce îi aparţin ) se ştie că este implicat şi chiar coordonează un masiv atac raider, ale cărui victime sunt mai mulţi agenţi economici, bugetul de stat dar şi investitorii străini.

Tot cel menţionat mai sus este şi autorul mai multor tranzacţii frauduloase care sunt destinate obstrucţionării financiare a noii guvernări.

În 2008, liderul grupării raider, „CAŞCEI”, a demarat un atac masiv de acest gen împotriva mai multor agenţi economici printre care se enumără şi „Mobiasbanca” membră a grupului francez Societe Generale.

În afară însă de îndârjirea de care dă dovadă în a-şi împlini aspiraţiile financiare, numitul CAŞCEI aplică o tactică – utilizată odinioară de celebrul Furer – şi care nu ne face decât să îl suspectăm şi de antisemitism. Spunem suspectăm, deoarece nu vrem să punem „diagnosticul” final acestui personaj, până nu punem cap la cap toate probele concrete care ies în evidenţă.

Mai exact, capul grupării raider, pare să fi pus în aplicare şi unele aspiraţii ideologice proprii, şi folosindu-se de persoane influente de origine evreiască, tocmai pentru a elimina din mediul economic moldovenesc pe investitorii de origine… iudaică, renumiţi pentru priceperea şi competenţa lor în a dezvolta o afacere.

Astfel, s-a putut remarca faptul că numitul „CAŞCEI”, a stabilit o legătură de colaborare, destul de strânsă se poate spune, cu renumitul grup de  firme „ELAT”, patronat de LEONID VOLNEANSCHI, cunoscut totodată şi ca unul dintre liderii comunităţii evreilor din Republica Moldova.

CAŞCEI s-a folosit de situaţia grupului „Elat”, în ceea ce priveşte „procesul” de privatizare frauduloasă a S.A „Sigma” şi de eliminare a acţionarilor minoritari ai societăţii şi a câştigat încrederea grupului, derulând o serie de acţiuni comune, menite să rezolve micile „probleme” care stăteau în calea noilor acţionari majoritari ai acestei societăţi. Normal că nu a lipsit nici sprijinul puterii în stat de atunci. Astfel, în urma negocierilor purtate cu Leonid Volneanschi, CAŞCEI a reuşit să determine patronatul puternicului grup de firme să îi asigure o finanţare substanţială pentru ca el să poată demara şi coordona un puternic atac raider menit să ducă la denigrarea şi distrugerea companiei fiduciare C.F. „EUROPA –TRUST” (al cărei caz a fost prezentat pe larg de publicaţia noastră).

CAŞCEI s-a mai folosit şi de preşedintele Curţii de Apel Economice, AURELIU COLENCO (şi el evreu la origine, cunoscut de acum şi sub numele de judecătorul „ştuca”), în schema atacurilor sale necurate, precum cele derulate împotriva grupului financiar evreiesc care controlează S.A. „Nord Mobila” şi chiar împotriva aliaţilor săi, grupul „Elat”.

Astfel, corupându-l pe Aureliu Colenco, CAŞCEI l-a contrapus unei influente comunităţi evreieşti. Cu acest truc ieftin, prin intermediul lui judecătorului „ştuca”, de acum renumitul CAŞCEI a reuşit să pună în aplicare mai multe scheme frauduloase de tip raider şi să încheie o serie de socoteli cu comunitatea evreiască, care , indignată a început să-şi direcţioneze furia spre Colenco.

Şi, ghidându-se după principiul „DIVIDE ET IMPERA”, CAŞCEI a împuşcat mai mulţi iepuri deodată: şi-a atins scopurile frauduloase, folosindu-se de „unelte” corupte  precum judecătorul Colenco. Apoi, a reuşit să-l întoarcă pe „ştuca” împotriva propriei sale origini (adică evreieşti), creând premise ca tocmai comunitatea evreiască să intervină pentru a curăţa sistemul judecătoresc… tot de un evreu, etnie pe care se pare că raiderul CAŞCEI, înflăcărat fan a lui Hitler şi ideologiei fasciste  nu o suportă.  Şi astfel, Aureliu Colenco, alias „ştuca”, rămâne „în faţă” ca unul dintre principalii responsabili de majoritatea atacurilor de tip „corporate raider” derulate  şi coordonate (cel puţin aparent) de CAŞCEI.

Ceea ce s-a putut remarca până acum este faptul că şeful raider nu se „ataşează” de nici unul dintre pionii săi, el arătându-se interesat doar de influenţa celor pe care îi corupe şi îi foloseşte, putându-se apoi debarasa de ei foarte uşor, atunci când el consideră că este cazul.

Şi aşa cum am încercat să subliniem şi mai sus, CAŞCEI şi-a schiţat planurile în mod similar scenariilor fasciste: reprezentanţii comunităţii evreieşti, care după declararea Republicii Moldova ca stat independent, au contribuit în mod major la dezvoltarea investiţiilor din mediul economic şi au trebuit să „alimenteze” şi scena politică pentru a-şi proteja propriile bunuri, ajung paravanul terorii economice coordonată de CAŞCEI, şi reies ca fiind principalii responsabili de aceasta.    Dar revenim asupra lucrului pe care am vrut să îl scoatem în evidenţă şi pe care am accentuat la începutul materialului: „Mobiasbanca” pare să fie o altă victimă a atacurilor frauduloase derulate de CAŞCEI. Prin evidenţierea acestui nou caz, nu vrem decât să atragem din nou atenţia asupra proporţiilor pe care le ia acest fenomen al atacurilor „corporate raider” dar şi asupra „asipraţiilor” fără limită ale lui CAŞCEI.

În cazul S.A. „Mobiasbanca”, interesul criminal al interlopului Caşcei se îndreaptă în principal spre clădirea sediului central al băncii. Pentru el, doar imobilul şi valoarea acestuia sunt importante, bunul imobil constituind un important instrument de şantaj împotriva grupului de investitori francezi. Mai mult decât atât, atacul asupra numitei bănci pare să fie demarat de CAŞCEI la ordinul unor terţi şi există zvonul că, pentru a onora „comanda” şi-a şi pus în buzunar un avans considerabil.

Totodată, unele surse afirmă că, odinioară, raiderul numit mai sus, chiar a primit ceva finanţări de la „Mobiasbanca”, sub aparenţa unor credite, iar obţinerea lor pare-se că s-a realizat printr-un intermediar – Diana Vasilie Mulencova. Aceasta din urmă este chiar angajat al băncii şi se pare că are o influenţă semnificativă în cadrul forurilor superioare ale băncii. Mai mult decât atât, soţul ei nu este nimeni altul decât Vladislav Mulencov, despre care se crede că este una dintre persoanele de încredere din preajma lui „CAŞCEI”. Se mai suspectează, de asemenea, că în cadrul grupării coordonate de interlopul CAŞCEI soţii Mulencov, Diana şi Vladislav, bucurându-se de o încredere aparte a „şefului”, sunt prezentaţi drept fondatori ai firmelor foliste de gruparea criminală. Vladislav Mulencov figurează ca şi contabil al firmei „Gasvat Grup” S.R.L. („istoricul” acestei firme implicate într-o serie de scheme frauduloase fiind deja prezentat de publicaţia noastră online, în articole precedente). Însuşi CAŞCEI (Vadim Ciornea) figurează ca şi unic asociat şi administrator al numitei firme, de care s-a folosit pentru a frauda bugetul de stat de câteva zeci de milioane de lei. Şi se pare că totul „rămâne în familie”, deoarece chiar şi tatăl lui Vladislav Mulencov, Victor Tihon Mulencov se regăseşte ca membru al grupării conduse de Ciornea, fiind folosit ca şi asociat formal.

Şi astfel nu putem decât remarca faptul că grupul investiţional francez – care nici pe departe nu este familiarizat cu „practicile” din mediul de afaceri moldovenesc şi mai ales cu obiceiurile unor grupări influente de a acapara prin orice mijloace tot ce le serveşte propriului interes – a devenit o pradă extrem de uşoară pentru tâlhari locali.

Una peste alta, se pare că o soartă similară riscă să aibă şi Grupul Italian Veneto Banca, care deşi nu a devenit victimă directă a vreunui atac din partea grupării coordonate de CAŞCEI, fără să ştie şi în mod neintenţionat s-a trezit implicat, prin intermediul băncii „Eximbanca” S.A în finanţarea campaniei de atacuri condusă de CAŞCEI, cu o sumă considerabilă de 170 de milioane lei moldoveneşti.

Mai există un personaj (al cărui nume considerăm că nu este necesar să îl divulgăm) care, pare-se, că a finanţat încă de la început campania de atacuri raider a lui CAŞCEI cu fabuloasa sumă de 2,6 milioane euro, sperând să poată pună mâna pe ceva bunuri imobiliare la preţ derizoriu, însă, din păcate, finanţatorul a ajuns el victima raiderului, fiind în cele din urmă nevoit să fugă din ţară pentru ceva timp.

Nici unul dintre finanţatorii amplei campanii raider dusă intens asupra mediului de afaceri din Republica Moldova şi care nu poate avea ca rezultat decât declinul economiei moldoveneşti nu ştie concret cum a folosit CAŞCEI finanţările primite şi din ce motiv nu şi-au primit până acum „răsplata” pe care o aşteptau, adică bunurile la care râvneau.

În aceste circumstanţe, în care finanţatorii atacurilor raider stau în incertitudine, şi despre care nu se ştie dacă au rămas ca şi „investitori” ai raiderilor sau au devenit victime, există foarte multe nemulţumiri iar raiderii sunt strânşi cu uşa să îşi ţină promisiunile.

Cum a avut îndrăzneala să se considere atotputernic şi să îi întoarcă pe mulţi împotriva sa, CAŞCEI nu mai are cale de întoarcere şi este capabil să facă orice pentru a-şi salva pielea.

Conform principiilor care au stat la baza constituirii grupării de tip raider, presiunile exercitate asupra „capului”, mai exact a lui CAŞCEI, provoacă repercusiuni asupra următorului „în grad” din ierarhia grupării criminale.

Din cauza loviturii sub centură dată de Ministerul Justiţiei, pin noul ministru Alexandru Tănase, cu declaraţiile de lichidare a instanţelor economice şi filtrarea sistemului judecătoresc, toţi membrii grupării lui CAŞCEI s-au mobilizat la maxim, trebuind să justifice finanţările pe care le-au cheltuit şi să se „achite” cu bunurile pe care le-au promis.

Începând cu CAŞCEI, şi continuând cu judecători din sistemul justiţiar economic, cu simpli pioni precum Vitalie Ciofu (personaj cunoscut de acum şi prezentat în articole precedente), sau procurorul Viorel Morari toţi au ieşit în faţă şi încearcă prin acţiuni disperate să-şi înfrângă definitiv victimele, care opun cu dârzenie rezistenţă acestei armate criminale. Dar se pare că au început să se lovească numai de eşecuri chiar acolo unde s-au aşteptat mai puţin – instanţa economică.

În urma investigaţiilor efectuate de echipa noastră, considerăm că „Mobiasbanca” a devenit victimă certă a atacurilor desfăşurate de raideri, atac ce ar putea ameliora considerabil situaţia grupării lui CAŞCEI. Astfel, că toate eforturile acesteia se vor centra către acest obiectiv.

Se pare că, grupul francez va primi o lovitură serioasă din partea instanţelor de judecată, împărtăşind de fapt, conform scenariului redactat de interlopul CAŞCEI, soarta Republicii Franceze în cel De-al Doilea Război Mondial, în timp ce grupul de investitori italieni menţionat mai sus, în acest joc, are acelaşi rol ca şi Italia …

Jocul pare a fi foarte interesant, să vedem următorii actori …şi cine de fapt este „capul” real al grupării ?

http://www.hicsuntleones.eu

Reclame

2 comentarii »

  1. dati si voi o poza cu vadim ciornea sa stim eroii la fata 🙂

    Comentariu de iudinlex — 11/06/2010 @ 19:38 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: