CUGET LIBER-blog public românesc!

26/10/2009

Criminalii din politia crimanala din Chisinau vor sa intre in greva


criminal politist

Foto: Gleb Garanich/Reuters

Angajatii politiei criminale din Chisinau,cei care se simt cu musca pe caciula ,ca au participat la maltratarea protestarilor si i- au omorat pe cei patru tineri protestatari  Valeriu Boboc, Eugen Ţapu, Ion Ţâbuleac şi Maxim Canişev sustin ca Procuratura Generala ii supune „represiunilor”. Ei ameninta ca vor intra in greva, pe motiv ca mai multe dosare intentate impotriva lor pe marginea evenimentelor din 7-8 aprilie, ar fi neintemeiate. Unele surse au declarat pentru presa ca numai la comisariatul Ciocana au fost deschise 21 de dosare penale.

Ministerul de Interne confirma intentia politistilor de a intra in greva.Sefa Serviciului de presa al Ministerului de Interne, Ala Meleca, a declarat pentru presa ca intreg efectivul politiei criminale a discutat vineri cu ministrul de Interne, Victor Catan, exprimandu-si ingrijorarea vis-a-vis de numarul mare de dosare. Oamenii legii au spus ca nu mai pot tolera aceasta situatie, cand sunt anchetati „fara vreun motiv”.

„Sedinta s-a incheiat cu intelegerea ca marti ministrul va discuta aceste probleme cu Procurorul General”, a precizat Meleca.

La randul sau, Procurorul General, Valeriu Zubco, declara ca politistii care sunt nevinovati nu au vreun motiv sa protesteze. „Sunt plangerile cetatenilor si noi activam conform legii, iar politistii trebuie sa-si exercite functiile si sa ne creeze conditii ca sa efectuam urmarirea penala. Daca au calitatea de banuiti, nu e cazul sa opuna rezistenta”, a spus Procurorul General.

Astazi politistii activeaza in regim obisnuit.

Potrivit datelor procuraturii, pana acum au fost depuse 103 plangeri impotriva politistilor, ce vizeaza evenimentele de dupa 7 aprilie. In baza acestora, au fost deschise 31 de dosare penale, doua dintre care au fost transmise in judecata.

dupa http://www.stireazilei.md si http://unimedia.md

Reclame

Un comentariu »

  1. Mdaaa, ar fi bancul vietii ca politistii sa iasa in greva.Chiar i-as vrea sa vad.

    Comentariu de andrei — 26/10/2009 @ 18:10 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: