CUGET LIBER-blog public românesc!

16/10/2009

Politia a realizat fotorobotul autorului exploziei de miercuri seara

Filed under: Scandalos,stirea zilei — Admin @ 18:00
Tags: , , , ,

PHOTOROBOT-autorul exploziei

Dati click pentru a mari imaginea.

Ministerul Afacerilor Interne a realizat fotorobotul autorului exploziei din seara zilei de 14 octombrie, din spatele Arcului de Triumf din centrul capitalei. Anuntul a fost facut de catre ministrul de Interne, Victor Catan.

Potrivit lui Catan, MAI detine deja detalii despre aceasta persoana, chiar si numele acesteia, dar nu le va face publice, pentru nu a prejudicia ancheta, dar si pentru a respecta principiul prezumtiei nevinovatiei. Catan sustine ca se presupune ca persoana vinovata are 23 de ani, inaltimea 1,70 metri, parul de culoare neagra. Potrivit martorilor, acesta purta o scurta de culoare verde inchis si blugi de culoare neagra.

Amintim ca explozia care a avut loc in seara zilei de 14 octombrie, in timpul unui concert sustinut cu ocazia Hramului orasului, a fost provocata de o grenada RG-42. In urma deflagratiei au suferit cel putin 41 persoane. Cazul se cerceteaza.

(jurnal.md)

Reclame

Un comentariu »

 1. Potrivit lui Zubco, comisia de anchetă creată pentru investigarea acestui caz a identificat suspectul datorită declaraţiilor martorilor. Aceştia au indicat o persoană care se afla în locul în care s-a petrecut deflagraţia, au dat detalii privind discuţiile purtate de aceasta şi au descris-o.
  Este vorba despre un tânăr care în prezent este căutat. Zubco nu a dat numele persoanei bănuite pentru a nu prejudicia ancheta.
  Procurorul General apreciază că există o legătură între explozia din Piaţa Marii Adunări Naţionale şi cele două apeluri telefonice cu ameninţări venite în anticamera premierului Vlad Filat. Concluzia lui este că s-a urmărit scopul de a intimida populaţia.
  În cadrul unei conferinţe de presă, ministrul de Interne, Victor Catan, a declarat că ameninţările telefonice, înregistrate în anticamera premierului, se refereau la unele reforme ale guvernării, dar nu se făcea referire la posibile atentate teroriste.
  În urma deflagraţiei de miercuri au fost răniţi peste 40 de tineri şi minori. Conform legislaţiei în vigoare, persoana care a aruncat grenada la concertul din centrul Chişinăului va fi privată de libertate pe un termen cuprins între 8 şi 15 ani.

  Comentariu de Alex — 16/10/2009 @ 19:23 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: