CUGET LIBER-blog public românesc!

09/10/2009

VLADIMIR FILAT,CONTINUATORUL POLITICII DUSA DE COMUNISTUL VLADIMIR VORONIN


„In programul nostru de guvernămant există un punct referitor la semnarea Acordului de bază cu Romania şi a Acordului de delimitare a frontierei moldo-romane. Ne vom ocupa de toate acestea”.

Aderarea la NATO nu reprezintă o prioritate pentru Republica Moldova, iar unificarea cu Romania este imposibilă, a asigurat, intr-un interviu pentru publicaţia rusă Kommersant, premierul moldovean Vladimir Filat, potrivit RIA Novosti, citata de NewsIn.

Vlad Filat„Acesta este rezultatul propagandei comuniştilor din perioada alegerilor (…). Trebuie să incheiem cu speculaţiile referitoare la unificarea cu Romania. Republica Moldova s-a format ca stat şi oamenii care locuiesc aici se consideră cetăţeni ai acestei ţări. Populaţia nu vrea unificare, aceasta nu este posibilă nici din punct de vedere juridic”, a spus Filat.

„Este vorba despre multe speculaţii. (…). Republica Moldova este un stat neutru, ceea ce este consfinţit şi in Constituţie. Respectăm legea şi vom conduce ţara conducandu-ne după prevederile Constituţiei. Vrem relaţii normale cu NATO, cel puţin apropiate de acel nivel pe care il are Rusia cu alianţa”, a spus Filat intr-un interviu publicat vineri.

Potrivit lui Filat, aspiraţiile R. Moldova se indreaptă spre UE. „Tindem spre UE şi declărăm deschis acest lucru. NATO nu reprezintă o prioritate”, a asigurat premierul moldovean.

In acelaşi timp el a reiterat că autorităţile moldovede sunt interesate de relaţii normale cu Romania. „In programul nostru de guvernămant există un punct referitor la semnarea Acordului de bază cu Romania şi a Acordului de delimitare a frontierei moldo-romane.Ne vom ocupa de toate acestea”, a adăugat el, potrivit Kommersant.

Tratatul asta pana nu demult   Voronin  s-a zbatut ca Romania sa-l semneze ,din cauza a caruia si s-au racit relatiile dintre R.Moldova si Romania.

Presedintele Traian Basescu insa  considera ca parafarea unui astfel de document este inutila si l-ar face complice la pactul Ribbentrop – Molotov .

De asemenea, el a confirmat că autorităţile moldovene se exprimă pentru retragerea forţelor ruse de menţinere a păcii din Transnistria.

Reclame

6 comentarii »

 1. Cum s-a mai spus si in alte surse, daca Romania nu recunoaste acel Pact, de ce nu acorda atunci cetatenia romana tuturor basarabenilor? Doar Basarabia in 1940 si 1945 nu s-a desprins de buna voie de Romania, ci practic a fost cedata Rusiei, indiferent de circumstante…

  Comentariu de cetatean... — 09/10/2009 @ 19:22 | Răspunde

 2. sa fim realisti……..

  avem oare alta alternativa? pentru a stabili hotarele tarii?

  i caz ca nu semnam acest acord, ni se propune un alt acord? de asociere, membru UE? ca aceasta varianta e cea mai aproape de adevar.

  Comentariu de VICTOR — 09/10/2009 @ 20:23 | Răspunde

 3. Civilizat, cu intelepciune, despre sexualitatea umana.
  Gandeste pozitiv despre sexualitatea ta!
  http://psisenzual.wordpress.com
  @ Online, despre sexualitatea feminina
  Te asteptam! Esti binevenit/a.

  Comentariu de Sexualitate feminină — 10/10/2009 @ 10:33 | Răspunde

 4. Romania, ca si multe alte tari, recunoaste ca nul si neavenit protocolul aditional secret la acel pact, la fel ca si toate urmarile sale. Dar, astazi, Moldova este recunoscuta ca stat suveran si independent, acordarea „din oficiu” tuturor cetatenilor R.Moldova cetateniei romane ar insemna incalcarea unei carute de legi si acorduri internationale. Cetatenia se acorda, la cerere! Ai incercat sa o soliciti, domnule cetatean? Plus ca din 40-45 cetatenia Moldovei au obtinut-o multi care, totusi, nu pot pretinde ca ar avea dreptul la cea romana: etnic, nu sunt romani, nu locuiau in Basarabia si nici parintii lor. Lor le dam sau nu? Si chear daca, prin absurd, am admite ca se va intampla asa ceva, asta nu inseamna deloc unire.

  Comentariu de Vali — 10/11/2009 @ 11:58 | Răspunde

 5. Vali,legea spune clar,au dreptul la redobandirea cetateniei numai cei care s-au nascut pana in 1940 pe teritoriul Basarabiei,cat si descendentii lor de gr.1.2 si imi pare ca si cei de gradul 3.

  Comentariu de Alex — 10/11/2009 @ 16:54 | Răspunde

 6. 🙂 Si nu vad nici o contradictie. Sincer, nu am citit ultima redactie a legii 21/1991 si nici nu mi-am propus sa expun pe larg. Oricum, „cetateanul” care a postat primul comm zicea de TOTI basarabenii. Dar daca insisti rectific: daca vorbim de REdobandirea cetateniei romane, legea se aplica doar in cazul celor care s-au nascut intr-o anume perioada de timp (am un lapsus, nu mai imi aduc aminte anii, degeaba am dat istoria romanilor la BAC 😀 ), cand Basarabia intra in componenta Statului Roman, precum si descendentilor de grad I, II si (posibil) III. Enkilloff a.k.a. Vali

  Comentariu de enkilloff — 11/11/2009 @ 11:54 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: