CUGET LIBER-blog public românesc!

07/10/2009

Marian Lupu isi schimba parul dar naravul ba


voronin-lupu

Voronin si Lupu,vechi tovarasi de drum

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu,  nu este de acord cu iniţiativa Prim-ministrului basarabean, Vladimir Filat, de a înlocui cursul de istorie integrară cu cel de istorie a românilor, în curricula şcolară din Basarabia. Astfel Lupu, vechi tovaras de drum al dictatorului comunist Vladimir Voronin, isi arata adevarata fata de romanofob, pe care, in ultimele luni, incercase sa si-o camufleze sub poleiala vederilor europene, transmite Romanian Global News.

Fara sa ia in considerare adevarul istoric, Lupu a reluat teoriile staliniste despre « Poporul moldovean », teorii debitate si de fostul dictator comunist Vladimir Voronin. Intr-un interviu exclusiv pentru agentia de stiri Omega, subordonata comunistilor de la Chisinau, Lupu declara că în această chestiune urmează să fie luat în consideraţie „caracterul policultural al societăţii noastre”, unde „majoritatea absolută a populaţiei se identifică ca moldoveni”.„După părerea noastră, cea mai bună variantă pentru Republica Moldova ar fi istoria statului nostru – istoria Republicii Moldova. Fără a pune careva accente pe momente sensibile, care ar putea duce la o sciziune în societate. Am pledat şi vom pleda în continuare împotriva unor astfel de ieşiri”.

Prim-ministrul, Vladimir Filat, a declarat, duminică, despre intenţia Guvernului său de a înlocui cursul de istorie integrată cu cel de istoria a românilor, în curricula şcolară din ţară. „Urmează să readucem la normalitate şi acest aspect în educaţia copiilor noştri. Vom învăţa istoria noastră  – cea a Românilor, aşa cum este şi firesc”, a declarat Vladimir Filat pentru un post privat de televiziune din Chişinău.

Reclame

Un comentariu »

  1. integrară = integrată

    Fosti comunisti nu exista! Si Diacov a fost comunist! Si Urecheanu!

    Unica problema: de unde vom lua bani sa reeditam manualele? Poate Statul Roman ne va ajuta cu niste parale?

    Traiasca Ghimpu!

    Comentariu de Bugetar — 07/10/2009 @ 14:39 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: