CUGET LIBER-blog public românesc!

19/05/2009

NU IL LASATI PE CASCEI SI PE ACOLITII LUI SA VA AMAGEASCA

Filed under: mass-media — Admin @ 10:27
Tags: ,

* NU VA LASATI PRADA RECHINILOR FINANCIARI SI CELOR CARE VOR SA MONOPOLIZEZE INTREG MEDIUL DE AFACERI DIN REPUBLICA MOLDOVA!
Cazurile de atacuri de tip „corporate raider” ale unei grupari de interese, bine organizata, asupra unor companii precum „EUROPA –TRUST” si „ECON RENASTERE”, prezentate in ziarul online http://www.hicsuntleones.eu au inceput sa capteze tot mai mult atentia. Atat a victimelor si a celor care cred in lupta impotriva campaniei vehemente de atac, duse de gruparea de raider, dar si a celor vizati, presupusi a face parte din acea grupare, care incep sa se simta cu „musca pe caciula” si sa fie tot mai incomodati de probele care se aduc, referitor la actiunile lor murdare.
Pe langa numeroase adrese, sesizari si comentarii primite pe adresa de e-mail a ziarului, dar si postate pe internet acolo unde au fost publicate articolele despre cazurile celor doua companii, au aparut si diverse remarci, care incearca sa denigreze imaginea „EUROPA – TRUST” sau „ECON RENASTERE” si a fondatorilor lor.
Se pare ca acei care vor sa pateze imaginile acestor companii si sa aduca actionarii intr-o stare de confuzie sunt tocmai persoanele interesate in a le prelua abuziv, sau executanti ai acestor persoane, implicati si ei la randul lor in acest joc murdar.
De aceea, ni se pare corect sa precizam inca o data ca detinem numeroase probe care indica foarte clar ca au loc actiuni de atac de tip „raider” asupra celor doua companii si nu numai asupra lor, ci si a altor societati intrate in vizorul gruparii si tinem sa revenim cu noi date si informatii care va vor convinge de acest lucuru.
Tinem sa informam pe toti acei care au lecturat articolele expuse in ziarul nostru online ca, in iunie 2005, militia impreuna cu reprezentanti ai Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (actuala Comisie Nationala a Pietei Financiare) a deposedat compania „EUROPA – TRUST” de baza de date, aparent la comanda numitului CASCEI, mentionat in articole si considerat ca fiind capul grupului de raideri si care pregateste preluarea companiilor de mai multa vreme…
Tinem sa precizam pentru cei care ni s-au adresat cu diverse comentarii si nu cunosc cu exactitate adevarata situatie, vorbind practic in necunostinta de cauza, ca administrator al „EUROPA – TRUST” si „ECON RENASTERE”, nu este Liliana Kirlan, cum mai cred inca unii, ci domnisoara CRICLIVAIA Diana, presupusa ca membra a gruparii lui CASCEI…. Mentionam ca dra CRICLIVAIA a fost numita ca administrator, printr-o asa-zisa actiune a Procuraturii Anticoruptie, care promovează si în justitie interesele gruparii lui CASCEI.
Cei care vor date, informatii sau extrase se pot adresa persoanelor – care au sustras de la companii si detin fraudulos aceste informatii – si anume drei Diana CRICLIVAIA sau dlui Ruslan PURICE la sediul din str. Armeneasca 53 et.4 of.11, municipiul Chisinau sau pot apela la pretinsa patroana a lui Purice Ruslan, Alina ORIOL, o tanara aflata la o varsta destul de frageda pentru o asemenea functie (va implini 21 de ani). Dar probabil in virtutea tineretii a reusit sa obtina pozitii importante in firmele lui CASCEI.
Iar despre domnisoara CRICLIVAIA ce se poate spune. Tare se mai zbate ea in neajunsuri. „Sarmana” Diana CRICLIVAIA probabil nici nu are unde locui … Doarme cumva in al sau luxos Lexus? Cu siguranta dobandit din „truda” si din bani cinstiti… Iar numitul CASCEI a ramas fara acoperis la casa, iar automobilul Audi Q7 probabil s-a demodat, iar acum domnul are nevoie de ceva banuti sa-si ia o masina noua, sa nu fie cumva de rasul lumii. Astfel ravnesc la bunurile altora si nu se dau inapoi de la nimic, apeland la influentele lor in institutiile statului, pentru a-i deruta pe actionarii si clientii companiilor mentionate mai sus si pentru a obtine astfel, actiuni la preturi derizorii.
De asemenea, ni se pare corect si deontologic sa raspundem acelora care, presupunem ca fara a se documenta, au facut diverse afirmatii legate de credibilitatea indoielnica a companiilor fiduciare si in special „EUROPA – TRUST”. Daca gruparea coordonata de numitul CASCEI a ajuns sa cumpere actiuni ale S.A. „UZINA ABA-1″, aflata in proces de insolvabilitate, cu pretul nominal, nimeni nu poate acuza ca „EUROPA – TRUST” nu si-a facut treaba si nu a servit interesele clientilor sai… Nu e secret pentru nimeni, ca doar datorita detinerii de catre „EUROPA-TRUST” a pachetelor de actiuni in unele societati pe actiuni valoarea acestora creste semnificativ… In momentul in care aceste pachete de actiuni vor fi dispersate si va fi scos din joc unul dintre cei mai mari profesionisti de pe piata financiara nebancara si anume „EUROPA-TRUST”, actiunile aflate in administrare fiduciara a companiei se vor devaloriza brusc… Exact acesta este obiectivul pe care si l-a propus gruparea de raideri mentionata in materialele noastre…
Nu este pentru nimeni o noutate ca „EUROPA-TRUST” este cel mai periculos concurent pe piata financiara nebancara … si probabil si cel ma incomod …
Este mai usor pentru cineva interesat in bunurile acestor companii sa se lupte cu actionarii dispersati in toata tara, dezinformati, care nu cunosc regulile jocului pe piata financiara nebancara, tacticile si strategiile si nu dispun de abilitati profesionale in acest sens…
Astfel, pentru CASCEI este foarte simplu sa se descurce cu actionarii derutati. Scopul gruparii raider este de a „acosta” unul cate unul actionarii, simplii cetateni, care incearca sa supravietuiasca in actualele conditii mizere si care nu au curajul sa ridice ochii catre organizata grupare coordonata de CASCEI, ai caror membri isi plimba „saracia” prin masini de lux, un asmenea autoturism luxos costand cat un intreg sat moldovenesc …
DE ACEEA LANSAM UN NOU SEMNAL DE ALARMA. NU VA LASATI AMAGITI SI INTIMIDATI. ACTIONARI, NU SCADETI PRETUL ACTIUNILOR SI NU CEDATI PRESIUNILOR SI FALSELOR INFORMATII. RAMANETI UNITI. C.E.D.O VA FACE CU SIGURANTA DREPTATE SI IN CAZUL ATACULUI GRUPARII LUI CASCEI. ACOLO, CU SIGURANTA, NUMITUL CAP AL GRUPARII NU MAI ARE INFLUENTE. JUDECATORII CEDO NU POT FI MITUITI.
Exista sansa de a impune statului sa plateasca ce a promis in cadrul procesului de porivatizare….Cele circa 345 000 de cetateni, clienti ai companiilor trebuie sa ramana uniti pentru a-i invinge astfel pe rechinii financiari, care prin coruptie si persecutii au reusit sa domine intreaga Republica Moldova si sa o arunce intr-un val de saracie si recesiune, negat inca vehement de autoritati.
NU VA LASATI PRADA RECHINILOR FINANCIARI SI CELOR CARE VOR SA MONOPOLIZEZE INTREG MEDIUL DE AFACERI DIN REPUBLICA MOLDOVA!

www.hicsuntleones.eu

Reclame

2 comentarii »

 1. Straniu lucru, autorul a scris multe dar esentialul nu la indicat cu excepție că sunt legaturi între careva persoane si scopul lora presupus (care este numai eii și știu)este indreptat spre lichidarea companiile fiduciare și scaderea valorilor mobiliare detinute de „EUROPA TRUST „ și „ECON RENASTERE” pentru ca apoi sa le însuseasca.
  Totuși în ce constă acțiunile ilegale (ca a fost ales o careva altă persoană dar nu a autorilor), gestionarii comp. .Europa trust. pînă acum ferm că au furat cît au putut, nu vă simțiți lași că singuri vă faceți de rușine

  Comentariu de Sacal — 22/06/2009 @ 02:03 | Răspunde

 2. Cine este raiderul VADIM CIORNEA cu nume de scenă „CAŞCEI”

  În urma investigaţiilor care le-am întreprins în ceea ce priveşte provenienţa renumitului raider „Caşcei”, am constat cu uimire că acesta a devenit cunoscut în mediul de afaceri din Chişinău la sfârşitul anului 2003. Până la această dată despre pretinsul businessman Vadim Ciornea practic nu se ştia nimic.
  Primele informaţii despre debutul activităţii lui Caşcei au fost furnizate iniţial de baştina lui Vadim Ciornea, acesta fiind cunoscut ca aparţinând lumii interlope. În perioada anilor 90, afaceristul Vadim Ciornea şi-a făcut apariţia în cadrul mai multor grupări de „racheţi”, rolul său fiind acela de intermediator dintre racheţi şi victime, activitate cunoscută pe atunci sub denumirea de „crâşuială”.
  Odată cu intensificarea luptelor împotriva grupărilor criminale de „rachet” , Vadim Ciornea, constrâns de organele de forţă a fost nevoit să renunţe la cariera sa criminală, strecurându-se în mediul de afaceri pentru a convinge poliţia care-i călca tot mai des pe urme că acesta a renunţat la cariera sa criminală. Constrâns astfel de împrejurări, Vadim Cascei s-a facut mare businessman având chiar şi aspiraţii politice cei drept de orientare fascistă.
  Vadim Ciornea figurează în calitate de fondator a firmelor SRL „Drumul Veţii”, Agrar-Industrial-Comerciale „IMOC”, Emis Invest, „Donacom” S.R.L., administrator al renumitei firme „Gasvat-Grup”. „ Afaceristul” însă nu se opreşte aici şi mai deţine firme înregistrate în numele altor persoane, folosite în cadrul unor scheme financiare frauduloase. Cele mai renumite fiind: SRL „Cupvitcons”, Cerialis Prod, Emis Consulting, Emis Consulting Grup, „Gasvat Grup”, „Gasvat” „Servived-Com”, „Top Motor Club”, „Drais Grup”, „Vlaxam & Co” şi o serie întreaga de firme offshore pe care le schimbă ocazional.
  Numele businessmanului Vadim Ciornea figurează în cadrul mai multor cauze penale din care, prin metode bine cunoscute a reusit să scape fără puşcarie. Recent chiar, la 21.01.2010, Vadim Ciornea alias Caşcei a fost arestat de Comisariatul de Poliţie a sect. Râşcani în temeiul art. 190 alin. 2 CP.
  În perioada anilor 2008-2010, Vadim Ciornea în parteneriat cu actualul vice-ministru al Justiţiei, susţinător al reformei în justiţie, şi alte personalităţi „incoruptibile” a realizat operaţiuni de spălare de bani în proporţii deosebit de mari chiar am putea spune fabuloase. Rulajul operaţiunilor frauduloase doar din conturile firmelor SRL „Gasvat Grup”, Cerialis Prod şi Drais Grup au trecut de 7 miliarde lei cu 0 lei taxe platite. Într-o singură zi în contul firmei în care Vadim Ciornea este administrator şi asociat au trecut circa 287 milioane lei care ulterior au dispărut fără urmă.
  Tot în această perioadă când afacerile grupării lui Cascei erau la cel mai înalt nivel, Vadim Ciornea a încasat 2 800 000 EURO pentru a transmite prin intermediul unor scheme frauduloase dreptul de proprietate asupra lotului de teren din strada Petru Rareş, nr.62, mun. Chişinău unui oligarh autohton numele căruia îl lăsăm în umbră care, la rândul său purta negocieri cu un investitor străin solicitând 18 milioane de EURO pentru acelaşi lot de teren. Operaţiunea de acaparare a terenului a fost pregătită cu participarea nemijlocită a celui mai onest dintre jurişti – Oleg Efrim.
  Oleg Efrim şi Caşcei şi-au făcut apariţia nemijlocită în cadrul executării acestei scheme frauduloase de deposedarea de proprietate prin intermediul atacurilor raider. Atacul raider a fost declanşat prin Chişinău Gaz şi Moldova Transgaz.
  Gruparea lui Caşcei făcând uz de manopere frauduloase au determinat funcţionarii din cadrul întreprinderilor menţionate să accepte implicarea în atacul raider. Interesele fictive ale SRL Chişinău Gaz în şedinţa instanţei de judecată au fost promovate chiar de Oleg Efrim pentru ca ulterior locul acestora să-l preia tocmai firma lui Vadim Ciornea „Gasvat-Grup”. Dacă nu avem dreptate poate cineva ne explică cum a ajuns Efrim la Chişinău Gaz şi ce întreprinderi sau instituţii de stat a reprezentat filantropul Oleg Efrim.
  Atacul grupării lui Cascei care în acea perioadă lupta pe mai multe fronturi, dintre care Cristal Flor, Energoatom, Avicola Bucovăţi, Nord Mobila, unde întâmpina serioase rezistenţe din partea lui E. Grinşpun şi V. Platon nu a dat imediat rezultatul scontat, planul lui Oleg Efrim eşuând.
  În 2009, gruparea lui Caşcei care încă nu finisase lupta la Cristal Flor şi Nord Mobila, fiind susţinută de Procuratura Anticorupţie în persoana lui B. Poiată şi unii funcţionari din cadrul CCCEC, hotărăşte de a-şi lua rapid revanşa în vederea obţinerii de lichidităţi necesare acoperii pierderilor. De această dată ţinta atacurilor au devenit companiile fiduciare Europa Trust şi Econ Renaştere. Atacul raider a fost declanşat prin intermediul Procuraturii Anticorupţie, executor – procurorul V. Morari.
  Nereuşita atacului raider se explică prin schimbarea cojuncturii politice, dificultăţile financiare şi renunţarea până la urmă a judecătoriilor economice de a promova schemele raider a grupării lui Caşcei. Pierderea susţinerii din partea puterii de stat de care se bucura gruparea lui Caşcei a determinat suspendarea atacurilor.
  Caşcei după eşecul suferit în Judecătoria Economică cu Energoatom, CCCEC pornindu-i pe urmele fraudelor fiscale a fost nevoit să caute protecţia la noua guvernare, astfel din economiile sale a reusit să-l „adăpostească” pe Oleg Efrim în Ministerul de Justiţie, V. Ciofu şi R. Gladei s-au pus serios pe muncă la BCR şi acordarea de asistenţă juridică investitorilor străini, potenţiale victime ale grupării lui Caşcei. Marcel Stegărescu şi Veceslav Roşca au rămas săi aline depresiile lui Vadim Ciornea, bocind de rând cu acesta pe la conferinţe de presă care de fapt aveau rolul de a schimba imaginea raiderilor. Altfel spus de-al transforma pe Caşcei şi echipa sa din haiduci în victime ale sistemului şi adevăraţi luptători pentru „eliminarea corupţiei din justiţie” ….
  Disperarea lui Vadim Ciornea car intensificată în urma primelor apariţii în public a fost alinată de către Gabriel Stati, (afacerea căruia a suferit în urma unui masiv atac „raider”).
  Caşcei fiind în preajma lui Gabriel Stati, a reuşit sa preia câteva comenzi – raider attack mai puţin importante, din care acesta şi banda sa se întreţineau până la sosirea unor vremuri mai bune. În legătură cu una dintre aceste comenzi, în luna iulie Vadim Ciornea s-a ales cu ceva traume cerebrale, motiv pentru care acesta, şi în prezent este însoţit de un bodyguard.
  Recent gruparea lui „Caşcei” a reuşit totuşi să primească o comandă mai importantă, de această dată este vorba de fabrica de zahăr de la Glodeni Gold Crown mai bine, spus noul proprietar al acestei fabrici.
  Atacul raider este finanţat de producătorii de zahăr autohtoni şi cei din Ucraina. Scopul atacului este de a nu permite ca fabrica de zahăr să înceapă producerea, activele societăţii rămânând la dispoziţia lui Caşcei pentru a fi vândute. Atacul deja a fost pus în aplicare, administratorul grupării lui Caşcei Nicolae Furtună fiind în acţiune.
  Vadim Ciornea direcţionează o parte din finanţarea atacului raider către proiectul „Proiechitate” gestionat de către avocatul Vladislav Roşca. În cadrul acestui proiect gruparea lui Caşcei intenţionează să intre în posesia activelor fondurilor de investiţii şi companiilor fiduciare obţinute în urma privatizării.
  Gruparea lui „Caşcei” fiind certată cu judecătoriile economice, prin intermediul lui Oleg Efrim promovează intensiv lichidarea judecătoriilor economice, cu scopul de a obţine control direct asupra acestor instanţe de judecată.
  Interesul personal al lui Oleg Efrim şi în general a grupării lui „Caşcei” în promovarea aşa- numitei reforme în justiţie nu este altceva decât o modalitate de tip raider de preluare a controlului asupra sistemului judiciar pe care raiderii anterior îl deţineau prin intermediul puterii politice. Acest scop a fost vizibil în cadrul apariţiilor publice a lui Oleg Efrim în special la cea din 22.09.2010 de la Jurnal Tv, acesta fiind însoţit doar de membrii grupării lui „Caşcei”.
  Astfel Oleg Efrim este în mod cert arma secretă a paranoicului Caşcei împotriva instanţelor economice. Aceiaşi “armă secretă” Caşcei a utilizat-o împotriva judecătorului N. Plugari, V. Cherdivară, I. Muruianu şi V. Ignat.
  Declanşând prin intermediul lui Oleg Efrim o operaţiune de preluare directă a controlului asupra justiţiei, lovitura la fabrica de zahăr a fost dată prin intermediul altor personae, de această dată pe prima liniie nu mai găsim pionii tradiţionali V. Ciofu, Marcel Stegărescu, Veaceslav Roşca el şi (Grasu), R. Mutruc ect.
  În cadrul judecătoriilor economice, gruparea lui „Caşcei” precum şi esenţa schemelor frauduloase se depistează deja cu uşurinţă, motiv pentru care în cazul fabricii de Zahăr de la Glodeni lupta se dă la Judecătoriei sectorului Centru, exact după cum prescrie reforma lui O. Efrim.
  În sector, judecătorii înţeleg mai puţine şi merg mai uşor la abuzuri şi mai ales cand omul nu prea cunoaşte esenţa problemei, scapi cu ceva bani mai puţin, diferenţă pe care raiderii şi-o pot trece la venituri.
  Să nu credeţi că marele ideolog a atacurilor raider, Vadim Ciornea este un agramat cu 8 clase de la Săuca, el este jurist în toată firea avându-l pe Efrim în echipă, ar fi pacat ca tocmai Bossul să fie fără diplomă de jurisit.
  În curând echipa reformatorilor justiţiei va apărea în toată splendoarea sa… Nu credem că marele raţionalizator a costurilor judiciare Vadim Ciornea va rata ocazia să se strecoare şi el în politică.
  Pentru a înţelege perspectivele reformei judiciare a lui Oleg Efrim, trebuie să-i vedeţi faţa lui Caşcei…

  Comentariu de HICLEONES — 27/09/2010 @ 08:34 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: