CUGET LIBER-blog public românesc!

13/05/2009

Mancurta cu mutra de zombi,Zinaida Greceanai este candidata comuniştilor pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova


zinaida-1– Mama a doi copii, fostul premier a amenintat ca va ordona deschiderea focului impotriva tinerilor care au participat la protestele din 7 aprilie, de la Chisinau:”Organizatorii celei mai mari crime din istoria Republicii Moldova planuiesc sa se foloseasca vineri si duminica, din nou, de copiii nostri, pentru a organiza de data aceasta un pogrom la sediul Guvernului de la Chisinau (…) Daca se va ajunge la aceasta va fi greu de evitat victime omenesti. Politia va folosi toate metodele necesare pentru apararea ordinii constitutionale in Republica Moldova, inclusiv armele de foc”.Ea este una dintre principalii vinovati de crimele facute impotriva protestatarilor pasnici participanti la protestele din luna aprilie.

Zinaida Greceanai este candidata comuniştilor pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, transmite Unimedia.md. Anunţul a fost facut acum cateva minute de Vladimir Voronin, după o şedinţă a Partidului Comuniştilor. „Zinaida Greceanai este o doamnă competentă şi destoinică pentru funcţia de şef al statului”, a previzat Voronin. Alegerile vor avea loc pe 20 mai.

Născută in Federaţia Rusă

Potrivit biografiei oficiale, Zinaida Greceanai este născută la 7 februarie 1956 in regiunea Tomsc, Federaţia Rusă. A absolvit Colegiul Financiar-Economic din Chişinău şi Universitatea de Stat din Moldova. Specialitatea economist.

După absolvirea Colegiului, din 1974 pină in 1991, activează in funcţia de contabil superior, inspector superior, inspector-revizor superior, şeful secţiei bugetare in Direcţia financiară Briceni.

Din anul 1991 pină in anul1994 este şef al secţiei bugetare – şef adjunct al Direcţiei economico-financiare Briceni, vicepreşedinte-interimar al Comitetului Executiv, raionul Briceni, şef-interimar al Direcţiei raionale finaciar-economice.

Din 1994 pină in 1996 este şef adjunct al Direcţiei generale elaborarea şi analiza bugetului, şef al secţiei bugetelor locale a Departamentului bugetului, Ministerul Finanţelor.

Din 1996 pină in 2000 este şef al Direcţiei generale elaborarea şi sinteza bugetului, director al Departamentului bugetului.

Din 2000 pină in 2001 este viceministru al finanţelor.

In anii 2001-2002 – prim-viceministru al finanţelor.

La 8 februarie 2002, in conformitate cu Decretul Preşedintelui Republicii Moldova, este numită in funcţia de ministru-interimar al finanţelor, iar la 26 februarie 2002 – ministru al finanţelor.

In baza votului de incredere acordat de Parlament, prin Decretul Preşedintelui Republicii Moldova, la 19 aprilie 2005, este numită in funcţia de ministru al finanţelor.

Prin Decretul Presedintelui Republicii Moldova, la 10 octombrie 2005, este numita in functia de Prim-viceprim-ministru.

La 31 martie 2008, in baza votului de incredere acordat de Parlament, a fost aleasă Prim-ministru al Republicii Moldova.

sursa: www.ziua.ro

Anunțuri

3 comentarii »

  1. ce moaca are 😀

    Comentariu de Bigboss — 13/05/2009 @ 15:46 | Răspunde

  2. eeeee….. îmi pare rău…. nu e frumos să critici exteriorul unui om în dependenţă de faptele lui… se referă şi la autorul articolului şi la bigboss…

    Comentariu de Cristina — 15/05/2009 @ 16:43 | Răspunde

  3. 😀 Pai nu vezi ce mutra are ? Tocmai trec fiori cand te uiti la ea,parca e din filmurile astea horror,de groaza :)Arata dupa cum e si caracterul ei,ce mama poate sa dea ordin ca sa fie impuscati protestatarii care precis ca sunt de varsta copiilor ei ?

    Comentariu de Alex — 15/05/2009 @ 16:53 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: