CUGET LIBER-blog public românesc!

18/03/2009

ATACURILE „CORPORATE RAIDING” IAU AMPLOARE!


„RAIDERII” AU GASIT O NOUA VICTIMA – „AVICOLA BUCOVAT”

In Republica Moldova, tara pretins democratica, incep sa se inteteasca atacurile ce au un singur obiectiv: preluarea abuziva a bunurilor unor companii de renume care nu au incercat decat sa isi desfasoare onest activitatea. Dar dupa evenimentele ingrijoratoare care se intensifica pe zi ce trece, se pare ca acest lucru a devenit pur si simplu imposibil.
In loc sa se incerce innabusirea atacurilor de tip „coprorate raiding”, acestea sunt din ce in ce mai vehemente si elocvente. Fenomenul de „corporate raiding”, care incalca orice lege internationala permisa si desconsidera in mod evident drepturile omului, se impanzeste cu repeziciune in tara basarabeana.
Evenimentele din ultimele zile, privind actiunile dubioase la adresa unei companii importante – „AVICOLA BUCOVAT” S.A. – ne edifica faptul ca fenomenul „corporate raiding-ul” a devenit mai rau decat ciuma: se intinde cu o repeziciune uimitoare iar cei prinsi in el nu mai au nici o scapare. Ce e mai grav e ca acest tip de jaf se manifesta prin folosirea puterii in stat, pentru ca anumite grupuri de interse cu mari influente in lumea politica si in institutii statale sa poata intra in proprietatea unor companii private si a bunurilor lor de mare valoare, care le apartin de drept.
In urma cu cateva zile, la „AVICOLA BUCOVAT’ S.A. s-a incercat un astfel de atac tip „raider” (acest lucru poate fi amplu demonstrat, cu documente si chiar cu imagini video), existand tentativa de inducere in eroare a o parte din actionarii acestei companii, ajungandu-se chiar la amenintarea lor, tocmai pentru ca grupari criminale de tip „raider” sa poata acapara nemijlocit bunurile companiei numite mai sus.
S-a identificat (lucru care va fi demonstrat cu argumente bine fondate) ca in spatele acestui tip de atac, se afla cert o grupare criminala interesata in companie, descoperindu-se ca printre „harnicii” executanti ai acesteia se numara Ruslan PURICE, pretins director la „EMIS Consulting” S.R.L. (spunem asta pentru ca acesta a refuzat sa prezinte vreo imputernicire referitoare la functia sa de conducere) si avocatul Vladislav ROSCA.
Vladislav ROSCA, care se considera un avocat de renume, a reusit anterior sa induca in eroare o parte din actionarii minoritari ai S.A. „AVICOLA BUCOVAT”, „smulgand” de la acestia o serie de imputerniciri. Procurile au fost redactate pe numele pretinsului avocat, acesta primind drepturile de a reprezenta interesele actionarilor care l-au imputernici în fata S.A. „AVICOLA BUCOVAT”, a organelor de drept, a instantelor judecatoresti, precum si în fata altor autoritati publice. Astfel, prin acest diligent executant criminala s-a straduit sa organizeze „teatrul” acapararii pentru ca totul sa capete aparenta legalitatii.
În prealabil, gruparea criminala amintita mai sus, în special executantii ei mentionati mai sus, „soldateii de plumb” cum i-am mai putea numi, au convocat pentru ziua de 02.03.2009, ora 10:00 adunarea generala extraordinara a actionarilor S.A. „AVICOLA BUCOVaT”. In convocare au indicat clar ca aceasta a fost facuta la cerearea actionarilor „EMIS Consulting” S.R.L. si „DIAGARAS” S.R.L., care aparent detin 87,98% din capitalul social al societatii. Important de precizat este faptul ca intrunirea a fost convocata la adresa str.Alexandru cel Bun, 44, Municipiul Chisinau.
Pe ordinea de zi se specificasera, in convocator, subiecte importante: „aprobarea Statutului Societatii redactie noua; alegerea membrilor Consiliului Societatii si stabilirea cuantumului retributiei muncii lor; alegerea (numirea directorului Societatii) si stabilirea cuantumului retributiei muncii lui; alegerea membrilor Comisiei de cenzori si stabilirea cuantumului retributiei muncii lor; alegerea organizatiei de audit si stabilirea marimii retributiei serviciilor ei; privind recunoasterea convocarii adunarii intemeiata si compensarea cheltuielilor din contul societatii; privind modul de autentificare a procesului-verbal al adunarii”.
La data de 02.03.2009, ora 09:00, o parte din actionarii minoritari ai S.A. „AVICOLA BUCOVAT” s-au prezentat la adresa indicata in convocare – str.Alexandru cel Bun, 44, Municipiul Chisinau. Insa, la un moment dat, s-a apropiat de grup o persoana necunoscuta care a comunicat actionarilor prezenti ca adunarea generala extraordinara se va desfașura la adresa din str.Armeneasca, 100, Municipiul Chisinau, alta decat cea din convocare. Ca urmare, toti actionarii prezenti au plecat la adresa comunicata de acea persoana.
Dar istoria de abia a inceput. Ajungand la adresa indicata, ationarii au avut surpriza sa cosntate ca incaperea destinata reuniunii adunarii generale a „AVICOLA BUCOVAT” era prea mica pentru numarul de persoane prezent. Dar se pare, ca nedumeritii actionari au avut parte de un „ghid” foarte binevoitor, aparent. In incapere se afla o persoana care a comunicat actionarilor ca este director la „EMIS Consulting” S.R.L. si care totodata s-a scuzat pentru „inconvenientil” aparut, legat de spatiul neincapator.
Cum actionarii au cerut lamuriri privind schimbarea adresei de desfasurare a sedintei, pretinsul director le-a explicat ca la sediul „AVICOLA BUCOVAT” S.A. intrunirea nu putea avea lor, pe motiv ca administratia nu a permis acest lucru si atunci ar fi aparut osbtacole in buna desfasurare a adunarii. Mai mult decat atat, „indrumatorul” a rugat actionarii sa paraseasca incaperea pentru ca adunarea sa poata avea loc afara, deoarece in camera respectiva conditiile erau improprii.
Necunoscand numele persoanei care le tot dadea indicatii actionarii i-au solicitat sa-si dezvaluie identitatea si functia. Aceasta s-a prezentat ca fiind Ruslan PURICE, este director la „EMIS Consulting” S.R.L., dar a refuzat sa prezinte dovezi sau imputerniciri care il atestau in acea functie. Ruslan PURICE a preferat doar sa asigure verbal actionarii ca el este imputernicit in mod legal din partea „EMIS Consulting” S.R.L., ca director, si si-aanuntat intentia de a nu mai pierde vremea si atrece trece direct la subiect. El a specificat actionarilor ca in acel moment era necesara numai alegerea directorului „AVICOLA BUCOVaT” S.A. urmand ca in alta zi sa aiba loc o adunarea generala in care se vor discuta si celelalte subiecte specificate pe ordinea de zi.
Actionarii minoritari au refuzat insa sa actioneze in modul sugerat de pretinsul director de la „EMIS Consulting” S.R.L., Ruslan PURICE, si au cerut sa li se creeze conditiile propice pentru o buna desfasurare a adunarii generale, insa acesta isi stia propriul interes si a continuat sa insiste in a fi ales ca director al „AVICOLA BUCOVaT” S.A.
Astfel, aparitia unui conflict intre Ruslan PURICE si actionarii prezenti a fost iminenta. Acestia din urma nu renuntau la ideea de a li se crea conditiile adecvate pentru desfasurarea adunarii generale si nu admiteau abateri de la reguli. In cele din urma vazand ca sunt indusi in eroare de asa-zisul director, actionarii au decis sa redacteze un act in care au fost descrise evenimentele întamplate la pretinsa adunare, care numai legala nu putea fi considerata. In final, actionarii au semnat actul intocmit. In acest timp insa Ruslan PURICE a ieșit din încaperea sediului unde fusese deviata adunarea (str.Armeneasca, 100, Chisinau) deplasandu-se intr-o directie necunoscuta. Trebuie retinut ca au existat chiar amenintari din partea dlui PURICE acesta sustinand ca poate hotara si fara cei prezent (va vom prezenta ulterior dovezi clare prin imagini video).
Numele lui Vladislav ROSCA a aparut si el in discutie, cei care ii acordasera increderea si il imputernicisera sa decida in numele lor manifestandu-si nemultumirea legata de absenta acestuia de la pretisna adunare, desi numitul avocat ar fi trebuit sa nu lipseasca, el reprezentand interesle a o parte din actionarii in cauza.
In materiale ulterioare va vom prezenta ample dovezi prin care se arata cum actionarii l-au imputernicit pe Vladislav ROSCA, documentele fiind redactate si autentificate in fata notarilor.
Cum au vazut ca pretinsul director Ruslan PURICE a sters pur si simplu putina nemaivand gand sa se intoarca, actionarii au parasit indignati si dezamagiti locul cu pricina, iar adunarea preconizata nu a avut loc.
Printre actionarii prezenti si care au semnat si actul constatator numit mai sus s-au numart si Salcoci Petru, Salcoci Ștefan, C.F. „Europa-Trust” S.R.L., Sîrbu Nicolae, Boian Petru, Dediu Andrei, Barbos Ivan, Coretchi Dormidon, Proca Parascovia, Proca Larisa, Darii Vasile, Eni Larisa, Ciobanu Gavriel, Dragutan Tatiana, Dulghieru Vasile, Alexandru Cudinov.
Acestea fiind prezentate (si este numai inceputul din periplul acestui nou caz de atac tip „raider”) consideram ca nu este gratuit atunci cand afirmam ca executantul gruparii criminale Ruslan PURICE intentiona sa asigure acesteia obtinerea conducerii la „AVICOLA BUCOVAT”. Nu putem trece cu vederea insistenta acestuia de a fi ales de actionari ca directorul al „AVICOLA BUCOVaT” S.A..
Din faptele intamplate, puse cap la cap putem trage o singura concluzie: adunarea a fost una formala, raiderii nu intentionau de a o desfasura in realitate si nu s-au asteptat la participarea actionarilor. De aceea nici nu au inchiriat o sala corespunzatoare pentru petrecerea adunarii, sau poate acea sala nici nu a fost macar inchiriata.
La fel, nu a fost asteptat nici prezenta actionarilor care l-au imputernicit pe Vladislav ROSCA, acesta folosindu-se abuziv de încrederea clientilor sai.
Scopul adunarii a fost evident: inlaturarea frauduloasa a conducerii societatii „AVICOLA BUCOVAT”.
In materiale ulterioare, pe care vi le vom prezenta in cel mai scurt timp, veti afla despre curajul unor judecatori care refuza sa fie influentati de gruparile de raideri si inca mai cred in justitie, despre victimile atacurilor criminale si persecutiile suferite de ele, precum si despre tertipurile executantilor gruparilor criminale de a pune mana pe „AVICOLA BUCOVAT” SA.
(va urma)

www.hicsuntleones.eu, www.hicsuntleones.lx.ro

Anunțuri

1 comentariu »

  1. FYI
    amadeus certain

    Comentariu de George — 19/03/2009 @ 18:33 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: