CUGET LIBER-blog public românesc!

12/11/2008

Restrictii la iesirea din Republica Moldova pentru detinatorii de dubla cetatenie – romana si moldoveana

Filed under: Stiri — Alex @ 16:45
Tags: , , , ,

pasaportPersoanele care detin dubla cetatenie, moldoveana si romana, nu mai pot iesi din Republica Moldova decat pe baza pasaportului romanesc, valabil, sau a Titlului de calatorie, document eliberat de Sectia consulara, anunta Ambasada Romaniei de la Chisinau, citata de Agerpres. Potrivit Ambasadei, persoanele cu dubla cetatenie, care detin pasapoarte romanesti expirate, adeverinte sau certificate constatatoare ce atesta cetatenia romana sau certificate de nastere romanesti, nu mai pot iesi pe baza acestora din Republica Moldova.

Ambasada Romaniei la Chisinau sfatuieste persoanele aflate intr-o asemenea situatie, care doresc sa calatoreasca in Romania, sa se prezinte la Sectia Consulara din str. Vlaicu Parcalab nr. 39, ghiseul nr.6, zilnic, intre orele 8,00-16,00, in vederea eliberarii de Titluri de calatorie. Pentru obtinerea Titlului de calatorie trebuie depuse doua fotografii color, tip pasaport (3,5×4,5), originalul si copia documentului care atesta cetatenia romana (pasaport romanesc expirat, buletin sau carte de identitate, valabile sau expirate, adeverinta sau certificat constatator, certificat de nastere romanesc) precum si o taxa consulara de 50 dolari.

Intr-un alt comunicat, Ambasada Romaniei in Republica Moldova face precizari in privinta actelor necesare cetatenilor romani cu domiciliul sau cu resedinta in Republica Moldova, dar si in legatura cu locul unde vor fi amplasate sectiile de votare pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008. Astfel, cetatenii romani cu domiciliul in Republica Moldova pot vota pe baza pasaportului simplu (culoare bordo), valabil, in care este facuta mentiunea ca titularul documentului are domiciliul in Republica Moldova. Cetatenii romani cu resedinta in Republica Moldova pot vota cu pasaportul simplu, valabil, insotit de permisul de sedere, valabil, eliberat de autoritatile competente si care dovedeste stabilirea resedintei in aceasta tara. Ambasada Romaniei atentioneaza totodata ca, in conformitate cu prevederile legislatiei, nu se va putea vota pe baza actelor temporare de identitate cum este Titlul de calatorie. Cetatenii romani cu domiciliul in Republica Moldova vor putea vota la cele patru Sectii care vor fi deschise la Ambasada Romaniei si la Sectiile Consulare situate pe strazile Vlaicu Parcalab si Grigore Ureche. Votarea va incepe la ora 7,00 si se va desfasura pana la ora 21,00 cand Sectiile de votare se inchid. Persoanele care la ora 21,00 se afla in totusi in perimetrul interior al Sectiei de votare vor putea sa-si exercite dreptul la vot, se precizeaza in comunicatul Ambasadei Romaniei in Republica Moldova.

sursa :  http://www.ziua.net

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: