CUGET LIBER-blog public românesc!

08/10/2008

Ruşii ne profanează mormintele eroilor !


In Transnistria a fost inaugurat complexul memorial de la Bender (Tighina) dedicat ostasilor rusi care au luptat si murit in aceasta zona in intreaga istorie, informeaza Novai Reghion, citata de Agerpres. Constructia monumentului inceputa in februarie 2007 s-a facut prin profanarea cimitirului romanesc „General Dragalina”, unde erau ingropati 333 de soldati romani cazuti in al doilea razboi mondial.Complexul, care cuprinde un arc de triumf dedicat victoriei ruse impotriva armatei otomane, 249 de palci de granit cu numele a 4740 de soldati, 10 monumente de generali, o placa de granit in „memoria soldatilor francezi cazuti in lupta cu armata romana in 1919” si un obelisc dedicat soldatilor rusi cazuti in zona intre 1941 si 1944, a fost inaugurat in prezenta reprezentantului Casei Romanovilor, Aleksandr Zakatov, care i-a decorat pe liderii transnistreni cu ordinul Sf. Ana.La ceremonie au mai participat Viktor Posohov, atamanul cazacilor ucrainieni, si presedintele partidului rusesc „Uniunea Populara” Serghei Baburin.Baburin a declarat in timpul discursului sau ca ridicarea acestui monument este „unul dintre cele mai importante momente ale renasterii Rusiei din ultimii 20 de ani” iar liderul tansnistrean, Igor Smirnov a subliniat faptul ca momunentul a fost ridicat pentru a cinstii „memoria istorica care a dat puteri populatiei locale de a-si apara dreptul de a vorbii limba materna” (limba rusa).

Ramasitele soldatilor romani, scoase cu buldozerul

In timpul aceluiasi discurs cimitirul in care erau ingropati eroii romani afost catalogat drept un „cimitir in paragina ” ce a fost doar renovat in timpul inaltarii monumentului. Foarte frumos, numai ca renovarea despre care a vorbit Smirnov s-a facut cu buldozerul, prin scoaterea trupurilor celor 333 de soldati romani la suprafata si prin distrugerea crucilor puse la capataiul lor.Liderul separatist a reafirmat apartenenta „poporului” pe care il reprezinta la marele Imperiu Rus al carui scop etern a fost apararea individului. „Puterea marii Rusii rezida in faptul ca ea si acum apara pacea pe pamant, ii apara pe oameni, dar nu nationalitatile”, a subliniat Smirnov.Desigur probabil ca taranii romani care erau pusi sa traga carele cu provizii ale „glorioasei armate ruse” in timpul „micilor” incursiuni ale acesteia in sudul Dunarii, ar putea oricand sa conteste spusele liderului separatist. Asta ca sa nu mai vorbim ca, majoritatea popoarelor care au fost lasate de Dumnezeu in preajma marelui Imperiu Rus isi amintesc cataclismele provocate de „migratiile” armatei rusesti catre centrul Europei.Cat despre monumentele dedicate soldatului rus, aceste popoare s-au obisnuit sa le vada, pentru ca ridicarea de monumente omagiare este lucru pe care armata rusa stie sa-l faca cel mai bine, mai bine decat orice altceva, chiar si decat distrugerea infrastructurii, economiei si a oricarei forme de individualitate din sufletul popoarelor care au onoarea de a o „gazdui”.

sursa :  http://www.ziua.net/news.php?data=2008-10-08&id=14093

 

 

 

Reclame

4 comentarii »

 1. Salut,
  se pare ca facem acelasi lucru. Sper sa nu fie o problema?

  Comentariu de Oleg — 08/10/2008 @ 16:38 | Răspunde

 2. Inseamna ca suntem intr-un gand 🙂 Cum sa fie probleme ? Asa mai multa lume va afla,cu cat mai multi,cu atat mai bine 😉

  Comentariu de Alex — 08/10/2008 @ 17:19 | Răspunde

 3. Permite-mi să preiau şi la mine. Nenorociţii dreq!

  Comentariu de Robintel — 09/10/2008 @ 11:43 | Răspunde

 4. Nenorociti e putin spus,jegosii astia toata istoria si-au cladit-o peste mormintele noastre.Nu e prmul caz,aici in Moldova de Est sunt o multime de morminte peste care hahalerele astea de rusi imputiti au ridicat palate „de cultura”.cinematografe si sali de dans.

  Comentariu de Alex — 09/10/2008 @ 13:53 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: