CUGET LIBER-blog public românesc!

08/05/2008

Republica Moldova – o aderare imposibila la UE

Filed under: Stiri — .. @ 19:10
Tags: ,

     

Moldova nu are sanse reale la integrarea europeana, uitandu-se cu un ochi la Rusia si cu unul la Uniunea Europeana, aceasta a fost singura concluzie trasa la Bruxelles.

Eurodeputatul roman Titus Corlatean, de la socialisti, a afirmat ca, Republica Moldova nu se afla pe lista de prioritati a responsabililor europeni de la Bruxelles si a vorbit despre necesitatea ca liberalii si socialistii din Parlamentul European sa incerce sa aduca Republica Moldova in atentie. Titus Corlatean, in exclusivitate pentru Deustche Welle, despre ceea ce ar trebui facut de catre partidele politice de la Chisinau :

“Daca ei vor avea intelepciunea sa genereze prin discutii cu toate partidele politice pro-democratice, pro-europene o platforma ceva mai larga, necomunista, cu orientare clara si nu doar declarativa, europeana, cu actiuni concrete de reforma in Republica Moldova, atunci ei vor putea genera o alternativa democratica si europeana la actuala putere comunista.”

Veniti de la Chisinau, presedintele Aliantei `Moldova Noastra`, Serafim Urechean, presedintele liberalilor moldoveni, Mihai Ghimpu, si primarul independent al Chisinaului, Dorin Chirtoaca, au recunoscut ca pe langa numeroasele reforme democratice si economice pe care Republica Moldova le mai are de facut, conflictul din Transnistria este un obstacol de netrecut in calea integrarii europene.

`Nu cred ca Europa ne va accepta cu tancurile si cu baza militara a Rusiei` – a spus Mihai Ghimpu si care a acuzat guvernul presedintelui Voronin de confiscare a ideii aderarii la UE. Ghimpu a spus la Bruxelles ca  Voronin blocheaza de fapt procesul de pregatire a tarii si reformele cerute de UE.

Liderul liberalilor europeni, Graham Watson a sustinut nevoia unui „management mai bun si hotarare in aplicarea reformelor pentru ca acestea sa reuseasca” declarand ca „urmatorii ani vor arata daca Republica Moldova pune pe primul plan aplicarea reformelor in teren si nu o simpla retorica a schimbarii atunci cand isi defineste prioritatile.”

La sfarsitul conferintei, unul dintre participanti a criticat proasta organizare a evenimentului. In opinia sa, trebuia mai intai o prezentare adecvata, si anume un proiector, o prezentare in power point care sa indice harta Republicii Moldova, locurile unde sunt minoritati nationale, neintelegand daca este vorba de un conflict etnic sau politic.

 

Victor Iulian Tuca

Sursa  http://www.dw-world.de/dw/article/0,2144,3323377,00.html

 

Anunțuri

9 comentarii »

 1. ROMÂNIA = UE !

  Comentariu de toma ursu — 11/05/2008 @ 18:31 | Răspunde

 2. poti sa`mi dai adresa ta de mail, eventual si id-ul de la YM sau ceva.. vreau cumva sa vorbesc cu tine

  Comentariu de eu — 11/05/2008 @ 19:07 | Răspunde

 3. Catre eu : Daca m-ai avut pe mine in vedere iata mail-ul meu amadeuscertain@gmail.com

  Comentariu de Alex — 12/05/2008 @ 17:42 | Răspunde

 4. cine vrea asa kakat comunist stalinist si criminal in comunitatea europeana ? NIME !

  E suficent sa te uiti la obrazul dictatorului comunist stalinist Voronin ca sa ti dai seama ce fel de populatie are acel stat fantoma infintat pe teritoriu altei tari ,comunista ,criminala, proasta si hada ca si el dictatorul comunist stalinist si leninist !

  Comentariu de Mr. Smile. Toronto CAN. — 16/05/2008 @ 14:41 | Răspunde

 5. Eu tot timpul ma intreb de ce liderii politici din Moldova continue sa duca lumea in eroare ca vom adera la UE,daca mai multi oficiali din UE au spus ca noi niciodata nu vom adera,ca nici in planuri nu suntem,stie cineva raspunsul ?

  Comentariu de Alex — 16/05/2008 @ 18:54 | Răspunde

 6. Haaaaaaaaaaaaa ! de ce liderii … Lideriiiiiiiiiiiiiiiii Alez ??

  Maaaaaa baiete,voi nu aveti lideri,ci niste dictatori, criminali,teroristi,lingai ,calai si nemernici comunisti stalinisti leninisti !

  For more information visit www. cia.file 71799zp. The most criminals ,terrorists ,dictators in the world .

  Comentariu de OLAW D. California USA. — 17/05/2008 @ 01:24 | Răspunde

 7. De ce ?????????????????????????????????????????????????

  Sa va poata manipula ,controla si ca sa si instaleze oamenii ,teroristii lor potriviti la locuri potrivite ca teroarea ,genocidul sal inceapa !

  Comentariu de OLAW D. California USA. — 17/05/2008 @ 01:33 | Răspunde

 8. Posibil si din cauza asta,insa cred ca este altceva la mijloc.

  Comentariu de Alex — 17/05/2008 @ 22:14 | Răspunde

 9. TREBUIA SA ZIC CA DIN MIILE SI SUTELE DE MII ALEG UNA,DAR E FT. BINE CA UNII DINTRE VOI LE STITI .

  BASARABIA RUPTA DIN TRUPUL TARII DE CATRE CEEA MAI CRIMINALA ,SPURCATA NATIUNE RUSIA ,CARE SE AFLA MAI BINE DE 60 DE ANI ,CU STATUT DE SIMPLA GUBERNIE RUSEASCA IN COMPONENTA INPERIULUI LENINIST COMUNIST STALINIST ,O ADEVARATA INCHISOARE A UNEI POPULATIE MAJORITARA CE HABAR ,ORI NICI NUI PASA CE IA ESTE.

  Comentariu de OLAW D. California USA. — 18/05/2008 @ 01:21 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: