CUGET LIBER-blog public românesc!

27/03/2008

Secretul lui Voronin

Filed under: dosare ultrasecrete,Stiri — Alex @ 11:09
Tags:

                                                                                                   sv.jpg

Secretul lui Voronin

O parte a familiei actualului presedinte de la Chisinau s-a refugiat in Romania, unii dintre membrii familiei Voronin devenind luptatori cu arma in mana impotriva comunismului * Ramura familiei Voronin ramasa dincolo de Prut a fost supusa reeducarii comuniste si spalarii creierului

In Basarabia romana, sovieticii au intreprins un experiment de spalare a creierelor si sufletelor cu scopul de a sterge complet identitatea nationalilor romani. Exemplul cel mai elocvent este chiar presedintele de la Chisinau, comunistul Vladimir Voronin. Desi roman get-beget, el uraste azi Romania si considera tricolorul drept „un steag fascist”. La randul ei, noul premier comunist de la Chisinau, Zinaida Grecianii, ales recent de Voronin, este o clona feminina a acestuia. Cu toate ca s-a nascut practic in Gulag, in regiunea Tomsk din Siberia, unde parintii ei fusesera deportati de sovietici, ea este acum fruntasa a Partidului Comunistilor si declara ca vorbeste limbile oficiale ale Republicii, rusa si „moldoveneasca”. ZIUA a descoperit ca unchiul lui Voronin a fost luptator al rezistentei anticomuniste din munti. Drama familiei Voronin este drama Romaniei mutilate, si azi, de comunism.

sv1.jpg

Matusa lui Voronin din Brezoaiele

In 2004, in satul Camarasu, comuna Brezoaiele, judetul Dambovita, prin campia Vlasiei la aproximativ 35 de km de Bucuresti s-a prapadit sora mamei lui Voronin, Domnica Sarbu. Matusa presedintelui moldovean traia in conditii mai mult decat modeste. Domnica era vizitata din cand in cand de la Bucuresti de oameni de-ai lui Voronin, care ii aduceau medicamente sau bani de lemne. Locuia intr-o darapanatura, o bojdeuca cu prispe moldovenesti acoperita cu carton gudronat, asezata intre biserica si cimitir. Pe pereti covoare si stergare moldovenesti, multe icoane, fotografii si un calendar bisericesc. Sora mamei lui Voronin canta in strana si era foarte bisericoasa. „Tanti Domnica” este cea care l-a crescut pe Vova, nepotelul Vladimir. Vladimir Voronin.

Un produs al „reeducarii”

Voronin se trage dintr-un neam curat romanesc, o familie renumita de oameni bogati si respectati. Domnica si Isidor Sarbu, bunicul lui Voronin, faceau parte dintr-o familie numeroasa: zece frati. Cinci baieti si cinci fete. Bunicul sau a fost deportat de rusii bolsevici, i-a fost confiscata averea si familia i-a fost rupta si risipita. Isidor Sarbu, primar al regimului Antonescu in Transnistria, in perioada 1942-1944, i-a blestemat pe comunistii rusi si a fugit in Romania unde a ajuns luptator cu arma in mana in muntii Oasului. Nepotelul a intrat pe mana rusilor care i-au aplicat „reeducarea”, i-au schimbat numele de familie cu unul rusesc – Voronin – cioroi pe romaneste, si l-au transformat intr-un mancurt – nume care exprima tipologia slugii resentimentare la adresa propriului neam. Fenomenul Stockholm se numeste complexul apropierii dintre victima si calau, observat si catalogat psihopatolog in cazurile de ostateci rapiti de teroristi care ajung sa se ataseze atat de mult de tortionarii lor incat sunt gata chiar sa-si dea viata de bunavoie pentru a-i salva pe teroristi.

sv2.jpg

Complexul Stockholm si experimentul Pitesti

Viata familiei Voronin este povestea unei drame teribile – este drama sfasierii neamului romanesc de catre invadatorii rusi. Cazul lui Voronin este cu atat mai tragic cu cat insusi presedintele Voronin este rezultatul unui experiment diabolic, pus in practica de rusi in Romania sub numele de „experimentul reeducarii”. Reeducarea a fost initiata ca o actiune cu caracter „secret”, chiar „strict secret de importanta deosebita” – dupa cum atesta documentele care se refera la acest fenomen chiar si mai tarziu in epoca. Fenomenul reeducarii s-a petrecut intr-un regim de control total efectuat de consilierii sovietici care dirijau, indrumau si supravegheau. Experimentul reeducarii avea drept mecanism central transformarea victimelor in tortionari, transformare pe care nu o puteau doar mima, ci trebuiau sa o probeze tortionandu-si proprii lor colegi de suferinta iar actiunea a fost de mare amploare si intensitate, procesul reeducational desfasurandu-se in Romania in numeroase puscarii politice, fiind vizati cu precadere legionarii, care trebuiau sa fie „franti” si „intorsi” prin metode sofisticate inventate si controlate de medici si generali special veniti de la Moscova pentru a supraveghea stiintific „cercetarea”. Scopul experimentului, conform principiilor leniniste era schimbarea si lepadarea convingerilor si ideilor politice si religioase ale detinutilor, pentru a se obtine in cele din urma alterarea personalitatii pana la punctul obedientei absolute. Este considerat a fi cel mai mare si cel mai intensiv program de spalare a creierului prin tortura din blocul de Est. Partea extrema a reeducarii s-a numit experimentul Pitesti (reeducarea violenta fizic, mental si moral) care a avut loc in Romania intre 1949-1952, in cadrul caruia victimele erau silite sa devin” de la un punct incolo, calai.

sv3.jpg

Principiul „preschimbariii”

Principiul „reeducarii” functioneaza si el pe doua planuri – cel al aplicarii violente si bruste, prin teroare, si cel al desfasurarii sale in „lentoare”, „istoric”, ca o evolutie necesara prin care popoare intregi se schimba, se „reformeaza”, isi schimba cadrele de vietuire traditionale. Eliminarea si distrugerea intimitatii umane a fost un mijloc de control care ajunsese sa fie exercitat in mod violent asupra constiintei in mod direct. Intoarcerea pe dos a sufletului uman urmarea pervertirea constiintei, detinutii fiind obligati prin tortura sa se identifice cu limita de jos a patimilor silnice. In Coreea si Vietnam s-a mai pus in aplicare acest program in formele sale extreme, care includeau torturi teribile, tot de catre psihologi si specialisti scoliti la Moscova. Supliciile ingrozitoare la care au fost supusi cei care au trecut prin acest „experiment” fac parte din mecanismele deformatoare ale unei ideologii a „preschimbarii”, a intoarcerii pe dos – revolovo- adica revolutie, careia i-a cazut victima si romanul neaos Sarbu, devenit Voronin.

Bunicul, luptator in rezistenta din munti

Domnica s-a nascut la Corjova, Dubasari. Parintii i-au fost deportati de regimul comunist pentru ca nu vroiau sa dea pamantul in colhoz. Tatal sau, Isidor, un roman brav si puternic, a fost dus in Siberia. Isidor a reusit sa scape, fugind din lagarul de concentrare, traversand Rusia mii de kilometri pentru a se intoarce in Basarabia. Fratii sai, deportati de asemenea, au pierit. O parte a familiei Sarbu a fost evacuata in 1944 in Romania cand rusii navalesc si ocupa Basarabia. Domnica Sarbu va fi alaturi de tatal sau care ajunge sa lupte cu arma in mana impotriva invadatorului rus in cadrul rezistentei anticomuniste din muntii Oasului. Dupa moartea lui Dej, Isidor Sarbu se stabileste in comuna Brezoaiele impreuna cu ce mai ramasese din familie, si unde-i pot fi gasite si azi urmele.

Victor RONCEA

sursa http://www.ziua.net/display.php?data=2008-03-27&id=235180

Reclame

3 comentarii »

 1. asta raie comunista stalinista este un criminal si dictator nu un luptator ca cei din care se trage.

  nare el zile multe,zilele lui sunt numarate,dar ma mira faptul cum ca copii lui ii zic tata.

  si dictatorul ceausescu a avut copii pe care ia crescut in lux palate,de soarta lor se stie acum ,alt fapt care iar ma mira,cum ca copii lui nu stiu asta .

  singura concluzie pe care o am ,este, ca acesta criminal si dictator crescut in laboratoarele comuniste criminale sovietice ,sio fi expermentat proprii sai copii asemenea si chear in aceleasi laboratoare unde a stat si el .

  Comentariu de ionel timis .motreal, canada — 29/03/2008 @ 01:21 | Răspunde

 2. hghg

  Comentariu de dumitrub ion — 25/04/2008 @ 23:11 | Răspunde

 3. ma numesc dumitru ion danut sunt fotograful din comuna brezoaiele judet danbovita am cunoscuto pe tanti domnica a locuit la noi dupa cum spunea bunica mea la anceput cand a venit an sat am cunoscuto chear foarte bine era o femeie extraordinara a botezat copii la noi la brezoaiele sat camarasu ma puteti contacta la nr 0245715585

  Comentariu de dumitrub ion — 25/04/2008 @ 23:15 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: