CUGET LIBER-blog public românesc!

19/03/2008

Olle,olle,Tarlev nu mai e !

Filed under: stirea zilei — Alex @ 12:16

                                                                                       adiopica-tarlev.jpg    

  Premierul moldovean a demisionat astăzi în timpul şedinţei Guvernului. Potrivit unor informaţii de ultimă oră, preşedintele moldovean, Vladimir Voronin, a participat la şedinţa de azi a Guvernului, în cadrul căreia a acceptat demisia cabinetului de miniştri. Versiunea oficială este că premierul Tarlev ar fi demsionat din proprie iniţiativă, însă, potrivit unor surse, acesta ar fi fost forţat să demisioneze. În următoarele zile, Vladimir Voronin urmează să demareze procedura de desemnare a unui nou prim-ministru.După şedinţa Guvernului, preşedintele Vladimir Voronin a acceptat demisia lui Vasile Tarlev, i-a mulţumit acestuia pentru „serviciile aduse Republicii Moldova şi pentru munca depusă în calitatea de şef al Guvernului”. „Nu cred că altcineva ar fi reuşit să obţină performanţele pe care le-a înregistrat Vasile Tarlev, atât timp cât s-a aflat la şefia Guvernului. Însă, a trecut deja o perioadă foarte lungă şi este necesar să fie dat un nou imbold dezvoltării Republicii Moldova”, a precizat Voronin. La rândul său, premierul demisionat i-a mulţumit lui Voronin şi partidului comuniştilor pentru încrederea acordată în perioada în care acesta a deţinut funcţia de şef al Cabinetului”, subliniind că este dispus să acorde asistenţă noului Executiv. Deocamdată nu se ştie numele succesorului lui Vasile Tarlev. Chiar dacă Vladimir Voronin a sugerat, în cadrul şedinţei Guvernului că noul premier va fi o persoană tânără, sursele noastre ne informează că şeful statului ar putea opta pentru actualul vicepremier Victor Stepaniuc, ex-deputat comunist pe listele PCRM, unul din promotorii înverşunaţi ai moldovenismului primitiv, sau Zinaida Greceanîi, vicepremier şi, prin cumul, ministru al Finanţelor. Vom reveni cu detalii.  

 Igor Burciu                                                                      

                                                                                                           sursa   presa md.

Anunțuri

2 comentarii »

 1. http://analizemd.blogspot.com/

  Comentariu de alex — 19/03/2008 @ 14:16 | Răspunde

 2. În cadrul unui interviu acordat unui post privat de televiziune, Vasile Tarlev a declarat că a fost impus de situaţie să demisioneze, sugerând că acest lucru i-ar fi fost cerut de preşedintele Vladimir Voronin.

  Fiind întrebat care este cauza adevărată a demisiei sale şi dacă într-adevăr a obosit într-atât cât să se retragă, premierul în exerciţiu, Vasile Tarlev a afirmat că cuvintele preşedintelui Vladimir Voronin, precum că el şi-a dat demisia din cauza oboselii acumulate pe parcursul acestor ani, au fost interpretate greşit de presa de la Chişinău.

  „Uitaţi-vă la mine! Par a fi obosit? O persoană la doar 40 de ani nu are cum să fie obosită. Am demisionat din cu totul alte motive, dintre care cea mai importantă ţine de schimbarea situaţiei interne, care necesita o schimbare. Şi în atare situaţie, eu am fost impus să demisionez”, a precizat Tarlev.

  SURSA : http://www.presa.md/content.php?goto=news&do=show_news&category_id=1&news_id=7091

  Comentariu de Alex — 24/03/2008 @ 15:33 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: