CUGET LIBER-blog public românesc!

12/03/2008

Ascultătorii postului de radio „Vocea Basarabiei” sunt intimidati de catre SIS

Filed under: Stiri — Alex @ 10:03

Mai mulţi participanţi la emisiunea „Forum” difuzată zilnic la postul „Vocea Basarabiei” au declarat că au fost vizitaţi, contactaţi şi citaţi de colaboratori ai Serviciului de Informaţii şi Securitate, ai Procuraturii şi Poliţiei, cerându-li-se să se prezinte pentru a depune explicaţii în legătură cu opiniile expuse în cadrul emisiunii interactive „Forum”, transmite Info-Prim Neo cu referire la un comunicat de presă al fondatorilor staţiei. Potrivit sursei citate, aceasta demonstrează că serviciul de securitate al statului şi toate structurile de forţă sunt folosite de regimul de la guvernare în calitate de poliţie politică mobilizată cu tot arsenalul ei la lupta împotriva instituţiilor de presă incomode.

Autorii comunicatului constată cu îngrijorare, că în 2008, ca şi în 2002, când „Vocea Basarabiei” a fost interzisă de regimul comunist, ca şi în 2004 sau 2006, regimul Voronin demonstrează aceleaşi reflexe de neacceptare a opiniilor exprimate liber de cetăţeni la puţinele instituţii media audiovizuale independente. Asta, în timp ce atât preşedintele ţării, cît şi alţi demnitari de rang înalt declară în faţa forurilor europene că se conformează standardelor ce reglementează funcţionarea institutului democratic al presei în statul de drept.

La 20 decembrie 2007, Procuratura generală a deschis un dosar penal împotriva postului de radio „Vocea Basarabiei” cu motiv că „a difuzat mesaje pasibile a fi calificate drept chemări publice la răsturnarea sau schimbarea prin violenţă a orânduirii constituţionale ori la violarea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova”.

Sursa citată afirmă că dosarul a fost pus pe rol imediat după ordinul dat de preşedintele Voronin colaboratorilor Serviciului de Informaţii şi Securitate de a dispune controlul riguros al surselor de finanţare a partidelor de opoziţie şi a presei independente

                                                       SURSA INFO-PRIM-NEO

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: